Family Diary Persoonlijk

5 Dingen die ik in 2019 wil doen; zoals een keukenrobot kopen

3 januari 2019
5 Dingen die ik ik 2019 wil doen

Zo vlak na Oud & Nieuw  kan je haast niet om goede voornemens heen. Goede doelen zoals afvallen, stoppen met roken en gezonder leven, staan bij veel mensen hoog op hun lijstje. Hoewel ik niet echt in goede voornemens geloof, heb ik dit jaar toch de behoefte om eens iets op papier te zetten….

Voor mij voelt een jaar zonder plan toch een beetje als een verspild jaar. Nu ik ouder word, merk ik de behoefte om zo nu en dan mijn prestaties duidelijk in beeld te hebben. Het is niet zo dat ik een uitgebreide bucket list heb die ik langzaam maar zeker afvink. Het streven naar groter, beter, mooier en meer heb ik lang geleden al achter mij gelaten. Voor mij is 1 bereikt doel of voltooid plan voldoende. In elk geval om het idee t dat er niks tastbaars uit mijn handen komt te bestrijden.

5 Dingen die ik in 2019 wil doen

Koken en bakken

Tijdens de Feestdagen werd het me weer duidelijk: wat houd ik ervan om samen met mijn gezin te genieten van lekkere maaltijden. Dat hoeft voor ons niet exclusief of ingewikkeld te zijn. Tijdens de kerstvakantie was het voor ons al heel prettig dat we ons niet hoefden te haasten met eten koken en iedereen op tijd in bed krijgen. Zoals dat doordeweeks meestal gaat. In 2019 wil ik meer tijd doorbrengen met mijn dochters om samen te koken en te bakken. Het valt me op dat de sfeer dan meestal ontzettend goed is en het ons als gezin ook dichter bij elkaar brengt. Ik koester die momenten in de keuken.

Groente en fruit verbouwen

Afgelopen jaar heb ik het verbouwen van groente en fruit in onze moestuin iets serieuzer genomen dan het jaar daarvoor. Het was geen vette oogst, maar we hebben toch echt wel een aantal keer producten uit onze tuin kunnen eten. In de zomer hadden we het volgende groeien: sla, aardbeien, bietjes, tomaatjes paprika en riebessen, frambozen en druiven. Stiekem ben ik maar wat trots op de opbrengst uit onze eigen moestuin. En natuurlijk smaakt zelf verbouwde groente en fruit lekkerder dan fruit uit de winkel

Als we nu nog een keukenrobot kopen, kan ik het fruit makkelijk en snel verwerken tot een vulling voor taarten, smoothie of natuurlijk mijn eigen jam. Fruit spread zou ik in 2019 ook graag een keer zelf maken.

Mocht je een keukenrobot willen kopen dan moet je op deze 5 dingen letten:

 • gebruiksvriendelijkheid
 • kracht
 • materiaal (ik vind bpa-vrij belangrijk)
 • de grootte
 • aantal verschillende functies

Moeder-dochter reizen

Afgelopen jaar heb ik 2 reizen gemaakt samen met de kinderen. Allereerst gingen we in mei naar Engeland. Om mijn familie te bezoeken. Vervolgens maakte ik in augustus een autorondreis door Denemarken met de kinderen. Eigenlijk was het bij laatstgenoemde reis nooit echt de bedoeling dat ik alleen zou gaan. Maar doordat een van de (schoon)ouders de hele zomervakantie op de IC lag, moest man thuis blijven. Desondanks hebben wij mooie herinneringen gemaakt die de kinderen zijn bijgebleven. Om die reden wil ik in 2019 ook zeker nog een moeder dochter reis maken.

Meer opruimen

Van nature ben ik rommelkont. Maar naarmate ik ouder word, merk ik dat ik daar steeds meer vat op probeer te krijgen op de wondere wereld van het opruimen. Niet omdat het moet, maar meer vanuit een bepaalde nieuwsgierigheid. Ik wil namelijk het gevoel ervaren van een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Op dit moment ben ik het type dat gewoon rustig kan slapen ook al is haar kamer ontploft. Voor mij staan die twee volledig los van elkaar. Puur het feit dat ik minder werk wil hebben aan opruimen, maakt dat ik al een aantal jaar kleine stapjes zet om een opgeruimd persoon te worden.

Zo heb ik halverwege 2018 heel bewust spullen weggedaan die geen enkele functie hadden. In de zomer de speelgoedkist grondig leeggeruimd. Als ons huis volgend jaar in de verkoop gaat, moeten we grondig opruimen. Of het de verkoop van ons huis op Funda nu ten goede komt, het scheelt in elk geval verhuisdozen inpakken.

Lezen en schrijven

Vorig jaar ben ik begonnen met het gewoon weer ouderwets lezen van boeken. Niet op een e-reader maar gewoon boeken van echt papier die je bladzijde na bladzijde kan omslaan. Tot nu toe kan ik zeggen dat dit mij helpt om afstand te nemen van het vluchtige, jachtige leven. Maar het vergroot ook mijn concentratievermogen. Een vaardigheid die wordt aangetast door constant op een schermpje te kijken.

Dit jaar ga ik het uitbreiden met ouderwets schrijven. Jaren hield ik een dagboek bij. Hierdoor kon ik jaar na jaar nauwkeurig teruglezen wat ik gedaan had, dacht en voelde. Ruim 5 jaar geleden stopte ik er mee. Dit jaar wil ik het weer oppakken. Ik geloof namelijk dat dit hetzelfde effect kan hebben op mijn geestelijke gezondheid als een boek lezen. En zo een belangrijk onderdeel kan worden van mijn avondroutine om de dag af te sluiten.

Dit zijn mijn 5 doelen waar ik het komende jaar mee aan de slag wil. Het hoeft niet meteen een dikke 10 te scoren. Maar aan het einde van het jaar hoop ik wel te kunnen doen dat ik kleine stapjes gemaakt heb en er mee bezig ben geweest.

Ik ben benieuwd. Doe jij aan goede voornemens? En zo ja waarom wel of niet?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte foto by Jennie Brown

 • Reply
  Nicole Orriëns
  4 januari 2019 at 11:30

  Eigenlijk niet. Meestal streef ik er naar om door te gaan op dezelfde manier, bijvoorbeeld met dagelijks hardlopen en meer lezen.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken
 • They'd say I hustled, put in the work
They wouldn’t shake their heads and question how much of this I deserve
What I was wearing, if I was rude
Could all be separated from my good ideas and power moves
And they would toast to me, oh, let the players play
I’d be just like Leo in Saint-Tropez .
.⁣
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019
 • ⭐️KLEINTJE ⭐️
⠀⠀
Hoi, ik ben Josan en ik ben ‘maar’ 1.56 m lang. Met een 👶🏽 in mijn buik🤰🏾 die ongeveer 50 cm is, kom ik een beetje lengte kort. 😅Het schijnt dat kleintjes altijd eerder bevallen. ⠀⠀
💖Is er iemand die dat bevestigen kan?💖
.
.
.
#kleintje #zwanger #zwangerschapsshoot #melanin #pregnancydiary #m#pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #tbb #babyontheway #motherhoodunplugged #bumpstyle #babyonboard #maternitystyle #maternity #stylethebump #pregnantandperfect #pregnantmoms
 • ⭐I got 99 problems but a snitch ain’t one⭐⁣
Snitches get stitches. Elves don’t come to play⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019
 • Vanavond is het #Pakjesavond en dan is Sinterklaas gelukkig voorbij. Het begint het me steeds meer tegen te staan.Wij vieren geen Sinterklaas en eigenlijk is dat nooit een probleem geweest. Totdat Chloe naar school ging en vooral bleek dat volwassenen het daar erg moeilijk mee hebben. 🤬In het kader van dat ze zielig is, wordt ze geïndoctrineerd met een geloof waar wij zelf niet achter staan. Als het om een religie zou gaan, zou ik het ook niet okay vinden als school dit aan haar opdrong🙄
Ik schreef een blog over waarom ik bijna geneigd was, mijn dochter deze hele maand thuis houden van school. 🤨Vanmiddag is Chloé weer eens vrij dus ik ben aan de wijn🥂
https://www.goodgirlscompany.nl/sinterklaas-pakjesavond-staat-mij-tegen/
.
.
.
#sinterklaas #feestje #mamablogger #mamaseerstewijntje #wijnen #geenalcohol #zwanger #alcoholvrij #gekregen #zwangerschap #feestdagen #mommytobe #noalcohol #preggobelly #preggo #pregnant #feestmaand #pregnantbelly #pregnantfashion #pregnantoutfit #pregnantshoot #feestjurk #zwangerschapskleding #zwangerschapsshoot #wijnenwijnenwijnen
 • ⭐️Goedemorgen⭐️ Ze zeggen an Apple a day keeps the doctor away.... mij trouwens ook want die appel hoef ik niet. 😂 Ik realiseerde me dat ik sommige fruitsoorten al meer dan 6 maanden niet kan eten. Als je me dit van tevoren had verteld had ik daar waarschijnlijk veel meer moeite mee gehad dan nu. Het scheelt in elk geval wel strooigoed kilo’s nu in december 🥝🍒🍎#appetitejournal #buzzfeast #foodlover #foodforfoodies #nergi #fruit #eten #ontbijt #gezond #zwanger #zwangerschap #instagood #breakfast #breakfastideas #ontbijt #gezondeten #gezondontbijt #kiwiberry #kiwibes #fruit #fruits #nomnomnom
 • ⭐𝓡𝓲𝓼𝓮 𝓪𝓷𝓭 𝓼𝓱𝓲𝓷𝓮⭐⁣ ⁣
Ik zit in mijn derde trimester! 🎉 Ik ben bijna 10 kilo aangekomen. 🙈 Het einde komt langzaam in zicht...ik heb zo'n vaag vermoeden dat babyboy wel eens eerder zou kunnen komen. In onze nieuwste video op YouTube klets ik je bij https://youtu.be/kehsMI_jS2A⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement ##pregnancydiary # #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #tbb #babyontheway #motherhoodunplugged #bumpstyle #babyonboard #maternitystyle #maternity #stylethebump #pregnantandperfect #pregnantmoms #
 • ⭐️I like big balls and I can not lie⭐️ You other elves can’t deny 😂🙈🤣
.
.
.
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf 
#christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #sirmixalot
 • ⭐️It’s my party! ⭐️Van de week vierde ik mijn verjaardag. Ook al koos ik er dit jaar bewust voor om niet groots uit te pakken, toch vond ik het belangrijk om er even bewust bij stil te staan. Wat ben ik gezegend. 🙏🏾 Drie gezonde kinderen, een vierde op komst. Een nieuw (t)huis in aanbouw. Afgelopen jaar was pittig en soms heel hectisch. Mijn gezondheid liet me bij vlagen in de steek en deze zwangerschap vraagt meer van mijn lichaam dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Maar ik ben er nog. Kan het einde zien en kijk er naar uit om mijn zoon straks veilig en warm vanuit het ziekenhuis mee naar huis te nemen. 👶🏽💙
.
Wie jarig is trakteert dus bij deze kan je een mooie carseat cover en hoody van Dooky winnen. https://www.goodgirlscompany.nl/dooky-carseat-cover-en-hoody/
.
.
.
#zwangerschap #baby #birthdaygirl #pregnant #pregnancyfashion #babybump #mommytobe #zwangerschap #winactie #giveaway #birthday #pregnant #tbb #pregnantbelly #pregnantfashion #preggers #preggo #dutchmom #mamabloggers #mama #mommylifestyle #mommylife #melaninpoppin #melanin #haiti #hatian #happybirthday #happy #blessed🙏

Dit zijn wij!