Family Diary Persoonlijk

5 Dingen die ik in 2019 wil doen; zoals een keukenrobot kopen

3 januari 2019
5 Dingen die ik ik 2019 wil doen

Zo vlak na Oud & Nieuw  kan je haast niet om goede voornemens heen. Goede doelen zoals afvallen, stoppen met roken en gezonder leven, staan bij veel mensen hoog op hun lijstje. Hoewel ik niet echt in goede voornemens geloof, heb ik dit jaar toch de behoefte om eens iets op papier te zetten….

Voor mij voelt een jaar zonder plan toch een beetje als een verspild jaar. Nu ik ouder word, merk ik de behoefte om zo nu en dan mijn prestaties duidelijk in beeld te hebben. Het is niet zo dat ik een uitgebreide bucket list heb die ik langzaam maar zeker afvink. Het streven naar groter, beter, mooier en meer heb ik lang geleden al achter mij gelaten. Voor mij is 1 bereikt doel of voltooid plan voldoende. In elk geval om het idee t dat er niks tastbaars uit mijn handen komt te bestrijden.

5 Dingen die ik in 2019 wil doen

Koken en bakken

Tijdens de Feestdagen werd het me weer duidelijk: wat houd ik ervan om samen met mijn gezin te genieten van lekkere maaltijden. Dat hoeft voor ons niet exclusief of ingewikkeld te zijn. Tijdens de kerstvakantie was het voor ons al heel prettig dat we ons niet hoefden te haasten met eten koken en iedereen op tijd in bed krijgen. Zoals dat doordeweeks meestal gaat. In 2019 wil ik meer tijd doorbrengen met mijn dochters om samen te koken en te bakken. Het valt me op dat de sfeer dan meestal ontzettend goed is en het ons als gezin ook dichter bij elkaar brengt. Ik koester die momenten in de keuken.

Groente en fruit verbouwen

Afgelopen jaar heb ik het verbouwen van groente en fruit in onze moestuin iets serieuzer genomen dan het jaar daarvoor. Het was geen vette oogst, maar we hebben toch echt wel een aantal keer producten uit onze tuin kunnen eten. In de zomer hadden we het volgende groeien: sla, aardbeien, bietjes, tomaatjes paprika en riebessen, frambozen en druiven. Stiekem ben ik maar wat trots op de opbrengst uit onze eigen moestuin. En natuurlijk smaakt zelf verbouwde groente en fruit lekkerder dan fruit uit de winkel

Als we nu nog een keukenrobot kopen, kan ik het fruit makkelijk en snel verwerken tot een vulling voor taarten, smoothie of natuurlijk mijn eigen jam. Fruit spread zou ik in 2019 ook graag een keer zelf maken.

Mocht je een keukenrobot willen kopen dan moet je op deze 5 dingen letten:

 • gebruiksvriendelijkheid
 • kracht
 • materiaal (ik vind bpa-vrij belangrijk)
 • de grootte
 • aantal verschillende functies

Moeder-dochter reizen

Afgelopen jaar heb ik 2 reizen gemaakt samen met de kinderen. Allereerst gingen we in mei naar Engeland. Om mijn familie te bezoeken. Vervolgens maakte ik in augustus een autorondreis door Denemarken met de kinderen. Eigenlijk was het bij laatstgenoemde reis nooit echt de bedoeling dat ik alleen zou gaan. Maar doordat een van de (schoon)ouders de hele zomervakantie op de IC lag, moest man thuis blijven. Desondanks hebben wij mooie herinneringen gemaakt die de kinderen zijn bijgebleven. Om die reden wil ik in 2019 ook zeker nog een moeder dochter reis maken.

Meer opruimen

Van nature ben ik rommelkont. Maar naarmate ik ouder word, merk ik dat ik daar steeds meer vat op probeer te krijgen op de wondere wereld van het opruimen. Niet omdat het moet, maar meer vanuit een bepaalde nieuwsgierigheid. Ik wil namelijk het gevoel ervaren van een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Op dit moment ben ik het type dat gewoon rustig kan slapen ook al is haar kamer ontploft. Voor mij staan die twee volledig los van elkaar. Puur het feit dat ik minder werk wil hebben aan opruimen, maakt dat ik al een aantal jaar kleine stapjes zet om een opgeruimd persoon te worden.

Zo heb ik halverwege 2018 heel bewust spullen weggedaan die geen enkele functie hadden. In de zomer de speelgoedkist grondig leeggeruimd. Als ons huis volgend jaar in de verkoop gaat, moeten we grondig opruimen. Of het de verkoop van ons huis op Funda nu ten goede komt, het scheelt in elk geval verhuisdozen inpakken.

Lezen en schrijven

Vorig jaar ben ik begonnen met het gewoon weer ouderwets lezen van boeken. Niet op een e-reader maar gewoon boeken van echt papier die je bladzijde na bladzijde kan omslaan. Tot nu toe kan ik zeggen dat dit mij helpt om afstand te nemen van het vluchtige, jachtige leven. Maar het vergroot ook mijn concentratievermogen. Een vaardigheid die wordt aangetast door constant op een schermpje te kijken.

Dit jaar ga ik het uitbreiden met ouderwets schrijven. Jaren hield ik een dagboek bij. Hierdoor kon ik jaar na jaar nauwkeurig teruglezen wat ik gedaan had, dacht en voelde. Ruim 5 jaar geleden stopte ik er mee. Dit jaar wil ik het weer oppakken. Ik geloof namelijk dat dit hetzelfde effect kan hebben op mijn geestelijke gezondheid als een boek lezen. En zo een belangrijk onderdeel kan worden van mijn avondroutine om de dag af te sluiten.

Dit zijn mijn 5 doelen waar ik het komende jaar mee aan de slag wil. Het hoeft niet meteen een dikke 10 te scoren. Maar aan het einde van het jaar hoop ik wel te kunnen doen dat ik kleine stapjes gemaakt heb en er mee bezig ben geweest.

Ik ben benieuwd. Doe jij aan goede voornemens? En zo ja waarom wel of niet?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte foto by Jennie Brown

 • Reply
  Nicole Orriëns
  4 januari 2019 at 11:30

  Eigenlijk niet. Meestal streef ik er naar om door te gaan op dezelfde manier, bijvoorbeeld met dagelijks hardlopen en meer lezen.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger
 • Kraamweek dag 6✨Afscheid nemen en verwelkomen liggen dicht bij elkaar deze week. Vandaag afscheid genomen van de verloskundige. En daarmee ook van een fase in mijn leven. Ik zal nooit meer een baby krijgen. En ondanks dat ik mijn gezin compleet vind, geeft dat toch een dubbel gevoel 🥺 Is dit herkenbaar? .
.
.
#baby #newmama #dutchmom #melaninbeauty #melaninpoppin #tbb #blackgirlmagic #baby #geboortenieuws #zoon #momblogger #mamablogger #mamaleven #momlife
 • ✨Cling to what is good✨De nachten zijn kort en de dagen zijn lang. Maar Novan doet het goed. 💙En nadat ik me maanden door alle ongemakken van de zwangerschap geworsteld heb en eerder het meer voelde als overleven in plaats van leven ben ik nu zo blij dat mijn lichaam zich begint te herstellen. Ik weer gewoon adem kan halen, niet meer ellendig voel vanwege een laag ijzer en hb. En bovenal geen medicijnen meer hoef te gebruiken. Totaal geen last van Baby Blues 💙in mijn geval ben ik er alleen maar op vooruit gegaan 🙏🏾
.
.
.
#newborn #newbornbaby #newbornfotografie #newbornfoto #baby #mama #newbornmommy #mixedbabies #mixedrace
 • De roze wolk is enorm. Ik heb hem lekker een paar dagen voor mijzelf gehouden maar daar is hij dan: Novan Xem Isaiah Nevis 💙 31.01.2020 geboren om 5:37 uur. 
Hij werd ruim tweeënhalf week te vroeg geboren. Perfect getimed anders zou ik worden ingeleid. Nu dankzij @dedoulas en @puurvroedvrouwen een hele mooie hands-off thuisbevalling gehad in bad. Zo mooi om te ervaren dat mijn zwangerschap en bevalling die in principe medisch waren met de juiste mensen om je heen toch natuurlijk verlopen kan. Waarbij jezelf de regie houdt en bepaalt wat jij wilt. Mijn gezin is compleet en deze bevalling was de beste afsluiting 💖
.
.
. #newborn #rainbowbaby #scriptureblanket #modernburlap #isaiah66 #zoon #geboren #helloworld #geboorte #geboortenieuws #baby #mama #mamablogger #mommyblogger #mommy #birthannouncement #birth #rainbowbaby🌈 #rainbowbabies #rainbowbabyannouncement
 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger

Dit zijn wij!