Family Diary Persoonlijk

5 Dingen die ik in 2019 wil doen; zoals een keukenrobot kopen

3 januari 2019
5 Dingen die ik ik 2019 wil doen

Zo vlak na Oud & Nieuw  kan je haast niet om goede voornemens heen. Goede doelen zoals afvallen, stoppen met roken en gezonder leven, staan bij veel mensen hoog op hun lijstje. Hoewel ik niet echt in goede voornemens geloof, heb ik dit jaar toch de behoefte om eens iets op papier te zetten….

Voor mij voelt een jaar zonder plan toch een beetje als een verspild jaar. Nu ik ouder word, merk ik de behoefte om zo nu en dan mijn prestaties duidelijk in beeld te hebben. Het is niet zo dat ik een uitgebreide bucket list heb die ik langzaam maar zeker afvink. Het streven naar groter, beter, mooier en meer heb ik lang geleden al achter mij gelaten. Voor mij is 1 bereikt doel of voltooid plan voldoende. In elk geval om het idee t dat er niks tastbaars uit mijn handen komt te bestrijden.

5 Dingen die ik in 2019 wil doen

Koken en bakken

Tijdens de Feestdagen werd het me weer duidelijk: wat houd ik ervan om samen met mijn gezin te genieten van lekkere maaltijden. Dat hoeft voor ons niet exclusief of ingewikkeld te zijn. Tijdens de kerstvakantie was het voor ons al heel prettig dat we ons niet hoefden te haasten met eten koken en iedereen op tijd in bed krijgen. Zoals dat doordeweeks meestal gaat. In 2019 wil ik meer tijd doorbrengen met mijn dochters om samen te koken en te bakken. Het valt me op dat de sfeer dan meestal ontzettend goed is en het ons als gezin ook dichter bij elkaar brengt. Ik koester die momenten in de keuken.

Groente en fruit verbouwen

Afgelopen jaar heb ik het verbouwen van groente en fruit in onze moestuin iets serieuzer genomen dan het jaar daarvoor. Het was geen vette oogst, maar we hebben toch echt wel een aantal keer producten uit onze tuin kunnen eten. In de zomer hadden we het volgende groeien: sla, aardbeien, bietjes, tomaatjes paprika en riebessen, frambozen en druiven. Stiekem ben ik maar wat trots op de opbrengst uit onze eigen moestuin. En natuurlijk smaakt zelf verbouwde groente en fruit lekkerder dan fruit uit de winkel

Als we nu nog een keukenrobot kopen, kan ik het fruit makkelijk en snel verwerken tot een vulling voor taarten, smoothie of natuurlijk mijn eigen jam. Fruit spread zou ik in 2019 ook graag een keer zelf maken.

Mocht je een keukenrobot willen kopen dan moet je op deze 5 dingen letten:

 • gebruiksvriendelijkheid
 • kracht
 • materiaal (ik vind bpa-vrij belangrijk)
 • de grootte
 • aantal verschillende functies

Moeder-dochter reizen

Afgelopen jaar heb ik 2 reizen gemaakt samen met de kinderen. Allereerst gingen we in mei naar Engeland. Om mijn familie te bezoeken. Vervolgens maakte ik in augustus een autorondreis door Denemarken met de kinderen. Eigenlijk was het bij laatstgenoemde reis nooit echt de bedoeling dat ik alleen zou gaan. Maar doordat een van de (schoon)ouders de hele zomervakantie op de IC lag, moest man thuis blijven. Desondanks hebben wij mooie herinneringen gemaakt die de kinderen zijn bijgebleven. Om die reden wil ik in 2019 ook zeker nog een moeder dochter reis maken.

Meer opruimen

Van nature ben ik rommelkont. Maar naarmate ik ouder word, merk ik dat ik daar steeds meer vat op probeer te krijgen op de wondere wereld van het opruimen. Niet omdat het moet, maar meer vanuit een bepaalde nieuwsgierigheid. Ik wil namelijk het gevoel ervaren van een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Op dit moment ben ik het type dat gewoon rustig kan slapen ook al is haar kamer ontploft. Voor mij staan die twee volledig los van elkaar. Puur het feit dat ik minder werk wil hebben aan opruimen, maakt dat ik al een aantal jaar kleine stapjes zet om een opgeruimd persoon te worden.

Zo heb ik halverwege 2018 heel bewust spullen weggedaan die geen enkele functie hadden. In de zomer de speelgoedkist grondig leeggeruimd. Als ons huis volgend jaar in de verkoop gaat, moeten we grondig opruimen. Of het de verkoop van ons huis op Funda nu ten goede komt, het scheelt in elk geval verhuisdozen inpakken.

Lezen en schrijven

Vorig jaar ben ik begonnen met het gewoon weer ouderwets lezen van boeken. Niet op een e-reader maar gewoon boeken van echt papier die je bladzijde na bladzijde kan omslaan. Tot nu toe kan ik zeggen dat dit mij helpt om afstand te nemen van het vluchtige, jachtige leven. Maar het vergroot ook mijn concentratievermogen. Een vaardigheid die wordt aangetast door constant op een schermpje te kijken.

Dit jaar ga ik het uitbreiden met ouderwets schrijven. Jaren hield ik een dagboek bij. Hierdoor kon ik jaar na jaar nauwkeurig teruglezen wat ik gedaan had, dacht en voelde. Ruim 5 jaar geleden stopte ik er mee. Dit jaar wil ik het weer oppakken. Ik geloof namelijk dat dit hetzelfde effect kan hebben op mijn geestelijke gezondheid als een boek lezen. En zo een belangrijk onderdeel kan worden van mijn avondroutine om de dag af te sluiten.

Dit zijn mijn 5 doelen waar ik het komende jaar mee aan de slag wil. Het hoeft niet meteen een dikke 10 te scoren. Maar aan het einde van het jaar hoop ik wel te kunnen doen dat ik kleine stapjes gemaakt heb en er mee bezig ben geweest.

Ik ben benieuwd. Doe jij aan goede voornemens? En zo ja waarom wel of niet?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte foto by Jennie Brown

 • Reply
  Nicole Orriëns
  4 januari 2019 at 11:30

  Eigenlijk niet. Meestal streef ik er naar om door te gaan op dezelfde manier, bijvoorbeeld met dagelijks hardlopen en meer lezen.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨SUNDAY VIBES✨ Yep het maakt me niet uit dat mijn haar nog ongekamd is. Ik in mijn pyjama zit en geen make up op heb 💁🏾‍♀️ deze foto moet gewoon gedeeld worden. Lekker knuffelen met baby hoeft namelijk niet perfect te zijn. Wat doen jullie deze zondag?
.
.
.
#mommysboy #mood #momlife #mamablogger #mama #baby #cutebabies #cutebaby #schattig #knuffelen #momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
 • ✨Slaap kindje slaap✨ Overdag slaapt hij het liefst aan een stuk door. 🥰Ik heb geprobeerd dat ritme te doorbreken maar dan zit ik met een hele chagrijnige baby. Wel sliep hij toen de hele nacht door. Dus toch maar doorzetten of hem met rust laten?
.
.
.
#momlife #cutebabys #mixedandhappy #sleepwell #babyboy #baby #instacutebaby #dontgrowuptoofast #lethembelittle #mamablogger #mommyblogger #blogmama #dutchmom #haiti
 • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
 • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
 • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby

Dit zijn wij!