Lifestyle

12 reden waarom je Gilmore Girls op Netflix moet kijken

2 november 2016
gilmore-girls-a-year-in-the-life-goodgirlscompany

Ja lieve mensen, ik heb weer een heerlijke serie op Netflix ontdekt: Gilmore Girls. Ik kende het al van naam maar sinds de herfstvakantie ben ik helemaal VERSLAAFD. En ik niet alleen ook de oudste meiden kijken gezellig met mij mee naar de avonturen van Lorelai, Rory en de andere inwoners van Stars Hollow. Tijd om weer een onvervalst lijstje met redenen te geven waarom je deze serie MOET kijken. En een leuke verrassing… .

 12 reden waarom je Gilmore Girls moet kijken

Moeder-dochter relatie goals

Okay ik had er niet aan moeten denken om op mijn 16de een kind te krijgen. Waarschijnlijk had ik het er niet half zo goed vanaf gebracht als Lorelai met Rory. Maar toch…stiekem wens je maar al te graag dat jezelf zo’n toffe moeder had gehad. En leg je voor jezelf de lat hoger om een goede moeder-dochter relatie te ontwikkelen.

Diversiteit

Door series zoals Modern Family zijn we wat meer gewend aan gezinnen die niet aan de standaard norm voldoen. Maar zo’n 16 jaar geleden waren gezinnen redelijk traditioneel en haast allemaal hetzelfde. Gilmore Girls was een van de eerste series die voor diversiteit zorgde. Een groep vertegenwoordigde die tot dan toe buiten beeld bleef; de alleenstaande moeder. En niet een hulpeloze. Maar eentje die ondanks de uitdagingen waar ze voor staat in staat is om iets vaan haar leven te maken. Best een krachtige boodschap voor die periode.

emily-gilmore_goodgirlscompany

On point conversaties

Ik kan echt genieten van de scherpe soms hatelijke gesprekken tussen Lorelai en Emily tijdens de verplichte vrijdagavond tête-a-tête. Uiterst hilarisch hoe ze van de hak op de tak kunnen springen om gevoeligheden te vermijden. Elkaar verbaal af kunnen maken zonder dat het in ordinair schelden uitmondt. Een zeldzaam talent wat je tegenwoordig amper meer ziet.

 

gilmore-girls_redenen-om-gilmore-girls-te-kijken

Boyfriend goals

Zucht, wat hebben Rory en Dean (ik ben nu in seizoen 1 aflevering 14) toch een heerlijke, leuke, ontspannen, en onschuldige relatie. Geen gecheat, respect, geen blootfoto’s over de app. Hij is het type jongen die ondanks tiener stommiteiten toch met Lorelai door een deur kan. Als mijn dochters op den duur zo’n vriendje krijgen, ben ik heel tevreden.

De humor

De show wordt natuurlijk gedragen door Lorelai. Om haar humor, gevatte opmerkingen en rare eigenschappen kan je niet heen. Maar ook Sookie St James, haar bestie is uitermate grappig. En dan nog maar te zwijgen over Michel. Het hulpje ( of is dat neerbuigend?) van Lorelai in de Indepence Inn. We gingen stuk toen hij zichtbaar genietend een andere medewerker niet wilde uitleggen welke versiering in de kerstboom nu de kerstelf was…Zo gemeen, maar zo grappig.

Trip down memory lane

Gilmore Girls is al meer dan 16 jaar oud. Dat zie je aan de beeldkwaliteit. Maar je hoort het ook in de achtergrondmuziek. Of de bijzondere kleding (Oh my, inclusief 2 staartjes voor volwassen vrouwen), amper mobiele telefoons (of met grote antennes), en de inrichting van huizen en prangende vragen of een scrunchy moet worden toegelaten op Chilton. Zucht, was het leven nog maar steeds zo.

Nog meer redenen om Gilmore Girls te kijken

Je wilt ook naar een dorp verhuizen

Al van kinds af aan gil ik dat ik een stadsmeisje ben. Ik zou niet weten wat ik in een dorp moet doen. Totdat ik Gilmore Girls zag. Sindsdien wil ik ook naar een dorp verhuizen. Zo eentje met een fanfare en pittoreske winkels die overgaan van vader op zoon of dochter.

Het leven zonder foodies was beter

De Gilmore Girls hebben een koelkast. Toch hebben ze zelden wat in huis. Als ze iets eten is het pizza, Chinees of donuts wat ze wegspoelen met koffie. Heel veel koffie. En ik zag dat het goed was. Ze bleven slank ( nou ja voor begrippen van die tijd) en er was geen foodie of health freak die mekkerde hoe ongezond dat is.

Akward is the new sexy

Stylish verantwoorde series zoals Gossip Girl en Pretty Little Liars zijn leuk. Dat haar, de kleding en dat leven. Tuurlijk, zouden we allemaal willen. Maar de realiteit is dat Bad Hair days ook goede meisjes overkomen en je ondanks je goede gedrag soms toch in de meest onmogelijke situaties belandt. Gilmore Girls is gewoon een heerlijke verademing over de women next door. Gestuntel bij de eerste kus, ongemakkelijke dates, onduidelijkheid over of hij nu wel of niet je vriendje is. Gewoon zoals het leven af en toe ook gewoon is.

Beauty & Brains

Gilmore Girls is een van de weinige series waarin het lezen van boeken en het kijken van films (klassiekers) een prominente rol speelt. Of dit nu komt door Rory’s droom om naar Harvard te gaan en het huiswerk op haar veeleisende privéschool Chilton of omdat moeder en dochter samen graag een filmavond hebben, het is leuk. En het is ook wel weer eens een keer leuk om vrouwen te zien die naast dat ze slim zijn ook gewoon knap zijn. Niet?

De mannen

Gilmore Girls leert je heel wat mannen kennen. Leuke, knappe en boyfriend of wedding-material Al vanaf het begin af aan voel je een soort aantrekkingskracht tussen Lorelai en Luke. Maar ook de andere mannen zijn leuk. Ik moet wel zeggen dat het natuurlijk enigszins raar is om de onwijs schattige jongere versies van Jared Padelecki en Chad Michael Murray te zien. Vooral mijn dochters kan ik het maar niet aan het verstand brengen dat het tienerjongetje inmiddels mijn leeftijd heeft…

Gilmore Girls: A Year in the Life

Gilmore Girls draaide tussen 2000-2007 en liet de wereld 7 prachtig mooie seizoenen na. Waarvan wij momenteel seizoen 1 in hoog tempo binch watchen. Hopelijk weten we op tijd alles weg te kijken totdat op 25 november het vervolg Gilmore Girls: A Year in the Life begint.

Gilmore Girls: A Year in the Life wordt verteld in vier hoofdstukken van 90 minuten; elk hoofdstuk speelt zich af in één van de vier jaargetijden: winter, lente, zomer en herfst. Alles komt terug tot leven: van ontelbare koffies in Luke’s Diner tot de dromerige Dragonfly Inn en natuurlijk de unieke liefde en gevatte humor tussen moeder en dochter.

Ben jij al Gilmore Girls verslaafd?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Van gaans
  6 november 2016 at 11:03

  Het is echt zo een leuke serie!
  Ik heb ook alles op dvd. Ik keek het al heel lang geleden toen het voor het eerst op tv kwam. Ik ben blij dat het op netflix staat, scheelt weer slepen met de dvd’s.
  Ben heel erg benieuwd naar de nieuwe afleveringen.

 • Reply
  Elaintje
  3 november 2016 at 03:01

  Ik ben al heel lang GG verslaafd. Ik had alle seizoenen op dvd en heb het misschien wel 10x gezien. Vlak voor mijn vertrek naar Suriname heb ik alles verkocht. Ik las trouwens laatst ergens een lijstje met redenen waarom Lorelai zo’n irritant wijf is haha.

 • Reply
  marleen@burgertrutjes
  2 november 2016 at 15:02

  Oooh jaaa, echt leuk om dit weer eens te kijken. Ik ga bij seizoen 1 beginnen denk ik! Ik vond Suki altijd zo leuk, haha!

 • Reply
  Sjoukje - meergeldminderstress
  2 november 2016 at 13:09

  Ik ben al 16 jaar verslaafd 🙂 Ik vind het zo’n leuke serie. Echt zo fijn dat er nu een nieuw seizoen komt!

 • Reply
  Marjolein
  2 november 2016 at 11:55

  Ik ben 2 maand geleden beginnen kijken om zo volledig mee te zijn met het verhaal in november! Vandaag start ik aan seizoen 6 en ik ben volledig verslaafd!

 • Reply
  Cassandra
  2 november 2016 at 08:18

  Ik hou van gilmore girls! Keek het altijd samen met mijn moeder vroeger, op de bank met dekentjes en een bult snoep en lekkernijen op tafel. Inmiddels ben ik ook weer begonnen vanaf het begin en intussen al bij seizoen 3.

 • Reply
  Nicole
  2 november 2016 at 07:49

  Heb de serie voor de tweede keer helemaal gekeken. Vroeger leefde ik helemaal met Rory mee omdat ik net zo jong was en nu kijk ik smachtend naar Lorelai en haar mannen haha.. heerlijke serie!

 • Reply
  Fenna
  2 november 2016 at 06:46

  Hmm, misschien moet ik me er toch eens aan gaan wagen. Klinkt als een leuke serie!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]