Moeder & Kind Verzorging

GI-YU huidverzorging voor je baby

8 februari 2016
GI-YU-moisturizing lotion-droge donkere huid-verzorgingsproduct voor de donkere baby huid-GoodGirlsCompany

Regelmatig deel ik op mijn blog verschillende natuurlijke verzorgingsproducten voor baby’s en kinderen. Producten zonder parabenen, SLS, SLES en andere schadelijke, onnodige stoffen. Dit jaar is het mijn missie om verschillende bekende merken natuurlijke verzorgingsproducten voor kinderen te testen. Ik vond het dan ook super leuk toen GI-YU mij benaderde met de vraag of ik hun huidverzorgingsproducten voor baby’s en kinderen wilde proberen. GI-YU is een verzorgingslijn speciaal voor baby’s en kinderen met een donkere huid. Zonder parabenen, kleurstoffen of parfum. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder

GI YU verzorgingsproduct voor donkere babyhuid-huidverzorging voor droge huid-GoodGirlsCompany

Dat ik mijn huid goed moet verzorgen kreeg ik al met de paplepel naar binnen gegoten. Verschillende verpakkingen bodylotion, bad- en babyolie, badmelk, body butters, crèmes en zalfjes werden er gebruikt om mijn huidje gehydrateerd te houden.

Waarom een verzorgingslijn voor de donkere huid?

Inmiddels heb ik 3 dochters. Ook hun prachtig caramelkleurig huidje is snel droog en heeft veel hydratie nodig. In de zomer gaat het prima. Ook op vakantie in een warm land voelt hun huid anders aan. Maar wintermaanden zorgen voor asgrauwe knietjes en elleboogjes. En een huidje waar grijswitte lijntjes over lopen en bij mijn oudste dochter soms voor zulke ruwe plekken zorgt dat er eczeem ontstaat. Een donkere huid is anders ook al is deze gemengd zoals bij mijn dochters. Als kind had ik het nooit zo door, maar pas later werd mij duidelijk dat de intensieve verzorging die mijn huid nodig had, niet gebruikelijk was voor andere kinderen. Maar als de donkere huid van mijn baby speciale verzorging nodig heeft waarom bestaat er dan geen speciale verzorgingslijn voor de donkere huid van mijn baby?’

Natuurlijke babyverzorging voor kinderen-GoodGirlsCompany-babyverzorging voor donkere huid

Het idee achter GI-YU

De Surinaams Nederlandse Shyreen Guiamo (1980) wist dat haar moeder een droge en geïrriteerde huid had gekregen door verkeerde huidverzorgingsproducten te gebruiken. Natuurlijk wilde ze dit bij haar eigen baby voorkomen. Ze begon een zoektocht naar geschikte crèmes en lotions voor baby’s. Producten die zich richten op de donkere en droge huid, zonder kunstmatige toevoegingen. In veel Afro shops raadt men aan om de donkere huid met Vaseline in te smeren. Ook ik deed dit vaak omdat ik niet beter wist. Maar de huid afsluiten met een dun laagje (industrieel) vet, zorgt er ook voor dat er geen water of zuurstof in kan. Om die reden ben ik er mee gestopt. Ook bij de drogist zijn veel babyproducten verkrijgbaar. Maar niet speciaal voor de licht getinte tot donkere huid. In het Nederlandse klimaat kost het de donkere huid meer moeite om de vochtbalans zelf op peil te houden. Voelt ze droog en trekkerig aan. En kleine kinderen hebben meer hydratatie nodig, anders is er kans op kleine en grote huidproblemen.

Dit inspireerde Shyreen om een alternatief voor Vaseline te ontwikkelen. Een speciale crème voor kinderen. Door de positieve reacties van moeders uit haar netwerk, groeide het uit tot een hele verzorgingslijn met producten gericht op de donkere en of droge huid. De producten houden de huidconditie op peil en helpen deze herstellen.

GI-YU is een verzorgingslijn speciaal voor de droge en gevoelige donkere kinderhuid. De kinderhuid is kwetsbaar en vijf keer dunner dan die van een volwassene. Daardoor worden producten ook makkelijk opgenomen door het lichaam. Daarom kiest GI-YU voor natuurlijke en biologische ingrediënten zonder parfum en synthetische stoffen. In eerste instantie was deze crème alleen voor haar eigen kleintje. Maar inmiddels is hij er ook voor jou; GI-YU.

De verzorgingsproducten van  GI-YU

Wij kregen van GI-YU de Relaxing baby oil, Moisturizing lotion, Fabulous skin cream en de Gentle shampoo and body wash opgestuurd. Op dit moment bestaat de huidverzorgingslijn van GI-YU uit deze vier producten die je dagelijks kan gebruiken. Alle producten kosten 9,95 per stuk

GI-YU-relaxing baby oil-droge huid donkere baby-verzorgingsproduct voor donkere baby huid-GoodGirlsCompany

Relaxing baby oil

Omschrijving: 150 ml: Rijkelijk voedende en hydraterende olie voor een prachtig huidje. Doordat de olie soepel aanvoelt op de huid, is deze ook uitstekend geschikt voor massage. De shea butter, kokosolie en macadamia vormen de perfecte combinatie voor de Relaxing baby oil. Geen parfum, minerale oliën, parabenen, phthalates, paraffine, petroleum. Niet getest op dieren. PH neutraal

GI-YU-moisturizing lotion-verzorgingsproducten voor de donkere babyhuid-GoodGirlsCompany

Moisturizing lotion

Omschrijving: 100 ml . Ongelooflijk zachte bodylotion. Ingrediënten als shea butter, aloë en argan voeden de huid rijkelijk. Na een ‘touch’ van deze moisturizing lotion voelt de huid heerlijk zacht en gehydrateerd aan. Geen parfum, minerale oliën, parabenen, phthalates, paraffine, petroleum. Niet getest op dieren. PH neutraal.

GI-YU Fabulous skin cream GI YU- verzorgingsproducten voor donkere baby-natuurlijke verzorgingsproducten-GoodGirlsCompany

Fabulous skin cream

Omschrijving: 100 ml. It’s all in the name: Fabulous.. as in ‘fabulous skin’! Deze weldadige crème is rijk aan vitamines en essentiële vetzuren. Fabulous skin cream beschermt de huid tegen irritaties, huiduitslag en luieruitslag. Ingrediënten als lijnzaadolie, aloë en shea butter hebben een verzachtende en kalmerende werking.
Geen parfum, minerale oliën, parabenen, phthalates, paraffine, petroleum. 100 ml Niet getest op dieren. PH neutraal

GI YU Gentle bodywash and shampoo- verzorgingsproducten voor donkere baby-natuurlijke verzorgingsproducten-GoodGirlsCompany

Gentle shampoo and body wash

Omschrijving: 200 ml. Ongelooflijk zachte shampoo en badgel met aloë en argan. Verzacht en voedt huid en haar. Deze shampoo en body wash heeft een hydraterend effect en laat een beschermend laagje achter op de huid. Ideaal voor de gevoelige huid. Geen parfum, minerale oliën, parabenen, phthalates, paraffine, petroleum. Niet getest op dieren. PH neutraal

Fabulous skin cream GI YU- verzorgingsproducten voor de donkere baby-babyhuid-natuurlijke verzorgingsproducten-GoodGirlsCompany

Review GI-YU

Ik testte de meeste producten samen met mijn dochtertje van 8 maanden. Vanwege haar droge huid, gaat ze 1 keer in de 2 dagen in bad. Dus niet dagelijks.

Nu kennen jullie al mijn voorkeur voor natuurlijke verzorgingsproducten. Ik heb een hele verzameling in het badkamerkastje staan. Afhankelijk van mijn stemming en de conditie van Miss C’s huid, gebruik ik verschillende producten. Ik besloot om GI-YU in elk geval 3 weken intensief achter elkaar te gebruiken zodat ik het kan testen. Het fijne aan natuurlijke verzorgingsproducten vind ik dat dit kan. Er zitten geen schadelijke stoffen in dus je kindje loopt geen onnodig risico.

In eerste instantie gebruikte ik de body wash als shampoo in bad. Hoewel het in het begin wel schuimt, trekt dit vrij snel weg. Iets wat ook hoort aangezien er geen zeep in zit en het de huid dus ook niet uitdroogt. Het reinigt de (hoofd) huid op milde wijze. Bovendien ben ik dol op haarproducten waar als ingrediënt argan in zit.

Je houdt van babyolie of niet. Meestal houd ik er niet van om mijn kinderen er mee in te smeren. Dit komt omdat veel reguliere babyolie zo dun is dat het tussen je vingers door sijpelt. Wat ik te veel gesmeer en gedoe vind. Maar de  Relaxing baby oil is een wat dikkere substantie. Hierdoor blijft hij beter in het kuiltje van je hand liggen en dit maakt hem prettig uit te smeren.

De Moisturizing lotion gebruikte ik meestal na het badje. Ik merkte dat, zeker wanneer je het product regelmatig gebruikt, de huid tussen de wasdagen in een mooie conditie blijft en soepel is zonder grijzige lijntjes. Hoewel je de Faboulous Skin cream waarschijnlijk ook goed kan gebruiken als luiercrème, gebruikte ik hem vooral voor de echt droge schrale huid. Zoals haar droge wangetjes en plekjes op de ellebogen. Daar werkt hij ook goed voor.

GI YU Fabulous skin cream GI YU- verzorgingsproducten voor donkere baby-natuurlijke verzorgingsproducten-GoodGirlsCompany

Het geur mysterie

De eerste keer dat ik de producten opende, rook ik voorzichtig aan de flacons. Maar ik rook niet zoveel. Waar is de geur? Ik weet dat reguliere producten vol toegevoegde parfums zitten. Maar stiekem vind ik, en vele moeders met mij, het Zwitsal geurtje best lekker. Bovendien meende ik dat veel van mijn andere natuurlijke verzorgingsproducten wel ergens naar ruiken. Dus besteedde ik een middag aan het bestuderen van labels en etiketten. Hoe komt het dat sommige producten wel geuren en anderen niet? Op een enkel product trof ik inderdaad de omschrijving parfum aan op het etiket. Maar op de etiketten van de meeste producten dus niet terwijl ik geen reden heb om aan de betrouwbaarheid van deze producten te twijfelen. Dus stond ik even voor een raadsel. Waar komt die geur dan vandaan? Is het logisch dat een product dat zegt 100% parfum-vrij te zijn vrijwel reukloos is?

Gelukkig zijn er bloggers die dagelijks huidverzorgingsproducten beoordelen en verstand hebben van ingrediëntenlijsten. Dus hield ik mijn vragen even voor aan verschillende beauty bloggers in de hoop een antwoord te vinden. Em wat blijkt? Geur hoeft niet perse van toegevoegd synthetisch parfum te komen. Maar het kan ook komen door gebruik te maken van bepaalde oliën of ingrediënten.

Over smaak en geur valt te twisten. Wat de een lekker vindt, vindt de ander verschrikkelijk. Maar wie heel goed ruikt, ruikt een subtiel vleugje rozen. Toen ik zwanger was kon ik bepaalde zoete geuren juist totaal niet verdragen. Ik heb heel wat verzorgingsproducten weggegooid omdat ik er letterlijk misselijk van werd. Ook mijn moeder heeft snel dat een product met geur haar op de keel slaat, ze er benauwd van wordt en begint te hoesten. Voor deze mensen is GI-YU zeker een uitkomst.

Hoewel ik een specifieke kenmerkende geur in het begin mistte, ben ik nu een paar weken later gewend geraakt aan dat GI-YU nagenoeg geurloos is. Toch is geur voor mij ook een stukje emotie en beleving van een product. De enige geur die echt niet mijn ding was, was die van de Relaxing Baby Oil.

Positieve punten

 • Verzorgt de droger huid intensief
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Handige flacons

Negatieve punten

 • Nagenoeg geurloos (maar voor anderen zal dit vast een pre zijn)

Tot zover mijn review en ervaringen. Op de website van GI-YU kan je de huidproducten bestellen en informatie vinden over workshops voor etnic baby en skin care 101.

Liefs Josan

 

 

 

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

 • Reply
  Jikke
  8 februari 2016 at 16:46

  Dat klinkt handig! Ik ga eens kijken of ik dit ook voor mijn meisje zal gaan kopen. Denk je dat het ook voor oudere kinderen geschikt is?

  • Reply
   Josan
   8 februari 2016 at 16:47

   Mijn dochters hebben hem ook geprobeerd en smeren zichzelf er mee in. Gaat prima

 • Reply
  Mary-Lou
  8 februari 2016 at 15:11

  Wat fijn dat het er nu is. Tot nu toe was ik aangewezen op bijvoorbeeld Neutral (helaas ook geurloos) en Naïf maar misschien ga ik dit ook een keer proberen.

 • Reply
  Nathalie
  8 februari 2016 at 14:48

  Ik vind een geurtje ook wel een must maar fijn dat deze lijn verder goed is bevallen. Wist niet dat er speciale verzorgingsproducten voor een getinte/donkere huidskleur op de markt waren. Zal een vriendin van mij even tippen hierover!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]