Christendom

Review | christelijke meditatie app Abide

31 januari 2021
Waarom ik een meditatie app gebruik

Abide Bible Meditation & Sleep app is wereldwijd een van de populairste christelijke meditatie apps. Ik maak er al ruim 2 jaar lang gebruik van. Dus tijd om jullie eens te vertellen over mijn ervaringen.

Meditatie apps zijn in.  Ze helpen ons om beter te slapen en minder stress te ervaren. Hebben oefeningen die gericht zijn op je ademhaling of rustgevende muziek om je te helpen ontspannen. Vandaar dat veel mensen er baat bij hebben. Zelf behoor ik ook tot die categorie.  Tijdens een gezondheidsonderzoek op mijn werk scoorde ik slecht op het gebied van ademhaling. Voor mij geen verrassing. Met rode bloedcellen die maar voor 70% zuurstof vervoeren, ben ik niet anders gewend dan dat ik het bij vlagen benauwd heb of kortademig ben. Het is niet anders en ik heb er mijn weg redelijk in gevonden. Mits ik niet zwanger ben, kan ik er goed mee leven.

Waarom ik een meditatie app gebruik

Abide Bible Meditation & Sleep app

Door de bedrijfsarts werd mij een meditatie app aangeraden zodat ik me meer bewust werd van mijn ademhaling. Ik heb de neiging om oppervlakkig te ademen en mijn ademhaling op sommige momenten vast te zetten of mee te stoppen. Destijds deed ik niet zoveel met dat advies. Ook omdat de meditatie apps die mij werden aangeraden hun oorsprong vinden in OOsterse religies en ik ben een christen. Dus dat betekent dat als je mij iets voorschrijft, het binnen mijn levensstijl moet passen. Pas tijdens de zwangerschap van Novan ging ik actief aan de slag. Ik sliep al weken belachelijk slecht. Een zwangerschapskwaal waar ik ook mee te maken had toen ik in verwachting was van de andere kinderen. Ik kan best 9 maanden zonder kwalitatief goede slaap, mits ik maar kan rusten ‘s nachts en overdag. Zo kwam het dus dat ik de Abide Bible Meditation & Sleep – App downloadde.

Abide Bible Meditation & Sleep – App

;

En zo gebeurde het dus dat ik tijdens onze vakantie in Denemarken vaak al om 04.30 uur wakker was, maar met behulp van mijn Abide meditatie app toch in een bepaalde rust bleef. Doordat ik luisterde naar de stem van iemand anders, voorkwam dit dat mijn eigen gedachten en hersenspinsels de overhand kregen. Het handige van een meditatie app op mijn telefoon vind ik dat hij letterlijk bijna altijd binnen handbereik is. Overdag als ik aan het werk ben of bezig met andere dingen. Maar ook ‘s nachts als ik wakker ben en de slaap niet vatten kan.

Eigenlijk is er altijd wel een geschikt moment. Het komt ook vaak genoeg voor dat ik tijdens een me-time moment in bad mijn app aanzet en me even heerlijk terugtrek.

Specificaties

Muziek app the millennialmom

 • 100+ bedtijd verhalen van 90 minuten of langer
 • 50+ overdenkingen gebaseerd op onderwerp of thema
 • Verschillende meditaties van 5, 10 en 15 minuten
 • Mogelijkheid om achtergrondmuziek uit te kiezen
 • Stream meditaties op basis van onderwerp
 • Kies muziek op basis van jouw voorkeur
 • Ook (Engelse) meditaties voor kinderen

Review Abide app

Voordelen van de app

proefperiode

Als je Abide downloadt, krijg je de mogelijkheid om het een week lang gratis te proberen. De beste manier om Abide te proberen. Zodra je de app ook echt opent, gaat dit van je proeftijd af.

Meditaties van verschillende lengtes

Abide Bible Meditation & Sleep – App heeft meditaties van verschillende lengtes. De kortste duurt 2 minuten, de langste 15 minuten. Daar tussenin kun je kiezen voor 5 of 10 minuten. Door de variatie in lengte kun je altijd wel een meditatie vinden die het beste bij je past.  Een vluggertje van 2 minuten als je vastloopt en in paniek schiet. Of een lange uitgebreide van 15 minuten omdat je ‘s nachts wakker ligt en even wat tijd nodig hebt om weer ontspannen te worden.

Bedtijd verhalen

review-Abide-Nederlands_themillennialmom

De bedtijdverhalen kan je kiezen op onderwerp of thema. Het zijn niet echt fictieve verhalen, maar het zijn overdenkingen gebaseerd op de Bijbel. Je wordt aangemoedigd om je te ontspannen. Diep in te ademen en je gedachten los te laten zodat je je op God en Zijn aanwezigheid kan richten. Bovendien wordt er samen met je gebeden.

Duur van app instellen

Christelijke-meditatie-app-Abide

Nog zo’n handige feature, je kan instellen wanneer de app zichzelf moet afsluiten. Dus als je bang bent dat je in slaap bent en het vergeet, dat is niet nodig. Je kan kiezen voor een kwartier of zelfs 8 uur. Zodat het als een soort white noise op de achtergrond speelt.

Nadelen van de app

Slaap-apps-meditatie-themillennialmom

Beperkte mogelijkheden in gratis versie

Binnen de gratis versie zijn de mogelijkheden ontzettend beperkt. Je kan dan maar kiezen voor meditaties van 2 minuten. En ook andere opties werken niet. Waardoor je al snel kiest voor de betaalde variant.

Sommige stemmen zijn niet zo rustgevend

Bepaalde stemmen, zijn minder rustgevend. Er is een man die een hele rustige, kalmerende stem heeft. Het liefst luister ik naar de bedtijd meditaties die door hem ingesproken zijn. Maar Abide werkt met verschillende stemmen. Soms is dat een match made in heaven en soms is het dat gewoon niet. Er zitten een aantal stemmen tussen die niet het gewenste effect op mij hebben.

Engels

Persoonlijk heb ik geen problemen met Engels spreken. Mijn familie woont in Engeland en ook al spreek ik thuis met de kinderen Nederlands, voor mij is het belangrijk om goed Engels te kunnen spreken. Ook als het om mijn geloofsleven gaat. Het is zelfs zo dat ik het makkelijker vind om dit in het Engels dan in het Nederlands te doen. Ik heb dan ook geen moeite met de meditaties en overdenkingen die in het Engels zijn, maar ik kan me voorstellen dat als je de taal niet machtig bent, dat dit je dit als een belemmering ervaart.

Mijn ervaringen

Ik gebruik de betaalde Abide Bible Meditation & Sleep app. Dit kost mij jaarlijks zo’n $ 39,- . Maar voor dit bedrag krijg ik wel veel meer mogelijkheden dan dat ik bij de gratis versie heb. Dus ik vind dit het waard.

Allereerst gebruik ik de app vooral bij slaapproblemen. Dan start ik een meditatie of een overdenking van enkele minuten. de rustige stemmen hebben op mij echt een kalmerend en ontspannend effect waardoor het voor mij makkelijker is om weer opnieuw in een (diepe) slaap te vallen. Daarnaast merk ik vaak ook dat als ik de app start, ik me bewuster word van mijn ademhaling omdat de app vaak heel bewust hierbij stilstaat. De tweede situatie waarin ik de meditatie app gebruik is als onderdeel van mijn avondroutine. Meestal neem ik een moment van stille tijd en dankbaarheid om mijn dag af te sluiten. Maar er zijn ook momenten waarop ik zo moe en opgedraaid ben of gewoon niet lekker in mijn vel dat alles even teveel is. Ik weet dat als ik in die stemming mijn bed induik dat de kans groot is dat ik middenin de nacht wakker word. Maar soms is het mij teveel om dan zelf iets te doen. Dus pak ik mijn koptelefoon (of niet) en start de app. Er is een grote kans dat ik -ongeacht hoe moe ik ook ben- me na 5 minuten met mijn app me totaal anders voel. En dat is mij heel veel waard.

 

Download Abide

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]