Babyspullen Moeder & Kind Reviews

Gehoorbescherming voor je baby van Em’s 4 Bubs

19 augustus 2015
Ems4Bubs earmuffs-Gehoorbescherming voor babys-kinderen en gehoorbescherming-GoodGirlsCompany

Gehoorbescherming voor je baby van Em’s 4 Bubs biedt voldoende bescherming om gehoorschade door harde geluiden bij baby’s te voorkomen.

De reacties die ik krijg wanneer Miss C haar Em’s 4 Bubs draagt zijn erg grappig. Afgelopen zaterdag was het weer raak. “Oh wat schattig! Luistert ze muziek?!” “Kijk dan een baby’tje met een koptelefoon”. Maar ook nieuwsgierige vragen zoals “Waarom draagt ze dat?”. In mijn blog van vandaag vertel ik iets meer over waarom gehoorbescherming voor je baby belangrijk is. En vertel ik over mijn ervaringen met de  Em’s 4 Bubs earmuffs.

Ems 4 Bubs-gehoorbescherming voor babys-oorkappen voor babies-draagdoek-GoodGirlsCompany-ervaring Ems 4 Bubs

Ems 4 Bubs

Gehoorbescherming voor je baby van Em’s 4 Bubs

Eigenlijk leerde ik de Em’s 4 Bubs earmuffs kennen doordat ik ze in een draaggroep op Faceboek had gezien. Miss C is ook echt een draagdoekbaby. Meestal kies ik er in drukke situaties voor om haar in mijn mei-tai te stoppen en de kinderwagen thuis te laten. Een draagdoek is praktisch maar maakt je baby wel iets meer kwetsbaar voor geluid. De zonnekap van een kinderwagen beschermt daar meer tegen. Aan de andere kant beschermt zo’n kap ook niet echt tegen heel hard geluid. Eigenlijk is het alleen maar een stukje  schijnveiligheid..

Ems4bubs

klittenbandsluiting

Ems4Bubs-Gehoorbescherming-GoodGirlsCompanyGehoorbescherming voor baby’s

 

Het gehoor van een baby is kwetsbaar. Zoals je weet, moeten het fontanel nog sluiten. Om te voorkomen dat je kindje op latere leeftijd een gehoorbeschadiging krijgt, kan je niet vroeg genoeg beginnen met de bescherming hiervan.

Ems4Bubs-GoodGirlsCompany-oordoppen voor kinderen-gehoorbescherming-

De voordelen van Em’s 4 Bubs

In het dagelijks leven gebruik ik ze vaak. Als Miss C in haar draagdoek zit te slapen en haar zusjes een film willen kijken. Of als haar vader voetbal wil kijken en zij lekker tegen mij aan ligt te slapen. Maar ook wanneer ik met haar buiten in de draagdoek wandel. Meestal valt ze dan in slaap. Het is dan heel vervelend voor haar wanneer ze huilend wakker schrikt van een hard geluid zoals een draaiorgel in de stad, een scooter met knallende uitlaatpijp, scheurende auto’s. Als je er op let, is er meer geluid om je heen dan je in eerste instantie door hebt.

Oorkappen of oordoppen voor je baby?

Ik kies bewust voor oorkappen. Oordoppen kunnen uit haar oren vallen, zijn klein en kan ze in haar mondje stoppen. Met alle gevolgen van dien. De oorkappen blijven goed op haar hoofdje zitten. Voorlopig kan ze die er nog niet zelf afhalen. Daarnaast denk ik dat als ik haar er nu aan laat wennen, ze het op latere leeftijd normaal vindt.

Ems4Bubs-earmuffs-Gehoorbescherming-voor-babys-kinderen-en-gehoorbescherming-GoodGirlsCompany

Hahaha die blik!

Onze ervaringen met Em’s 4 Bubs

De Em’s 4 Bubs bestaan uit 2 oorkappen en een rekbare band. Deze band is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende dessins. Ik vond knalroze erg leuk maar er is ook een gele met groene bloemen. Je bevestigt de oorkappen zelf aan de band en met de klittenbandsluiting kan je de grootte aanpassen aan het hoofd van je kindje.

Totdat we naar het Dolfinarium gingen, had ik ze nog niet getest in hele extreme geluidssituaties. Maar zoals ik in mijn blog beschreef was daar ook een kleine parade. Zoals gewoonlijk had ik haar Em’s 4 Bubs oorkappen mee omdat ze de hele dag in de draagdoek zat. Op het moment van de parade lag ze lekker tegen mijn buik aan te slapen.

Ems4Bubs-GoodGirlsCompany-oordoppen voor kinderen

Terwijl ik hier naar keek sliep Miss C.

Het geluid van de drums was oorverdovend. Verschillende kinderen die toekeken, sloegen hun handen voor hun oren. Ook volwassenen. Vlug pakte ik haar oorkappen en bevestigde deze op haar hoofdje. Toen ik er zeker van was dat ze goed zaten, liep ik dichterbij naar de parade. Ik wilde ongehinderd foto’s kunnen maken. Daarbij was het ook een mooi moment om te testen of het werkelijk geluid tegenhield. Dat deed het.

Gehoorbescherming voor je baby

Miss C ligt lekker te slapen

Ik schoot foto’s en keek af en toe naar beneden naar Miss C die onverstoorbaar door ging met slapen. Omstanders wierpen verbaasde blikken. Ik wees naar haar hoofdje waar de witte Em’s 4 Bubs oorkappen op prijkten. Wat mij betreft is de missie geslaagd. Telkens als ik de deur uit ga, neem ik ze mee. Je weet maar nooit aan hoeveel herrie je je kleintje toevallig blootstelt onderweg.

Alpine Muffy Baby Of Em’s 4 Bubs

Er komt steeds meer aandacht voor gehoorbescherming voor je baby. De Alpine Muffy’s zijn er inmiddels ook in baby versieVerschillende lezers wilden weten welke oorkappen in fijner vindt. Em’s 4 Bubs of Alpine Muffy?Voor beiden valt walt te zeggen. De Alpine Muffy Baby kan je veel langer gebruiken dan de Em’s 4 Bubs. Maar ik vind de Oorpakken van de Em’s 4 Bubs beter op hun plek blijven. Door de manier waarop de Alpine Muffy Baby gemaakt zijn schieten de 2 onderdelen makkelijker los. Ik voorzie dat je daardoor sneller kwijt raakt. Dus als ik mijn voorkeur moet uitspreken, kies ik voor Em’s 4 Bubs voor de babyleeftijd.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]