Babyspullen Reviews

Alpine Muffy Baby gehoorbescherming

18 april 2017
Gehoorbescherming-Alpine-Muffy-Baby-GoodGirlsCompany

Alpine Muffy Baby gehoorbescherming beschermt je baby of peuter tegen de schadelijke invloeden van hard geluid en voorkomt gehoorschade bij jonge kinderen.

Gehoorschade bij jonge kinderen

Zonder erbij stil te staan, stellen ouders hun kinderen (te) vaak bloot aan harde geluiden. Dit kan al op jonge leeftijd voor blijvende gehoorbeschadigingen zorgen. Voorkomen is beter dan genezen daarom gebruik ik voor mijn jongste dochter de Alpine Baby Muffy oorkappen. Ze sluiten geluid perfect buiten en geven je kind rust zodat ze ongestoord kan slapen. Ook in het vliegtuig…

Alpine Muffy Baby gehoorbescherming

Met mijn oudste dochters was ik mij er nooit zo ontzettend bewust van. Ik stelde ze niet vaak bloot aan harde geluiden, maar met de kennis van nu zou ik toch bepaalde voorzorgsmaatregelen hebben genomen. En niet voor niets. 1 op de 8 kinderen heeft een gehoorbeschadiging. Meestal wordt deze veroorzaakt door harde muziek. Dat is logisch want om ons heen is veel geluid. Op de radio, voor de sfeer tijdens het winkelen maar ook gewoon omgevingsgeluid.

Gehoorbescherming-dreumes-GoodGirlsCompanyAlpine-Muffy-Baby-review-GoodGirlsCompany

Alpine Muffy Baby gehoorbescherming

Het gehoor van baby’s en peuters is in de eerste paar jaren volop in ontwikkeling en daarnaast ook kwetsbaar. Omdat ze gevoelig zijn voor harde geluiden, is het erg belangrijk ze goed te beschermen. Je oren moeten tenslotte nog een leven lang mee. De Alpine Muffy Baby oorkappen dempen harde en schelle geluiden. Ze zijn de musthave nu we weer meer buiten zijn. Gebruik ze tijdens festivals zoals Eten Op Rolletjes, optochten, festivals, op de kermis, Konings- en Bevrijdingsdag. Zo voorkomen je als ouders gehoorbeschadiging bij je baby of peuter. En je baby? Die kan lekker rustig en ongestoord slapen.

 

Gehoorbescherming-Baby-GoodGirlsCompany

Sinds maart heeft Alpine Hearing Protection de Alpine Muffy Baby gelanceerd. Een oorkap, speciaal ontwikkeld voor baby’s en peuters. Alpine Muffy Baby voorkomt gehoorschade en geeft rust. Alpine Muffy Baby is ook ideaal voor baby’s en peuters die snel overprikkeld zijn. De Alpine Muffy Baby oorkappen zijn geschikt voor baby’s en peuters tussen de 3-36 maanden. Daarnaast bevat de gehoorbescherming geen metalen onderdelen waardoor de Alpine Muffy Baby ook te gebruiken is bij MRI-scans.

ervaringen-Alpine-Muffy-Baby-GoodGirlsCompany

Is het een koptelefoon?

Toen mijn jongste dochter nog een baby was, gebruikte ik regelmatig oorkappen. Ik droeg haar vaak in een draagdoek. Oorkappen zijn dan onmisbaar om harde geluiden te blokkeren. Ook als ze in de kinderwagen lag, deed ik ze vaak om. Een brommer die met een knetterende uitlaat voorbij raasde, was vaak al voldoende om haar uit haar slaap te houden. Maar slapen in een volle ruimte met veel mensen, was vaak ook lastig. Door oorkappen te gebruiken, kon ik deze geluiden buiten sluiten. Wat een positief effect had op haar slaapritme.

Alpine-Muffy-Baby-ervaringen-GoodGirlsCompany

Ik gebruikte ze regelmatig en daar kreeg ik leuke reacties op. De meeste mensen die er niet bekend mee zijn, dachten dat het een baby koptelefoon was. Het hippe design heeft daar ook wat weg van. De gehoorbeschermers worden geleverd met een elastische band die je makkelijk om het hoofdje van je baby of peuter kan schuiven. En de gehoorbeschermers gemaakt van stevig kunststof. Dus ze kunnen wel tegen een stootje. De toplaag is gemaakt van het geluidsreducerende foam. Deze kan je makkelijk reinigen en de hoofdband kan zelfs in de wasmachine. 
Review-Gehoorbescherming-Alpine-Muffy-Baby-GoodGirlsCompany

Onze ervaringen met Alpine Muffy Baby

Wat mij meteen opviel aan de Alpine Muffy Baby oorkappen is, dat de band, meerdere mogelijkheden heeft om te verstellen. Zo kan je hem langer gebruiken. En net zoals het dragen van een zonnehoedje op een warme dag, komt het hierbij ook aan op gewoontes. Voorheen was mijn dochter het gewend dat ze wanneer we naar buiten gingen, standaard haar oorkappen droeg.

Maar inmiddels doe ik dat alleen nog als we ergens naar toe gaan waarvan ik van tevoren weet dat er veel lawaai is. Dus tegenwoordig kost het wat meer strijd om ze op te krijgen. En niet onbelangrijk; op te laten.  Maar toch, alles went. Op de heenreis in het vliegtuig had ze haar muffy’s op tegen de luchtdruk en prikkels en dreumes sliep de hele vlucht. Op de terugweg mocht ze ze tijdens het opstijgen niet op van de van de stewardess (geen idee waarom). Toen ze sliep vond ik het ook zo sneu ok haar weer te storen. Had ik dat achteraf maar wel gedaan want dit keer duurde het slaapje maar 3 kwartier…Daar wordt niemand blij van. Volgende keer doen we ze gewoon weer op.

Je koopt ze in de webshop en ze kosten € 27,95.

Voordelen:

  • Verschillende standen
  • 2 banden
  • handige, clean design
  • te gebruiken van 0- 3 jaar

nadeel:

  • als je kind er zelf aan kan zitten, is er een grotere kans dat ze makkelijker los schieten.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]