Family Diary Persoonlijk

Ik betaalde per ongeluk een jaar lang geen vrijwillige ouderbijdrage

13 september 2018
Ik betaalde per ongeluk een jaar lang geen vrijwillige ouderbijdrage

Als het op de vrijwillige ouderbijdragen aankomt ben ik altijd erg duidelijk geweest. Het niet betalen omdat het zogenaamd vrijwillig is en niet verplicht, vind ik asociaal. En toen betaalde ik hem afgelopen jaar per ongeluk zelf dus niet….

De basisschoolfase ligt bijna achter ons. Althans voor de oudste meiden. Middelste moet ik nog anderhalf jaar door de stad crossen en dan ben ik er vanaf!

Minder betrokkenheid

Nu ik mijn oudste dochter heb afgezwaaid merk ik dat mijn interesse en betrokkenheid hard achterruit holt. Zo heb ik de eerste informatieavond (was het toen al?!) alweer gemist. Open ik de wekelijkse schoolnieuwsbrief alleen als ik uit de titel kan opmaken dat er iets instaat wat ik echt moet weten. En gooi ik hem bij voorbaat al weg als uit de titel blijkt dat ze weer bestuurders zoeken om het kroost naar een of andere excursie te halen en brengen.

Nu klinkt dat misschien zielig voor middelste dochter. Maar laat ik zo zeggen dat alle aandacht die ik niet steek in het schoolgebeuren en het schoolplein gedrag gaat 100% naar dochter. Ook naar haar toe heb ik dezelfde nonchalante houding. Wil je 4 vriendinnen te spelen? Tuurlijk schat! Je zus is er toch niet dus dat past prima in de auto. Na 7 jaar basisschool is het kaf wel van het koren gescheiden. De irritante kindjes zijn inmiddels verdwenen en hebben plaats gemaakt voor langdurige vriendschappen. Met ouders die ik ken en waarvan ik weet wat ik aan ze heb.

Geen vrijwillige ouderbijdrage

Een aantal jaar geleden is school overgegaan op de vrijwillige ouderbijdrage te betalen per incasso. Al die verfrommelde strookjes papier uitpluizen met bankrekeningen en handtekeningen was natuurlijk ook ondoenlijk. En in het kader van de nieuwe privacy wetgeving waarschijnlijk ook onhoudbaar. Toen heb ik dus al mijn gegevens beschikbaar gesteld. En datzelfde deed ik toen in de tussentijd het rekeningnummer veranderde.

Automatisering is vooral handig als het werkt en het werk uit handen neemt. Maar dit jaar bleek zomaar dat ze het geld niet van mijn rekening konden afschrijven. Ik was erg verbaasd omdat mijn salaris net was gestort en ik voor 1000% zeker wist dat er voldoende op de rekening stond. Ik vermoedde dat ze weer opnieuw de oude rekening hadden ingevuld. Deze bestaat nog wel maar er staat niks op. Dus dat kan kloppen dat je er niks af kan halen. Maar ik ben nooit te beroerd om per e-mail nogmaals de goede gegevens te sturen.

Van schooladministratie naar ouderraad

Maar een basisschool is natuurlijk geen serieus instituut wanneer men zelf niet via knip- en plakwerk je kan informeren. Dus kreeg dochter een briefje met strookje waar ik info op kan zetten. Beetje jammer dat ik het ding pas weken later besmeurd onderin haar tas ontdekte. Daar kon ik niet op schrijven. Daarnaast: er is een hele digitale omgeving ingericht om ouder te informeren. Hoe moeilijk is het om die dan ook te gebruiken? Om maar meteen het goede voorbeeld te geven, stuurde ik dus wederom een mailtje naar de schooladministratie met mijn gegevens.

Weken werden maanden. En het bleef stil. Zo nu en dan checkte ik mijn rekening om te zien of er al wat was afgeschreven. Maar niks…Tot een paar dagen voor dat mijn oudste dochter op schoolkamp zou gaan. Dat ik nog geen vrijwillige ouderbijdrage betaald had. Ook niet nu mijn dochter bijna op kamp zou gaan…Nu was ik totaal niet onder de indruk. Links of rechtsom mijn dochter gaat. Punt uit. Maar om mijn goede wil te tonen, stuurde ik maar weer een mailtje naar de ouderraad met de goede gegevens.

Voor de zomervakantie was er nog niks afgeschreven…dus ik heb het vermoeden dat ik voor beide kinderen niks betaald heb over het afgelopen schooljaar. Of het dit jaar beter zal gaan? Ik weet het niet…de tijd zal het leren….

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  • Reply
    Nicole Orriëns
    18 september 2018 at 10:20

    Tsja, dat schiet inderdaad niet op. Hier op school krijg je wel een herinnering als je het vergeet.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]