Christendom Download Persoonlijk

31 Gebedskaartjes voor kinderen met bijpassend Bijbelvers

10 januari 2021
Bijbelkaartjes-voor-kinderen-themillennialmom

Tijd vrij maken om samen met je kinderen te bidden, zorgt er voor dat ze vertrouwd raken met God te praten. Over van alles en nog wat. Deze 31 gebedskaartjes voor kinderen, geven je tientallen verschillende onderwerpen om voor te bidden. Plus bijpassende Bijbelverzen om over te praten of te memoriseren.

Als het op bidden aankomt, is vooral Chloé erg enthousiast. Ze zit in de fase van ‘geloven als een kind’. Vol vertrouwen, overtuigd en vol enthousiasme. Er wordt voor heel wat dingen gebeden en voor haar is God dichtbij. Soms kan ik jaloers zijn op dat kinderlijke vertrouwen. Tegelijkertijd wil ik het koesteren en voeden. Voor het voeden van je kinds geloof zijn er gelukkig zo veel verschillende manieren. Zoals het lezen van de kinderbijbel, kinderbijbel app, christelijke kinderboeken, het bekijken van video’s over geloofshelden op New Faith Network. Het maken van gebedskaartjes voor mijn kinderen, was dan ook een logische stap.

 

Bidden met kinderen, zo ga je aan de slag

gratis-gebedskaartjes-voor-kinderen-themillennialmom
Aan de ene kant wilde ik gebedskaartjes maken die je houvast geven tijdens het bidden met kinderen. Aan de andere kant wilde, ik je ook iets geven om samen met je kinderen aan de slag te gaan met de Bijbel. Hun Bijbelkennis te laten toenemen en misschien wel belangrijk, samen te praten over de Bijbel zodat ze bepaalde teksten beter snappen. Vandaar dat ik de combinatie maakte op een laagdrempelige manier met deze twee aan de slag te gaan.

Zo gebruik je de gebedskaartjes

Je kunt de gebedskaartjes op 2 manieren gebruiken. De eerste manier is om het gebed bij de juiste Bijbeltekst te zoeken. Moedig je kinderen aan om ze te matchen. Zo past de Bijbeltekst “Dank God in alles. Want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u uit 1 Thessalonicenzen‬ ‭5:18‬ ‭‬”‬ bij het het gebedskaartje

De tweede manier is om je kind de Bijbeltekst te laten memoriseren. Waarom het memoriseren van God woord belangrijk is? Bijbelteksten lezen en memoriseren helpt om hun kennis toe te laten nemen. Daardoor wordt Gods tegenwoordigheid in ons leven groter. En dit helpt bij het toepassen van het geloof in alledaagse situaties. Voor de Bijbelteksten heb ik niet bewust een vertaling gebruikt zoals de HSV, BB of NBG. Ik heb gekeken naar wat past bij kinderen, welke woorden ze kennen en hoe ik de boodschap het beste kan overbrengen.

Gratis Download gebedskaartjes voor kinderen

Gebedskaartjes-voor-bidden-met-kinderen-themillennialmom

Schrijf je in voor onze Kinderen & Geloof Nieuwsbrief en ontvang een gratis deze download met 31 gebedskaartjes voor kinderen.

  • Download gratis het bestand
  • Print ze enkelzijdig uit
  • Knip de gebedskaartjes uit
  • Zoek het goede Bijbelvers bij het juiste gebedskaartje (tip: zet er met pen een nummer op)
  • Stop de in een mooi bewaarblik/doosje

Zo kun je in 2021 actief aan de slag met het geloofsleven van je kinderen en samen bidden een plekje geven in je gezin.

Gratis download 31 gebedskaartjes voor kinderen (160 downloads )

(Mocht de download na inschrijving niet werken, stuur mij dan even een e-mail op Josan (at) goodgirlscompany.nl

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]