Persoonlijk Tags

Furry Friend Tag

4 oktober 2015
Furry Friend Tag

Op zondag vul ik altijd een tag in zodat jullie mij wat beter leren kennen. Vandaag is het Dierendag, dus sit keer vul ik een tag in over mijn huisdier. Of beter gezegd. Ons huisdier 🙂 Volgens mij heb ik in de 25 questions tag wel eens verteld dat wij een konijn hebben. Tot anderhalf jaar geleden was hij het enige mannetje in huishouden GoodGirlsCompany. Inmiddels is hij dikke maatjes met mijn man. Op het blog van Beautylab vond ik de Furry Friend Tag.

My furry Friend Tag-GoodGirlsCompany-Dierendag

Wat is de naam van huisdier?

Hij heet Hip Hop. Die naam heb ik verzonnen. Ik vond het wel bij hem passen want dat is volgens mij ook precies wat konijnen doen. Ze hippen en hoppen. Hij heeft ongeveer 12 uur de naam uit zo’n Beatrix Potter boekje gehad voordat ik het licht zag en op de naam Hip Hop kwam.

Wat voor dier is het en welk ras?

Hip Hop is een konijn. Wat voor een soort konijn weet ik niet. Zoveel verstand heb ik er namelijk niet van. Ik weet wel dat het geen hangoor, dwergkonijn of Vlaamse Reus is. Dus ik denk dat konijn wel dat konijn wel de juiste benaming is.

Hoe lang heb je je huisdier al?

Hip Hop woont al 5 jaar bij ons. Dat verbaast mij eigenlijk best wel. Toen ik als kind konijnen had, gingen ze echt altijd ontzettend snel dood. Ze hoefden maar diarree te hebben of ze legden het loodje. Hip Hop heeft eigenlijk nog nooit wat gehad. Aan het eind van de zomer dachten we dat hij misschien iets had omdat hij maar bleef proberen in zijn vachtje te bijten. Mara nu hij zijn zomervacht voor wintervacht verruild heeft, lijkt hij weer tevreden.

Hoe kom je aan je huisdier?

Zo’n 5 jaar geleden lag er een konijn op straat. In eerste instantie dacht ik dat hij was aangereden, totdat ik beter keek. Hij lag gewoon van de zon te genieten. Midden op straat. Niet de meest handige plek. Ik zag het al gebueren dat hij werd aangereden, dus probeerde ik hem daar weg te krijgen. Tot ik op hem afliep, merkte ik dat het een tam konijn was. Eerst dacht ik dat hij bij iemand ontsnapt was. Dus heb ik hem proberen te vangen. Dat koste wel wat moeite, want hij was vliegensvlug. Dus ik rende over straat door struikjes en weer terug. Aangemoedigd door Miss G en Miss B. Uiteindelijk vind ik hem.
Ik ben toen de hele buurt afgegaan en heb navraag gedaan of iemand een konijn miste. Dat was niet het geval dus uiteindelijk maar het dierenasiel opgebeld. Het was zomer dus die zaten ook tot de nek vol met zogenaamde gevonden beesten. Zij opperden dat als ik hem wilde houden, dan kon dat. Zelf vond ik dit op dat moment geen goed idee. Miss C was 3 en Miss B net anderhalf. Ik wilde wel huisdieren maar dan vooral wanneer zij wat ouder waren. Dus leek het me een goed idee om de rechtmatige eigenaar eerst de kans te geven zijn huisdier op te halen. Mocht die hem niet komen halen, dan wilde ik er eventueel wel over nadenken. Uiteindelijk bleek dat gevonden huisdieren niet in hetzelfde postcodegebied werden teruggeplaatst. Dus besloot ik om hem toch maar te houden.

Hoe oud is je huisdier?

Geen idee. In elk geval al 5 jaar omdat hij zo lang bij ons is.

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdier?

Hij lijkt beter overweg te kunnen met mijn man dan met mij. Die twee zitten soms ‘s avonds laat met zijn tweeën op de bank van die mannenprogramma’s te kijken. Dat vind ik wel grappig. Vooral tijdens mijn zwangerschap lag ik vrij vroeg in bed. Hip Hop hield mijn man dan gezelschap.

Daarnaast is het echt een no-nonsense konijntje. Hij houdt niet zo van de drukte en het gebabbel van de vrouwen in ons huishouden. Laat hem maar lekker met rust. Geef hem goed eten en hij is tevreden.

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdier?

Hip Hop en ik hebben een beetje een aparte band.  Hij moet niet zoveel van mij hebben. Ik grap wel eens dat hij een trauma heeft van mijn reddingspoging. Mijn dochters vind hij prima. Manlief ook, maar zodra ik iets te dichtbij kom, schiet hij in zijn nachthokje.

Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdier?

Toen Miss B kleiner was, wilde ze altijd graag bij Hip Hop in de buurt zijn. Ik kon haar niet meer plezier doen dan haar bij hem in de ren zetten. Dat vond ik echt zo grappig! Als baby moest ze er echt niks van weten om in de box te zitten maar ze kon heel zoet gezellig met Hip Hop in d eren zitten.

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdier?

Ik heb geen koosnaampje voor hem, maar Miss B noemt hem wel eens Hippie. Dat vind ik erg lief klinken.

Heb jij ook een huisdier? Wat ga jij vandaag doen om hem in het zonnetje te zetten? 

Voel je vrij de Furry Friend Tag over te nemen.

 • Reply
  Ons konijn is dood, hoe vertel ik dat aan de kinderen?
  28 oktober 2016 at 12:02

  […] mijn blog al een tijdje volgt, wist dat we een konijn hadden. Hip Hop kwam op een warme zomerdag aangewandeld. Ik ving hem en sindsdien maakte hij deel […]

 • Reply
  lin mommysworld
  4 oktober 2015 at 20:20

  Ah leuk om te lezen en wauw wat is hij mooi met die blauwe oogjes!!

 • Reply
  Elisabeth
  4 oktober 2015 at 14:14

  Een konijn is echt een leuk huisdier met kleine kinderen, volgens mij. Wij hebben drie katten, maar als Jim wat ouder is wil ik ook wel een konijn voor hem denk ik. Ik weet alleen niet of dat kán met katten….

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!