Food Restaurants en hotspots

HOTSPOT | Foodhall Arnhem culinair genieten aan de Rijnkade

31 maart 2019
uit eten in Arnhem-Foodhall Arnhem

Sinds het najaar zit er in het voormalige pand Roses Lounge aan de Rijnkade een foodhall. Hier vind je 12 buitenlandse keukens. Foodhall Arnhem is een leuke hotspot om samen met je kinderen uit eten te gaan. Vooral in de zomer als het beruchte strand aan de Rijnkade ook weer terugkeert.

Ik zal eerlijk zijn: de binnenstad van Arnhem vond ik in de afgelopen jaren echt verschrikkelijk. Door de recessie hadden heel wat winkels hun deuren moeten sluiten. Wat overbleef waren de dertien in dozijn winkels en hier en daar een pop up store. Leuk geprobeerd, maar het kon amper verhullen dat het gewoon niet zo goed ging. Net zoals in de rest van Nederland.

Arnhem krijgt twee foodhallen

In 2018 werd duidelijk dat Arnhem maar liefst 2 foodhallen krijgt. Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs zal ergens in 2019 opengaan. In het voormalige pand van Focus filmtheater. Dit pand zal ruimte bieden aan 13 vaste ondernemers en 2 tijdelijke. Eigenlijk een goede mengeling van foodtrucks, hobbykoks en doorgewinterde beroepskoks. Ik ben er blij mee, want het markante gebouw is te mooi om niet te gebruiken.

De andere foodhall vind je aan de Rijnkade. In het voormalige pand van Roses Lounge. Deze plek was altijd al heel geliefd onder Arnhemmers. Ook vanwege het strandje waar het in de zomermaanden heerlijk toeven is en je uitkijkt over de Rijn. Na een dagje winkelen, loop je zo vanuit de stad naar de Rijnkade richting de foodhall. Zodra je de deuren voorbij bent gaat er een wereld voor je open. Hieronder vertel ik je wat meer over de standjes.

foodhall Arnhem openingstijden

Foodhall Arnhem

Foodhall Arnhem vind je aan de Rijnkade in Arnhem. Achter de brede garagedeuren gaat letterlijk een wereld voor je open. In de sfeervolle ruimte vind je 13 wereldkeukens die de lekkerste hapjes en gerechten serveren. Je kan er terecht voor er tapa’s, streetfood en sharing bowls. Elke ruimte heeft zijn eigen sfeer en de gerechten worden gemaakt waar je bij staat. Zo zijn ze heerlijk vers! In de centrale drankenbar kan je bijzondere wijnen, speciaal bier en heerlijke cocktails halen.

pizza autentica

Pizza Autentica

Mijn meiden en ik kan je altijd wakker makken voor Pizza. Arman van Pizaa Autentica serveert echte Italiaanse pizza’s. Handgemaakt en gebakken in een steenoven. Dat is even wennen, want wij Nederlanders zijn gewend dat pizza’s een harde korst hebben. Terwijl hij in het echt zacht behoort te zijn. Maar geef Arman en zijn pizzabakkers uit Napoli een kans en je zult zien dat je ook valt voor de authenticiteit van zijn pizza. Mocht je geen pizza willen, se serveren ook heerlijke lasagnes, pizzabroodjes en pasta’s

Roti King

Roti King wordt gerund door Djeno. Zoals de naam al aangeeft, kan je hier lekker Surinaamse Roti halen. Alles wordt volgens familierecept helemaal handgemaakt. De vulling, deeg en de kruiden. Terwijl jij staat te wachten wordt het voor je neus vers gemaakt. Naast roti kan je hier ook Pom, chutneys of een exotisch proefplankje. Alle ingrediënten zijn vers uit de natuur. Heerlijk!

sweet honey bakery

Sweet Honey Bakery

In de Sweet Hoeny Bakery voel je je als een kind in een snoepwinkel. Hier vind je de allerlekkerste huisgemaakte taarten met een culinaire twist. Eigenarsesse Jasmin is een echt talent. Al vanaf haar 7de verkoopt ze haar taarten aan een vaste klantenkring.

sweet honey bakery2

Op 18 jarige leeftijd was ze de jongste leerling die ooit haar opleiding onder toeziend oog van de strenge chefs van Le Cordon Blue afrondde. Ondanks een mooi baanaanbod in New York koos ze voor Arnhem. Haar stadje en hier maakt ze ook de lekkere zoet zonder suiker taartjes. Haal hier je heerlijke carrot cake en huis gemaakte Franse crêpes. Wij probeerden ze en ze zijn echt heel lekker!

mui mui

Mui Mui

De Vietnamese keuken bestaat uit meer dan de welbekende loempia. En laat het aan Hoang Truong en zijn vrouw Tien Sieu over om je daarin wegwijs te maken. Beiden zijn opgegroeid in Vietnam en willen daarom de traditionele Vietnamese gerechten met je delen. In de stand vind je de klassieke, traditionele springroll. Maar ook verse kokosnoot en heerlijke koffie gemaakt op de Vietnamese manier.

 

green food truck

Green Food Truck

In de Green Food Truck maken Stephen en Jetske gerechten die biologisch, vegetarisch en vegan zijn. Bij hen draait alles om gezondheid. Ervaring hebben beiden wel. Jarenlang runden ze het biologische Green Cafe in Velp. In de Foodhall Arnhem serveren ze  smoothie bowls, avocado toast, soep, side bowls en vegan sushi bowls. De gerechten worden bereid met verschillende regionale producten.

Meer informatie en mogelijkheden om te reserveren vind je hier.

Openingstijden

 • Maandag: Gesloten
  Dinsdag t/m donderdag: 12:00 – 0:00 uur
  Vrijdag t/m zaterdag: 12:00 – 01:00 uur
  Zondag: 12:00 – 0:00 uur

Adres

 • Foodhall Arnhem
 • Rijnkade 49
 • 6811 HB Arnhem

Ben jij hier al eens geweest?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Jascha Donath
  1 april 2019 at 02:17

  Ja, leuk! In Australië hadden ze in de jaren ’90 al van die heerlijk eenvoudige tentjes met één terras voor al het eten. Ik vond toen al dat ze dat hiervook moesten doen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]