Kerst

Fijne Kerst van GoodGirlsCompany

25 december 2017
Fijne Kerstdagen_kerststress_goodGirlsCompany

Vroeger vond ik Kerst de meest magische periode van het hele jaar. Maar nu ik in 24 uur tijd 3 kerkdiensten heb bezocht, verschillende feestelijke outfits gedragen heb en een hele middag heb besteed aan het inpakken van alle kerstcadeaus, zette het me toch wel aan het denken.

Gisteren besefte ik opeens dat die magie rond Kerst steeds meer op mijn schouders rust. Dat ik in de voetstappen getreden ben van wat zoveel verschillende generaties vrouwen voor mij deden. Nog even en ik ben straks zo’n (schoon) moeder die haar kinderen vraagt welke van de twee Kerstdagen ze op bezoek komen. Okay geintje natuurlijk. Als ik eerlijk ben, zie ik mijzelf veel meer bij de kinderen over de vloer komen op die dagen. Maar spreek me daar maar op aan als het echt zover is.

Fijne Kerst!

In elk geval is mijn rol wel drastisch veranderd. Vroeger kon ik aftellen en uitkijken naar Kerst. Nu ben ik vooral bezig om te zorgen dat alle voorbereidingen zijn afgerond. En terwijl ik gisteren tussen een stapel in te pakken cadeaus zat, besefte ik ook wel weer dat dit een dankbare taak is. Hoe ondankbaar het soms ook voelt. Maar toch uiteindelijk heb ik mensen om mij heen van wie ik houd. Die er ook nog zijn om een van mijn meest favoriete feestdagen van het jaar te vieren. Ik mag voor ze zorgen in plaats van dat ik mij zorgen over ze hoef te maken. Noem het sentimenteel maar zeker na mijn miskraam van afgelopen jaar, besef ik hoe waardevol dit is.

Familie ver weg

Zoals ik wel eens heb laten doorschemeren woont mijn familie ver weg. En hoewel anderen daar een All You Need Is Love aflevering mee kunnen vullen, moet ik eerlijk bekennen dat ik dat wel lekker vind. Waarom? Omdat ik mij niet druk hoef te maken over semi verplichte bezoekjes. Deze Kerstdagen draaien om mij en mijn gezin. We besteden veel tijd samen, maar ik heb ook vandaag gewoon overdag lekker lui in bed gelegen. Heerlijk! Nadat ik de afgelopen dagen tot ontzettend laat nog bezig was voor mijn werk.

Eerste Kerstdag zit er bijna op. En na dagen van blog afwezigheid heb ik ook niet iets inspirerenders te vertellen dan dit: Besteed deze Kerst eens wat meer tijd aan de mensen die je lief hebt. Doe die smartphone weg en leef eens gewoon lekker in het moment.

Wij wensen je een gezegende Kerst en ook alvast een gelukkig Nieuwjaar!

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]