Meisjeskleding

Fashion Friday: tips voor age appropriate kinderkleding

8 april 2016

Mijn oudste dochter Miss G mag dan officieel nog geen tiener zijn, maar dat weerhoudt haar er niet van om zich af en toe zo te gedragen. De eerste prepuber buien inclusief rollende ogen en overdreven diep zuchten, heb ik al weer overleefd. Ja, het leven van een tiener is zwaar en dat van een tienermoeder ook. Mijn kleine meisje begint steeds meer een eigen smaak te ontwikkelen. Super leuk! Maar kleding met suggestieve teksten of die net iets meer huid laten zien dan mij lief is komen er bij mij niet in. In dit blog besteed ik aandacht aan Age appropriate kinderkleding.

donkerblauwe feestjurk LoffF-maat 152-GoodGirlsCompany

Wanneer je dochter net zoals mijn oudste dochter (erg) groot voor haar leeftijd is, dan is ze snel door de kinderkleding heen. Toen ze jonger was, zorgde dat best wel eens voor tranen. Maar naarmate ze ouder werd, vond ze daar beter haar weg in. Kon ze het beter accepteren dat de kinderkleding voor haar mate gewoon wat minder kleurrijk en ‘kinder-achtig’ waren. Tegelijkertijd begon voor mij de uitdaging begonnen om kleding voor haar te kopen die ze en leuk vindt en bij haar leeftijd past.

jumpsuit LoFff-GoodGirlsCompany

Niet altijd een match made in heaven. Ze heeft de lengte van een tiener, maar bepaalde kledingstukken komen er voorlopig gewoon nog niet in. Dat kan ze altijd nog dragen als ze echt een tiener is. Dan ga ik van harte de strijd over kleding aan. Inclusief bijbehorende woede-uitbarstingen en creatieve manieren om ongezien toch met het verboden kledingstuk het ouderlijk huis te verlaten. Op de volgende manieren zorg ik er voor dat ze in kleding loopt die geschikt is voor haar leeftijd.

kleding van NoNo-GoodGirlsCompany-LoFFF

 • Veel kledingmerken zoals Le chic, Nono, Miss Juliette, B.Nosy, LofFf en Tumble ’n Dry hebben kledingstukken tot maat 164 in hun collectie. Soms vind je zelfs items tot maat 170. Van al die kinderkleding wete ik 1 ding: ze laten mijn kind, kind zijn. Om het kostentechnisch ook betaalbaar te houden, koop ik kleding op Marktplaats, kledingbeurzen en in mijn stad hebben ze een hele goede tweedehands winkel. Daar vind ik regelmatig kledingstukken waar de prijskaartjes nog aan hangen.
 • Samen winkelen. Natuurlijk heeft mijn oudste dochter nog niet de leeftijd waarop zelfstandig de stad in gaat om kleding te kopen. Maar waar ik voorheen vaak zelf kleding kocht en dan thuis aan haar liet zien wat ik had gekocht, neem ik haar tegenwoordig vaak mee. Dan kunnen we samen kleding uitzoeken. En kan ik haar leren waar geschikte kleding aan moet voldoen. Tegelijkertijd leert ze ook om op budget te letten.
 • Samen kledingregels maken. Mijn kinderen mogen best kleding met prints, maar grof taalgebruik, kwetsende of obscene afbeeldingen gaan aan hun kledingkast voorbij. Ook tops die te laag zijn uit gesneden, korte broeken die te kort zijn en T-shirts die net iets te veel blote buik tonen, komen er niet in. Door er samen over te praten en mijn beweegredenen uit te leggen, leren zij hier ook van. Door hier nu al een gewoonte van te maken, hoop ik dat ze als tiener (wanneer ze mogelijk iets minder zin hebben o te luisteren en alles wat ik zeg stom is) er minder strijd om heb.

Op de foto’s zie je Miss G in kledingstukken van LofFf en NoNo.

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!