Meisjeskleding

Fashion Friday: tips voor age appropriate kinderkleding

8 april 2016

Mijn oudste dochter Miss G mag dan officieel nog geen tiener zijn, maar dat weerhoudt haar er niet van om zich af en toe zo te gedragen. De eerste prepuber buien inclusief rollende ogen en overdreven diep zuchten, heb ik al weer overleefd. Ja, het leven van een tiener is zwaar en dat van een tienermoeder ook. Mijn kleine meisje begint steeds meer een eigen smaak te ontwikkelen. Super leuk! Maar kleding met suggestieve teksten of die net iets meer huid laten zien dan mij lief is komen er bij mij niet in. In dit blog besteed ik aandacht aan Age appropriate kinderkleding.

donkerblauwe feestjurk LoffF-maat 152-GoodGirlsCompany

Wanneer je dochter net zoals mijn oudste dochter (erg) groot voor haar leeftijd is, dan is ze snel door de kinderkleding heen. Toen ze jonger was, zorgde dat best wel eens voor tranen. Maar naarmate ze ouder werd, vond ze daar beter haar weg in. Kon ze het beter accepteren dat de kinderkleding voor haar mate gewoon wat minder kleurrijk en ‘kinder-achtig’ waren. Tegelijkertijd begon voor mij de uitdaging begonnen om kleding voor haar te kopen die ze en leuk vindt en bij haar leeftijd past.

jumpsuit LoFff-GoodGirlsCompany

Niet altijd een match made in heaven. Ze heeft de lengte van een tiener, maar bepaalde kledingstukken komen er voorlopig gewoon nog niet in. Dat kan ze altijd nog dragen als ze echt een tiener is. Dan ga ik van harte de strijd over kleding aan. Inclusief bijbehorende woede-uitbarstingen en creatieve manieren om ongezien toch met het verboden kledingstuk het ouderlijk huis te verlaten. Op de volgende manieren zorg ik er voor dat ze in kleding loopt die geschikt is voor haar leeftijd.

kleding van NoNo-GoodGirlsCompany-LoFFF

  • Veel kledingmerken zoals Le chic, Nono, Miss Juliette, B.Nosy, LofFf en Tumble ’n Dry hebben kledingstukken tot maat 164 in hun collectie. Soms vind je zelfs items tot maat 170. Van al die kinderkleding wete ik 1 ding: ze laten mijn kind, kind zijn. Om het kostentechnisch ook betaalbaar te houden, koop ik kleding op Marktplaats, kledingbeurzen en in mijn stad hebben ze een hele goede tweedehands winkel. Daar vind ik regelmatig kledingstukken waar de prijskaartjes nog aan hangen.
  • Samen winkelen. Natuurlijk heeft mijn oudste dochter nog niet de leeftijd waarop zelfstandig de stad in gaat om kleding te kopen. Maar waar ik voorheen vaak zelf kleding kocht en dan thuis aan haar liet zien wat ik had gekocht, neem ik haar tegenwoordig vaak mee. Dan kunnen we samen kleding uitzoeken. En kan ik haar leren waar geschikte kleding aan moet voldoen. Tegelijkertijd leert ze ook om op budget te letten.
  • Samen kledingregels maken. Mijn kinderen mogen best kleding met prints, maar grof taalgebruik, kwetsende of obscene afbeeldingen gaan aan hun kledingkast voorbij. Ook tops die te laag zijn uit gesneden, korte broeken die te kort zijn en T-shirts die net iets te veel blote buik tonen, komen er niet in. Door er samen over te praten en mijn beweegredenen uit te leggen, leren zij hier ook van. Door hier nu al een gewoonte van te maken, hoop ik dat ze als tiener (wanneer ze mogelijk iets minder zin hebben o te luisteren en alles wat ik zeg stom is) er minder strijd om heb.

Op de foto’s zie je Miss G in kledingstukken van LofFf en NoNo.

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Praat mee!

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.