Food Lifestyle

Farm Brothers biologische koekjes

17 november 2016
review-farm-brothers-gember-en-citroen-goodgirlscompany

Farm Brothers maken koekjes van de beste biologische ingrediënten. Verrassend genoeg zijn ze onweerstaanbaar en zelfs een tikkeltje sexy. Want gezond mag best lekker zijn. Toch? Ze komen in 3 verrassende smaken.

Bij biologische koekjes denk ik aan de snacks die mijn dreumes krijgt. Voor haar vind ik het wel zinvol anders went ze aan zoetigheid. Zelf ben ik niet echt een koekiemonster. Maar laat ik nu de laatste paar weken af en toe trek krijgen in iets lekkers…dus ik was op zoek naar alternatieven.

farm-brothers-biologische-koekjes-goodgirlscompany

Het assortiment van Farm Brothers

Farm Brothers hebben hun uiterste best gedaan om lekkere en verantwoord geproduceerde ingrediënten bij elkaar te zoeken. De basis bestaat uit spelt, haver en rogge, een beetje boter en oerzoet. Een stevige basis om smakelijke koekjes van te maken. Er zijn 3 Farm Brothers koekjes:

review-farm-brothers-chocolade-en-zeezout-goodgirlscompany

Chocolade en Zeezout – Knapperige koekjes met pure chocolade brokken en zeezout vlokken. De zoutvlokken zitten niet in het basisdeeg, maar worden er op het laatste moment door gekneed. Zo blijven de vlokken grof, en dat maakt elke hap tot een verrassing.

review-farm-brothers-organic-cookies-goodgirlscompany

Gember en Citroen – Koekjes met een dubbele kick van gember en citrus. De gember komt van jonge wortels, die nog weinig vezels bevatten. Dat maakt ze goed geschikt om te konfijten, en dat zorgt voor een chewy textuur die deze gember en citroen cookies  onweerstaanbaar maken.

review-farm-brothers-cookies-goodgirlscompany

Hazelnoot en Kaneel – Klassiek stevig notenkoekjes, met zoete krokante hazelnoten en parfumrijk kaneel. Vertrouwd en lekker. Een soort oude bekende vriend van de familie, die je al een leven lang kent en altijd welkom is.

review-farm-brothers-hazelnoot-en-kaneel-goodgirlscompany

Wie zijn de Farm Brothers?

Net zoals bij Ben & Jerry’s had ik verwacht dat de Farm Brothers cookies uit Amerika komt. De verpakkingen zijn in het Engels. Bovendien hebben biologische koekjes totaal geen sexy imago. Meestal zijn ze onwijs duur en laat de smaak nogal te wensen over. Maar na wat spit- en graafwerk kwam ik  er achter dat de bedenkers achter Farm Brothers twee jonge Hollandse knullen zijn: Teyler Padberg en Herman Insinger. Ze begonnen met het maken van smakelijke crackers. Maar ja een cracker is een cracker. Erg veel uitdaging zit daar niet in. Vandaar dat beide heren hun talenten wilden inzetten voor een grotere zaak; het koekje.

Wij Nederlanders houden van een koekje of twee bij de koffie en of thee. Maar helaas zijn deze meestal erg ongezond. Dat kan beter. Herman studeerde Economie en Teyler sustainable business dus de appel viel niet ver van de boom. Met hun koekjes willen ze een bijdrage leveren aan het creëren van bewustwording voor beter voedsel. Weer terug naar de basis. Biologische ingrediënten, geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen, geen conserveermiddelen en weinig suiker en vet.

farm-brothers-cookies-goodgirlscompany

Wat zit er in Farm Brothers koekjes?

Klinkt goed. Je weet nu in elk geval wat er allemaal niet in Farm Brothers biologische koekjes zit. Maar wat zit er dan allemaal wél in? De Farm Brothers wilden graag voedzame, vullende koekjes gemaakt van de beste biologische ingrediënten. De biologische koekjes zijn gemaakt van haver, spelt en rogge. Doordat ze voor een groot deel uit volkorenmeel bestaan, zijn de voedingsvezels in de granen nog heel. Mooi, want jouw lichaam mag dus de rest doen. Zoals het bedoeld is en je lichaam ook gemaakt is.

De koekjes zijn biologische gecertificeerd. Dit betekent dat ze van het begin tot aan het einde van de productieketen biologisch zijn. Zo komt er nog veel ambachtelijk handwerk te pas aan het maken van het deeg. Want deze is machinaal lastig te maken. Leuke anekdote: voor het maken van het eerste deeg hadden ze wel 120 bakrondes nodig voordat ze iets hadden wat werkbaar was en ze mee naar de bakker konden. Als zoetstof kiezen de Farm Brothers voor oerzoet – gedroogd suikerriet sap – en rijststroop. Oerzoet is ongeraffineerd en natuurlijk. Je lichaam heeft meer tijd nodig om het in energie om te zetten.

wat-is-ongeraffineerde-rietsuiker-goodgirlscompany

Wat is ongeraffineerde rietsuiker?

Ik probeer te letten op het percentage suiker in mijn voedsel. Maar ik was nog niet zo bekend met ongeraffineerde rietsuiker. Maar wie wel vaker biologische voeding koopt, zal zien dat het bekende bietsuiker is vervangen door rietsuiker. Maar is het daarmee ook gezonder? Ongeraffineerde rietsuiker ook wel ruwe rietsuiker genoemd, mist een extra stap in het productieproces omdat het niet geraffineerd wordt. De melasse die in suiker aanwezig is, wordt niet verwijderd. De gehele sap wordt ingedroogd en er gaat niks verloren. Hierdoor heeft het meer mineralen en vitaminen.

Volgens sommige critici zijn de gezondheidsvoordelen hiervan nu ook weer niet zo noemenswaardig beter. Maar het is wel zo dat als je moet kiezen tussen producten met bietsuiker of oerzoet/ongeraffineerde suiker je beter voor laatste oplossing kan kiezen.

review-farm-brothers-biologische-koekjes-goodgirlscompany

Review Farm Brothers

Ik ben geen diëtist dus deze discussie is niet zo aan mij besteed. Bovendien; een product kan nog zo gezond zijn, maar als ik het niet te eten vind, heeft het dus geen enkel effect. Koekjes moeten wat mij betreft vooral lekker zijn. Ik neem ze niet om nu zo lekker gezond bezig te zijn. Dat betekent niet dat het een het ander uitsluit. Maar smaak geeft wel de doorslag.

Ik probeerde samen met alle kinderen de Farm Brothers koekjes uit. Nu moet je weten dat van al mijn kinderen alleen Miss C het gewend is om als snack biologische koekjes te eten. De andere twee lopen er niet persé warm voor. Theetijd is bij ons meestal zonder koekjes. Zoals ik verwachtte vond Miss C alle koekjes lekker. Ik was haar even kwijt omdat ze met twinkeloogjes en in iedere hand een koekje achter de bank gekropen was om het ongezien op te peuzelen. Miss G (mijn meest kritische) vond de Hazelnoot en Kaneel erg lekker. Bij Gember en Citroen kreeg ze per ongeluk een hapje gember binnen (jakkes). Maar haar favoriet was uiteindelijk toch wel Chocolade en Zeezout. Dat zelfde gold voor Miss B.

Chocolade en Zeezout?!

Nu heb ik die hype van Chocolade en Zeezout gewoon een beetje gemist. Om eerlijk te zijn, leek de gedachte mij nogal vies. Enigszins bevooroordeeld begon ik aan mijn koekje. Toch is het mij uiteindelijk alles me gevallen. Ik vind het grappig dat je eerst de chocolade proeft en pas op het einde als nasmaak de zilte smaak van zout. Een aparte ervaring. Niet mijn favoriet, want dat is de Gember en Citroen.

Je vindt de Farm Brothers biologische koekjes gewoon in het koekschap bij je plaatselijke Albert Heijn. Tenminste dat zag ik in onze wijk. Heb jij ze al gespot?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  • Reply
    Biologische babybiscuit, is het beter dan gewone babybiscuit?
    21 november 2016 at 13:39

    […] te geven. Maar tegenwoordig heb je kinderkoekjes. Biologische kinderkoekjes welteverstaan. Als ik een koekje eet, vind ik het belangrijker dat die lekker is dan dat die biologisch is. Maar bij dreumes hanteer […]

  • Reply
    Barbara Barendse
    17 november 2016 at 13:52

    Dat ziet er lekker uit. Mooi foto’s! Ik ken deze koekjes helemaal niet , maar ga binnekort toch richting AH, dan ga ik eesn even kijken 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!