Bioscoop

4 Fantasy films die je dit najaar gezien moet hebben

13 oktober 2018
Nutrcraker and the four realms

Voor Fantasy liefhebbers is 2018 een prachtig jaar. We moeten nog even wachten op A wrinkle in Time. Maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt met Fantastic Beasts: The crimes of Grindewald. Dit najaar zijn er verschillende fantasy films die je gezien moet hebben.

fantasy films 2018

 

 

Fantasy films 2018

The House With A Clock In Its Walls

We beginnen met The House With A Clock In Its Walls. Deze draait sinds eind september. Deze magische film van Amblin studio’s, vertelt het verhaal van Lewis. Als zijn ouders overlijden wordt hij naar zijn oom Jonathan gestuurd. Deze woont in een krakend oud huis met een mysterieuze tikkende klok.

Tijdens zijn verblijf gebeuren er de meest vreemde en onverwachte dingen. Daardoor komt Lewis er al snel achter komt dat er iets bijzonders aan de hand is. Met zijn oom, de vriendelijke buurvrouw Zimmerman en het huis. Mogelijk iets magisch! Lewis wordt door hen meegenomen in de wereld van magie en bezweringen. Hij probeert hiermee indruk te maken op zijn nieuwe schoolvriend. Maar ervaart al snel dat er duistere krachten meespelen.

Samen met zijn oom en buurvrouw neemt Lewis het op tegen deze duistere krachten. Ze zijn vastberaden de magische klok in het huis te stoppen voordat deze de wereld verwoest.

In de bioscoop: 27 september 2018

The Nutcracker & The Four realms

Het klassieke balletverhaal de Notenkraker wordt dit jaar door Disney verfilmt in een magisch sprookje. In deze fantasy film wil Clara een sleutel hebben. Deze unieke sleutel ontgrendelt een doos die een waardevol geschenk van haar overleden moeder bevat. Op het jaarlijkse feest van peetvader Drosselmeyer (Morgan Freeman) volgt ze een gouden draad. Deze leidt haar naar de felbegeerde sleutel.

En naar een mysterieuze fantasiewereld. Hier ontmoet Clara soldaat Phillip en een bende muizen. Maar ook de regenten die over drie Koninkrijken heersen. Het Land van Sneeuwvlokken, Land van Bloemen en Land van Snoepgoed. Daarop moeten Clara en Phillip het onheilspellende vierde Koninkrijk trotseren. De thuishaven van de tirannieke Moeder Ginger. Hopelijk vinden ze hier de sleutel van Clara om hiermee de harmonie terug te brengen in de wankele Koninkrijken.

In de bioscoop: 1 november 2018

Fantastic Beasts: The crimes of Grindewald

Fantastic Beasts: The crimes of Grindewald is dé fantasy film van 2018. Hier hebben we ruim 2 jaar op moeten wachten. En zoals we allemaal weten: uit deze serie komen er meer aan. Het verhaal begint waar Fantastic Beasts and where to find them stopt. Toen zagen we hoe de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald door Newt Scamander gevangen werd genomen door MACUSA. Maar hij maakt zijn reputatie waar en ontsnapt uit zijn gevangenschap.

Gevaarlijker dan voorheen heeft hij dit keer zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen. Zij weten niets af van zijn ware bedoelingen. Namelijk: tovenaars van zuiver bloed opvoeden. Zo kan hij heersen over alle niet-magische wezens. Albertus Perkamentus wil Grindelwald’s plannen dwarsbomen. Daarom roept hij zijn voormalige student Newt Scamander op. Newt stemt in om te helpen. Maar hij is zich niet bewust van de gevaren die voor hem liggen. Men moet kiezen aan welke kant ze staan en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld. Zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.

In de bioscoop: 14 november 2018

Mortal Engines

Na The Lord of the Rings en The Hobbit trilogie waagt Peter Jackson zich weer opnieuw aan een epische fantasy film. Verwacht geen elven en kabouters die met elkaar in gevecht gaan maar levende steden.

We leven duizenden jaren in de toekomst. Onze beschaving is verwoest door de zestig minutenoorlog. Het landschap is dor en droog en de mensheid heeft aan de extreme levensomstandigheden aangepast. Zij die over zijn gebleven, leven in kolossale steden, die op rupsbanden over de aarde rollen. Ok hier geldt survival of the fittest. Bewoners van grote steden vallen de kleinere steden aan. Deze plunderen ze om aan brandstof te komen.

Tom Natsworthy is afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote stad Londen. Hij moet vechten om te overleven nadat hij de gevaarlijke, voortvluchtige Hester Shaw ontmoet. Ze zijn twee tegenpolen. Maar worden door het toeval bondgenoten. Samen proberen ze de toekomst te veranderen en te zorgen voor minder onrecht. Mortal Engines is de eerste verfilming van de boekenserie van Philip Reeve.

In de bioscoop: 6 december 2018Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

5

De Beste fantasy films van 2018

Voor Fantasy liefhebbers is 2018 een prachtig jaar. Met Fantastic Beasts: The crimes of Grindewald, The House With A Clock In Its Walls en de mortal engines

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]