Nederland Reviews Uitstapjes met kinderen video en vlogs

Première familievoorstelling Lang Geleden

10 februari 2018
Van Hoorne Entertainment-Lang Geleden-GoodGirlsCompany

Dat geschiedenis meer is dan feitjes en rijtjes, bewijst de familievoorstelling Lang Geleden. Met deze spiksplinternieuwe productie brengt Van Hoorne Entertainment samen met Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum de Nederlandse geschiedenis op een unieke, muzikale manier naar het theater. Ik was bij de première in de Leidse Schouwburg en zag met eigen ogen hoe de geschiedenis bruist… .

Lang Geleden… is gebaseerd op het gelijknamige boek van Arend van Dam en Alex de Wolf. Dit populaire boek maakt de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis toegankelijk voor kinderen. Daarmee is het niet meer weg te denken op school. Er zijn inmiddels als 200.000 exemplaren van verkocht. En de première moest natuurlijk ook plaatsvinden op een mooie historische locatie: een van de oudste schouwburgen van Nederland.

Video Lang Geleden


Klik hier als je de video niet kan zien

De première in Leiden

Dat Leiden een grote rol speelt in de Vaderlandse geschiedenis is bekend. Daarom was de premiere ook in deze stad. In de plaatselijke schouwburg. Hier kregen we les in het Wilhelmus en mochten we proeven van de lekkere taartjes. Vooraf aan de voorstelling kunnen kinderen in de foyer deelnemen aan een ‘Geschiedenis Experience’. Zo zijn er diverse activiteiten die te maken hebben met de Nederlandse geschiedenis. Na afloop komen de acteurs naar de foyer voor een Meet & Greet.

In de kindermusical Lang Geleden zie je de verhalen van drie bekende Nederlanders. Hugo de Groot, Jacoba van Beieren en natuurlijk Willem van Oranje. Elk verhaal wordt op geheel eigen wijze tot leven gebracht door de hoofdrolspelers. Dat zijn Victor de Leeuw, zijn vrouw, dochter Bregje en vriend Hugo. De verhalen zijn zo verteld dat het haast een sprookje lijkt. Maar toch zijn ze allemaal echt gebeurd.

Première familievoorstelling Lang Geleden

 

Familievoorstelling Lang geleden

Dacht je dat een musical over de geschiedenis saai is? Dan heb je het mis. Lang Geleden zit boordevol humor. Zo is dochter Bregje ook gewoon een puberende tiener die op haar telefoontje kijkt en veel dingen akward vindt. Heel herkenbaar en daardoor erg leuk voor oudere kinderen. Een groot deel van de musicals van Van Hoorne zijn gericht op kleinere kinderen. Lang Geleden is juist erg geschikt voor oudere kinderen en tieners. De live muziek is aanstekelijk en de vlotte dialogen zitten vol humor. Dat maakt deze voorstelling levendig en dat je echt even mee wordt genomen naar het verleden.

Michael van Hoorne : “We wilden ons als Van Hoorne Entertainment iets verbreden. We voelen dat geschiedenis steeds populairder wordt en voor een steeds breder publiek. Met ‘Lang geleden…’hebben we, in samenwerking met Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, een hele toegankelijke vorm gevonden en zo is geschiedenis alles behalve saai”.

Van Hoorne Entertainment-familievoorstelling Lang Geleden

Waar speelt Lang Geleden?

Benieuwd wanneer Lang Geleden…in een theater bij jou in de buurt is? Klik dan hier

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]