Bioscoop Uitstapjes met kinderen Zomer

De leukste familiefilms zomervakantie 2019 | wat draait er in de bioscoop?

3 juli 2019
bioscoopfilms_familiefilms zomer 2019_kinderfilms zomervakantie

Is het deze zomer te warm om buiten te zijn? Geen probleem! Ga met je kinderen naar de bioscoop en bekijk de nieuwste familiefilms voor deze zomervakantie. Van Disney live Action films zoals Aladdin en The Lion King en kinderfilms zoals Duck Duck tot animatiefilms zoals Toy Story 4. Voor elk kind en elke leeftijd is er een leuke bioscoopfilm.

De leukste familiefilms zomervakantie 2019

Aladdin

Met de verfilming van de klassieker Aladdin, laat Disney zien dat Live Action een genre wordt om rekening mee te houden. Het fictieve verhaal gaat over het straatschoffie Aladdin een magische lamp waar een geest in zit en een grote liefde: prinses Jasmine. Guy Ritchie verfilmde de wereldberoemde tekenfilm uit 1992 en gaf rollen aan Will Smith, Mena Massou en zelfs een Nederlander Marwan Kenzari. Laat je meevoeren naar Agrabah en geniet met je kinderen van de klassiekers.

 • Release datum: 22 mei 2019
 • Leeftijd: 9 jaar

Caper & Emma op jacht naar de schat

Het is zomer en beste vriendjes Casper en Emma brengen samen de vakantie door in het strandhuis van opa. De twee gaan zwemmen, visjes vangen en zandkastelen bouwen. Wat een plezier! Maar dan vinden ze op het strand een oud kistje met daarin een mysterieuze rebus.

Het kistje blijkt van de opa van Emma te zijn, hij heeft het lang geleden samen met zijn beste vriend Alfred begraven. Opa heeft Alfred al 65 jaar niet meer gesproken. Casper en Emma moeten er niet aan denken om elkaar zo lang niet te zien! De vondst van de rebus is het begin van een grote schattenjacht, waarbij de vriendjes de hele omgeving afspeuren naar aanwijzingen. En natuurlijk gaan Mevrouw Konijn en Welpje gezellig mee tijdens de zoektocht. De schattenjacht eindigt met een grote verrassing en Casper en Emma leren iets heel belangrijks: vriendschap is de grootste schat van allemaal!

 • Release datum: 29 mei 2019
 • Leeftijd: alle leeftijden

Huisdiergeheimen 2

Huisdiergeheimen 2 is de nieuwe vrolijke animatiefilm van Illumination Entertainment en Universal Pictures, de makers van De Grinch, Minions en Sing. Het is het vervolg op de grote bioscoophit uit 2016 die onthulde wat onze huisdieren uitspoken als de baasjes van huis zijn.
Opnieuw volgen we de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloe, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norbert en het schattige maar gestoorde konijntje Sneeuwbal.

In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Fedja van Huêt (Max), Frank Lammers (Duke), Jandino Asporaat (Sneeuwbal), Peggy Vrijens (Gidget), Karin Bloemen (Chloe), Georgina Verbaan (Katie), Erik van Muiswinkel (Pops), Roué Verveer (Buddy), DJ Hardwell (Mel), Murth Mossel (Ozon), Derek de Lint (Tiberius) en Henry van Loon (Norbert).

 • Release datum: 5 juni 2019
 • Leeftijd: 6 jaar

Manou op de Meeuwenschool

De kleine vogel Manou groeit op in een meeuwennest. Wanneer hij leert vliegen, ontdekt hij dat hij geen meeuw is zoals zijn vader en moeder, maar een zwaluw.

Als hij enkele andere zwaluwen ontmoet, leert Manou wie hij écht is. Zal het hem lukken om de twee zo verschillende vogelfamilies samen te brengen en hen daarmee als ware held te beschermen tegen het gevaar?

 • Release datum: 12 juni 2019
 • Leeftijd: 6 jaar

Five Feet Apart

Stella Grant (Haley Lu Richardson) is een typisch meisje van zeventien… Ze is verslaafd aan haar laptop en ze is dol op haar beste vriendinnen. Maar in tegenstelling tot de meeste andere tieners brengt Stella een groot deel van haar tijd door in het ziekenhuis als cystic fibrosis-patiënte. Haar leven zit vol met routines, regels en zelfdiscipline – die allemaal op de proef gesteld worden als ze de ongelofelijk charmante medepatiënt Will Newman (Cole Sprouse) ontmoet.

Ze flirten al snel met elkaar, maar vanwege infectie-gevaar moeten zij een veilige afstand tussen elkaar bewaren. Als hun band sterker wordt, groeit ook de drang om de regels te negeren. Wills onwil om zich strikt te houden aan zijn behandeling maakt het nog gecompliceerder. Stella inspireert Will gaandeweg om alles uit het leven te halen, maar kan zij uiteindelijk de persoon van wie zij houdt redden als ze hem niet eens mag aanraken?

 • Release datum: 13 juni 2019
 • Leeftijd: 9 jaar

A Dog’s journey

Sommige vriendschappen zijn voor eeuwig. In A Dogs Journey volgen we hond Bailey die in zijn verschillende hondenlevens de taak op zich heeft genomen om op zijn baasje ‘CJ’ te passen. Van peuter tot volwassen vrouw gaat Bailey met haar mee en zorgt voor haar in de moeilijke en goede tijden. Deze familiefilm vertelt het hartverwarmende verhaal over de unieke band tussen een hond en zijn baasje.

 • Releasedatum: 13 juni 2019
 • Leeftijd: 12 jaar

Toy Story 4

Woody heeft altijd vertrouwen gehad in zijn plek op deze wereld. Zijn grootste prioriteit is de zorg voor Andy en Bonnie.

Wanneer Bonnie met tegenzin een nieuw stuk speelgoed, genaamd ‘Forky’, toevoegd aan haar kamer, ontdekt Woody tijdens een avontuurlijke rondreis met oude én nieuwe vrienden, hoe groot de wereld van speelgoed werkelijk kan zijn.

 • Release datum: 26 juni 2019
 • Leeftijd: 6 jaar

100% coco New York

De succesvolle film 100% Coco krijgt een vervolg! In 100% Coco New York heeft styletiger Coco bijna zomervakantie.

Terwijl haar klasgenoten jaloersmakend vertellen over hun vakantieplannen, kijkt Coco allesbehalve uit naar de zomer met haar moeder en Hulleman op een camping in Nederland. Wat ze nog niet weet is dat ze een zomer vol fashion-avonturen op de New York Fashion School heeft gewonnen, in het hippe en va va vooming New York!

 • Release datum: 27 juni 2019
 • Leeftijd: alle leeftijden

Duck Duck

In de familiefilm Duck Duck maken we kennis met Ben, een uitbundige gans die liever zijn uitsloverige kunstjes in de lucht vertoont dan dat hij zich druk maakt om anderen en de jaarlijkse vogelmigratie. Maar dan worden de kleine eendjes Mo en Vie per ongeluk door Ben gescheiden van hun vlucht.

Machteloos vragen de eendjes Ben om hulp, maar die zit niet op zulke kleine lastpakken te wachten. Ben moet echter zijn plannen bijstellen als hij per ongeluk zijn vleugel verwondt, en zelf ook niet meer meekan met de vlucht. Er zit niets anders op dan samen op pad te gaan. Tijdens hun tocht staan Ben en de eendjes voor de ene na de andere obstakel en ontmoeten ze ook een hoop nieuwe vrienden. Wanneer de sluwe kat Banzou in de gaten krijgt dat de gewonde gans en kleine eendjes compleet weerloos zijn, opent hij de jacht op die lekkere hapjes. Tijdens hun reis komen Ben, Mo en Vie erachter dat ze elkaar meer nodig hebben dan gedacht en zien ze in hoe belangrijk familie is!

 • Release datum: 3 juli 2019
 • Leeftijd: 6 jaar

Mijn bijzonder rare week met Tess

Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining.

Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

 • Release datum: 3 juli 2019
 • Leeftijd: alle leeftijden

The Lion King

In de geheel nieuwe Disney Live Action film van regisseur Jon Favreau, reist The Lion King naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte.

Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwe welp. Scar, Mufasa’s broer – en voormalig erfgenaam van de troon – heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden zal Simba moeten uitzoeken hoe hij kan opgroeien en terugnemen wat hem rechtmatig toekomt. De sterrencast bestaat uit Donald Glover als Simba, Beyoncé Knowles-Carter als Nala, Chiwetel Ejiofor als Scar, James Earl Jones als Mufasa, Billy Eichner als Timon en Seth Rogen als Pumbaa.

 • Release datum: 17 juli 2019
 • Leeftijd: alle leeftijden

Dora and the lost city of Gold

Een live action film van Dora the Explorer. Yep, ik hoor je denken, dat ik data nog mee mag maken. Maar in tegenstelling tot het irritante tekenfilmpersoontje is Dora nu een tiener die een gaaf avontuur beleefd.

Dora (Isabela Moner) heeft haar jeugd voornamelijk met haar ouders (Eva Longoria en Michael Peña) in de jungle doorgebracht, maar niets kon haar voorbereiden op de grootste uitdaging ooit: de middelbare school. Als haar ouders worden vermist moet de avontuurlijke Dora hen opsporen. Ze schakelt de hulp in van het aapje Boots, Diego (Jeff Wahlberg), een geheimzinnige jungle-bewoner (Eugenio Derbez), en een groep coole tieners. Samen proberen ze haar ouders te redden en het mysterie van de verloren gouden stad op te lossen.

 • Release datum: 8 augustus 2019
 • Leeftijd: 9 jaar

Welke film(s) gaan jullie deze zomer bekijken in de bioscoop?

bioscoopfilms_familiefilms zomer 2019_kinderfilms zomervakantie

De leukste familiefilms zomervakantie 2019 | wat draait er in de bioscoop?

leukste bioscoopfilms voor kinderen zomervakantie

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

5

Samenvatting

Reviewer Themillennialmom.nl
Review Date
Reviewed Item
Familiefilms zomer 2019; de leukste nieuwe kinderfilms voor de zomervakantie. Van Disney live Action films en kinderfilms tot animatiefilms. Voor elk kind en elke leeftijd is er een leuke bioscoopfilm.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]