Bioscoop Kerst kinderfilms en series Uitstapjes met kinderen

5 x leuke familiefilms om deze kerstvakantie in de bioscoop te kijken

23 december 2016
familiefilms-kerstvakantie-2016-bioscoop-GoodGirlsCompany

Een van de redenen om uit te zien naar het einde van het jaar zijn de familiefilms die dan nog net even snel worden gelanceerd. Met twee weken aan extra vrije tijd begrijpen fabrikanten maar al te goed, dat je ouders een handje moet helpen. Duik een middagje de plaatselijke bioscoop in en je bent zo weer een aantal uurtjes zoet. Ook ik ben zo’n ouder die de kerstvakantie gebruikt om samen met haar kroost een aantal leuke kinderfilms te bekijken.

 Meestal ga ik met samen met Miss G en B. Deze traditie is ontstaan in de periode dat we nog maar met zijn drietjes waren. Toen konden ze de kerstdagen invullen zonder verplichte familie bezoekjes. Meestal gingen we dan gourmetten en naar de bioscoop. En zoals dat met tradities gaat, houd je die er in. In de afgelopen jaren zagen we al heel wat familiefilms waaronder Frozen en Annie.

Familiefilms in de kerstvakantie

Als je naar de familiefilms van 2016 kijkt, zie je dat animatiefilms toch wel de overhand hebben. Nu betekenen animatiefilms al lang niet meer dat je naar een of andere kinderachtige tekenfilm zit te kijken. De meesten zijn leuk voor kinderen, maar ook amussant voor volwassenen. Met subtiele, spottende humor inspeelt op de actualiteit en die kinderen nog niet altijd vatten…

Sing

Sing is een animatiefilm die zich afspeelt in een stad vol dieren. Het is echt een van de hartverwarmende familiefilms die je deze kerstvakantie moet kijken. De koals Buster Moon organiseert een talentenjacht georganiseerd door de koala Buster Moon. Hij is de trotse eigenaar van een prachtig theater, dat vroeger heel succesvol was, maar nu oud en vervallen. Buster organiseert een talentenjacht als laatste kans om zijn geliefde theater te redden.

Vijf finalisten staan in de spotlight.

 • Een muis die liegt en bedriegt, maar prachtig kan zingen
 • Een verlegen tiener-olifant met plankenkoorts.
 • Een oververmoeide moeder van 25 biggetjes.
 • Een jonge gangster-gorilla die afstand wil nemen van zijn criminele familie.
 • En als laatste een punk-rock stekelvarken die niet langer in de schaduw wil staan van haar arrogante vriendje.

Al deze dieren doen auditie in het theater van Buster en delen de droom die hun leven kan veranderen.

Mees Kees langs de lijn

Mees Kees langs de lijn is geen animatiefilm maar een familiefilm van Nederlandse bodem. Het is alweer het vierde deel van de populaire Mees Kees reeks. In dit deel doet de school van Meester Kees mee aan een toekomstproject. Ondanks alle creatieve ideeën van Meester Kees en zijn klas heeft directrice Dreus haar eigen ideeën over de invulling van het project. Zij wil dat klas 6B mee doet aan het schoolvoetbaltoernooi. Een probleempje; Meester Kees weet niets van voetbal en zelf voetballen kan hij al helemaal niet.

Wat begint als een leuke uitdaging, eindigt in chaos als de moeder van Meester Kees ziek wordt. Dreus vervangt hem als voetbalcoach, terwijl Meester Kees zijn best doet om de zaakjes thuis op orde te krijgen. Gelukkig kan Meester Kees bij uitdagingen altijd rekenen op zijn energieke leerlingen, die met hun creativiteit, humor en enthousiasme alles op weten te lossen!

Vaiana

Vaiana is de nieuwste Disneyfilm. Het gaat over een avontuurlijke tiener die, met behulp van halfgod Maui, de oceaan over zeilt op een spannende missie om zichzelf te bewijzen als grote navigator en om haar mensen te redden.

Drieduizend jaar geleden trokken de grootste zeevaarders ter wereld over de stille oceaan om de vele eilanden van Oceanië te ontdekken. Tot daar op een dag een einde aan kwam en nog steeds weet niemand hoe dat ooit kon gebeuren…Samen met Maui zeilt Vaiana de oceaan over opweg naar een waanzinnig avontuur. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit.

Ballerina

Parijs, 1884. Félicie droomt al haar hele leven van maar één ding: ze wil balletdanseres worden in de Opéra van Parijs. Samen met haar beste vriend Victor ontsnapt ze uit het weeshuis en vertrekt zonder een cent op zak naar Parijs.

Terwijl Victor zijn best doet om zijn droom als uitvinder te verwezenlijken, probeert Félicie te worden toegelaten tot de audities van de dansschool. Hiervoor moet ze de identiteit aannemen van haar rivale. De verwende danseres Camille. Ze moet zich staande weten te houden in een wereld vol valkuilen en moordende concurrentie. De danstrainingen zijn zwaar en ze moet hard werken aan haar sierlijkheid en ballettechniek. Met haar vriend Vicor en mentor Odette aan haar zijde zet ze alles op alles om haar droom te bereiken.

Sepp de Wolvenvriend

Sepp de Wolvenvriend is een nostalgische film over een Zwitserland zoals je dat vroeger kende uit Heidie en geiten Peter familiefilms.

Hoog in de Zwitserse bergen woont de vrolijke jongen Sepp op een geitenboederij. Sepp helpt met het maken van kaas, maar kan het vooral heel goed vinden met de dieren. Hij is gek op dieren en de natuur. Zijn beste vriend is een geit die hij kunstjes laat doen. Ook sluit hij een vriendschap met een wolf. In de winter reizen ze samen met de andere bergbewoners terug naar het dorp, beneden in het dal. Over een smal pad dalen ze de berg af, maar halverwege gaat het fout: de kar kantelt en alle zelfgemaakte kazen vallen van de wagen en storten in de rivier. Het leven van Sepp staat volledig op zijn kop. Zijn ouders kunnen geen eten meer kopen en hij lijkt zijn geit te moeten afstaan. Wat ze niet weten is dat de lokale winkelier en zijn vervelende zoontje de kazen hebben gevonden. Zij lijken alles van Sepp af te willen pakken: de kazen, zijn geit en de grote traditionele bel die zijn oom speciaal voor Sepp’s verjaardag maakte. Maar zijn vriendinnetje en zijn wolvenvriend helpen hem er doorheen en samen zorgen ze voor een mooi avontuur en een goede afloop!

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

 

 • Reply
  Jessica
  24 december 2016 at 11:44

  Onze kerst is ieder jaar eigenlijk het zelfde 1e kerstdag mijn familie dit jaar gaan we eerst een lange boswandelingen maken ipv vroeg aan het ontbijt 2e kerstdag schoonzus met man en 4 kinderen dit jaar komen ze pas laat ivm.kerk en uitvoering zondagsschool dus wij gaanvoor die tijd lekker naar de film .eigenlijk heel lekker ipv 2 dagen hele dagen thuis.ik denk dat het meest kees gaat worden.dus fijn zo overzicht

  • Reply
   Josan
   27 december 2016 at 08:13

   Oh lekker voorspelbaar dus. Ik was de pineut en had ook zondagsschool. Best druk hoor al die extra gastkindertjes…

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  23 december 2016 at 14:05

  Ik heb eigenlijk best een hekel aan kinderfilms merk ik! Recent hebben we met het hele gezin Fabulous beasts of zoiets gekeken. Dat vond ik ook een hele lange zit moet ik bekennen.

  • Reply
   Josan
   23 december 2016 at 14:19

   Fantastic beasts 🙂 ik vond hem leuk!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger
 • ⭐ 𝓢𝓲𝓽𝓽𝓲𝓷𝓰 𝓹𝓻𝓮𝓽𝓽𝔂⭐ ⁣
Dat gaat me vandaag niet helpen. Minimaal 5x prikken in het ziekenhuis. En ervaring leert dat ze nooit mijn aders kunnen vinden dus dat het wel vaker wordt. En dat op een lege maag... gewoon tandjes op elkaar en me niet verzetten tegen al die naalden. Echt ik ben zo geen held met naalden 😨😭 ⁣
⁣
Alleen daarom twijfel ik al aan die hele kinkhoest vaccinatie 💉 moet gaan halen. Valt die mee? ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#30weeks #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #zwangerschap #pregnancydiary #zwangerschapsfotografie #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #stylishbump #mumtobe #maternitystyle #thebump #babybelly #30weekspregnant
 • 𝓦𝓸𝓮𝓷𝓼𝓭𝓪𝓰𝓶𝓲𝓭𝓭𝓪𝓰⁣
⁣
De dagen gaan snel en ze worden zo snel groot. Juist daarom probeer ik er alles aan te doen om ze mooie herinneringen mee te geven. Onze eigen gewoontes, rare manieren en mooie betekenisvolle rituelen. Zoals kerstkoekjes bakken. Het maakt niet uit of ze lukken of mislukken. Het gaat om het plezier.⁣ ⁣
Wat doe jij graag op de woensdagmiddag?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
https://www.goodgirlscompany.nl/zelf-kerstkoekjes-maken/ #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #kerst #kerstkoekjes #momblogger #littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childrenofig #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #bakken ⁣
#kindredmemories
 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken

Dit zijn wij!