Christendom

Faith Sunday | Christelijke TikTokkers om te volgen

17 april 2022
Christelijke tiktokkers_themillennialmom_christelijk_tiktok

In de meeste christelijke gezinnen, zorgt TikTok voor de nodige discussies. Zelf ben ik niet het type ouder dat haar tieners snel dingen verbiedt. In plaats daarvan, probeer ik christelijke TikTokkers onder de aandacht te brengen.

Als het om social media gaat, zijn veel christelijke ouders huiverig. Wat vaak resulteert in verbieden. Maar in een wereld waarin je kinderen in de pauzes gewoon op de telefoons van vrienden of vriendinnen kunnen meekijken, is verbieden wellicht niet het beste middel. Actief hun algoritme beïnvloeden, levert waarschijnlijk beter resultaat op. Zoals zoveel sociale media, werkt TikTok ook met een algoritme. Wat betekent; de filmpjes die je te zien krijgt, zijn gebaseerd op filmpjes die je eerder keek. Dus als je tieners vaak filmpjes kijken van christelijke TikTokkers zullen er steeds meer filmpjes op hun pagina opduiken.

Christelijke Tiktokkers

Christelijke TikTokkers kun je onderverdelen in 2 groepen

  • TikTokkers die christen zijn
  • TikTokkers die christelijke content maken

Laten we beginnen met de eerste groep. Dit zijn TikTokkers waarvan het bekend is dat ze christen zijn. Ze zijn hier voor uit gekomen of hebben dit wel eens laten doorschemeren. Als het er op aankomt, komen ze er best voor uit. Ze schamen zich er niet voor. Maar hun content is niet perse christelijk. Het kan bestaan uit sketches, grappige filmpjes en ander onzin. Maar er zal niet in gescholden worden, gaat niet over sex en je hoeft ook niet bang te zijn voor andere onaangename verassingen. Lisanne Dijkstra is daar een mooi voorbeeld van.

De tweede groep bestaat uit TikTokkers die ook echt christelijke content maakt. Dus denk aan filmpjes die gaan over de Bijbel, herkenbare situaties in je christelijk leven, bijbeluitleg of bijbelstudie. En daar is Ariel Fitzpatrick een geweldig voorbeeld van. Haar creatieve filmpjes laten me altijd lachen. Hieronder zal ik een aantal Christelijke TikTokkers bespreken die de moeite waarde zijn

10 christelijke TikTokkers

Lisanne Dijkstra

Afgestudeerd theatermaker Lisanne Dijkstra begon tijdens corona aan TikTok. Een probeersel, want je moet wat als de theaters dicht zijn en je verveelt je te pletter. Dat haar succes zo snel zou gaan, zag ze ook niet aankomen. Lisanne heeft verteld gelovig te zijn. Maar ze leest niet dagelijks de Bijbel. Voor haar is dat meer verweven in haar gevoel en de dingen die ze ontvangt. Zo ziet ze al haar volgers ook echt als cadeau van God.

@lisanne.dijkstra Antwoorden aan @isisnijssen ♬ origineel geluid – Lisanne Dijkstra

Folkert

Ook Folkert is christen en met zijn ruim 300 duizend volgers heeft hij heel wat invloed. Voor hem was TikTok ook een probeersel om zijn coronadagen door te komen. Wat begon als een geintje, liep enorm uit de hand. Folkert probeert met zijn video’s kijkers een positief moment te bezorgen. En laat in dit interview het volgende weten “ Het geloof speelt best een grote rol in mijn leven. Ik ben er altijd mee opgevoed en ging – toen het nog kon – het liefst elke zondag naar de kerk. Vroeger ging ik altijd naar een christelijk zomerkamp; daar heb ik veel vriendschappen aan overgehouden. Met die vrienden kan ik tegenwoordig diepe gesprekken voeren over het geloof, dat is heel fijn. Zelf lees ik dagelijks in de Bijbel, hoewel dat ook weleens ‘even snel tussendoor’ gebeurt. Ik hoop altijd meer te leren over het geloof. Eens in de twee weken volg ik een bijbelstudie met leeftijdgenoten. Zo vul ik mijn week er een beetje mee in.”

@_folkert

Welke ben jij? 👀

♬ Funny piano and trumpet jazz(61041) – takao suenobu

Wouter Haaksema

Wouter  Haaksema is 16 jaar en een christelijke acteur in opleiding. Hij maakt deel uit van de groep Christokkers. Op zijn TikTok vind je allerlei sketches over het christelijk geloof.

@wouterhaaksema #aanhechten met @clawed_beauty101 Iedereen is welkom bij Jezus 😊 #christokkers #christianity #foryou #Jesus #fypシ #followerofChrist #God ♬ origineel geluid – Wouter Haaksema 🧸🤎

Max Bossewinkel

Max maakt Christelijke TikToks en andere onzin. En dat is denk ik ook net datgene wat tieners leuk vinden.

@max_bossewinkel

♬ Amadeo (Still My God) – Ryan Stevenson

Biyacha

Bibi Yasmine Chanel is een 21 jarige die TikToks maakt over van alles en nog was. Bij haar vind je leuke eigentijdse filmpjes. Zo legt ze bepaalde dingen uit de Bijbel uit. Maar zijn er ook sketches die op luchtige wijze de christelijke levensstijl onder de loep nemen.Ze durft er openlijk vooruit te komen christen te zijn en gaat ook in op vragen.

@biyacha Lees je bijbel, bid elke dag, dat je goei-en mag!🙏🏽❤️ #christokkers #youversion #bijbellezen #relatiemetGod ♬ original sound – noah

Move Community

Move community is de plek met persoonlijke verhalen over God. Het gaat dus niet zozeer om de handel en wandel van één christelijke TikTokker. Maar eerder om bemoedigende en inspirerende getuigenissen van meerdere christelijke personen. Ze snijden verschillende onderwerpen aan.

@move.community @romelyhannah over de betekenis van de woorden ‘ik geloof’. Wauw! 🧡 #fy #fyp #voorjou #foryou #christelijketiktoks #geloof #christelijk ♬ You Say – Piano Instrumental – Rick Austin Evans

Rebeksel

Rebeksel is en zonnestraaltje dat positiviteit probeert te verspreiden op TikTok. Bij haar vind je leuke eigentijdse filmpjes over allerlei onderwerpen. Over het lezen van je Bijbel. Gods stem verstaan. Maar ze durft ook kritisch te zijn op reacties.

@rebeksel Antwoorden aan @lotu357 zoals het hoort💜 #christokkers#christiangirl#christelijk#christen#tiktoknl#nederlands#voorjou#HelloHBOMaxChallenge ♬ Why Do I Love God? – Gui Brazil & Josh Thomas

Josefien hoffmann

Ik heb besloten om Jezus te volgen luidt de bio van Josefien Hofmann. En dat zie je ook terug in haar content. Op een eigentijdse manier legt ze Bijbelteksten uit. Of laat zien wat deze voor haar betekenen.

@josefienhoffmann Als gelovige moet je altijd open staan voor n bijbelse correctie. T is niet de andere persoon die gwn vervelend wil doen maar Gods Woord die autoriteit heeft. #volgJezus ♬ original sound – Max Fosh

Daughter of the king

Aysan is hier om het Evangelie te verspreiden. Ze zingt Worship liedjes en maakt eigentijdse filmpjes waarin ze met kijkers bidt. Al met al is ze gewoon een enthousiaste tiener die op haar unieke manier over haar geloof vertelt.

@daughter_of_the.king part 2 !! Leave your prayer requests in the comments & lets pray for each other🤍 #christian #LEANINACTIVE #christokkers #christelijk #pray ♬ original sound – YvnggPrince

Christokkers

De Christokkers is het account van 8 verschillende christelijke jongeren. Onder andere Wouter Haaksema, Rebeksel, Biyacha en Max Bossewinkels posten hier christelijke content die jongeren aanspreekt.

@christokkers Hoe probeer jij Gods stem te verstaan? #christokkers #christelijk #dutch #foryou #bijbel #christian #jesusislord ♬ original sound – Zach webb

Ariel Fitzpatrick

Zoals christelijke TikTokker Ariel Fitzpatrick is er geen andere. Ze is uniek in haar soort. Haar creativiteit en humor zijn ongeëvenaard. Of ze nu een denkbeeldig gesprek tussen Jacob en Isaak naspeelt nadat zijn vader hem niet geofferd heeft, of Jozef’s twijfel over Maria’s maagdelijke ontvangenis menselijk maakt, ze is geweldig. Ik ga helemaal stuk om haar filmpjes van de Hemelse hulplijn.

@ariel.fitz Tag your neighbour and tell ‘em JESUS DID IT! 😝🙌🏾🔥inspo @astarosborne #christiantiktok #godpov #springishere ♬ original sound – Ariel Fitz

Trey Kennedy

Ik moet altijd lachen om de filmpjes van komiek Trey Kennedy. Of hij nu moeders belachelijk maakt, deelnemers aan de Bachelor of laat zien hoe sommige jeugdleiders in de kerk doordraaien. Zelfs als je niet goed Engels spreekt zijn ze makkelijk te volgen. Je hebt eigenlijk niet zoveel woorden nodig om de herkenbare situaties uit te beelden.

@treynkennedy

Pop culture youth pastor

♬ original sound – Trey Kennedy

Ook leuk om te lezen:

christelijke tiktoks_christelijke tiktokkers
Liefs Josan Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]