Boeken Christendom Reviews

Faith Sunday | boek Het Goede Nieuws

25 december 2022
Review-Het-Goede-Nieuws-themillennialmom

Een Christelijk boek waarin de hoofdpersoon ook nog eens bruin is? Dat is nog eens goed nieuws! In Het Goede Nieuws komen verschillende vragen van kinderen aan de orde. Vragen die zij hebben over het geloof. Zoals bijvoorbeeld over de Drieëenheid, maar ook over strijd tussen goed en kwaad. De vragen zijn op een begrijpelijke manier beantwoord.

Als moeder kies is er bewust voor om mijn kinderen op een christelijke manier op te voeden. We zijn op zondags regelmatig in de kerk te vinden. Voor het eten bidden we en ‘s avonds na het avondeten lees ik met mijn kinderen uit de Startbijbel. Chloe en Novan lees ik voor het slapengaan voor uit een kinderbijbel en met de oudste meiden werk ik zo nu en dan een leesplan door uit de Bijbel app.

Het Goede Nieuws

geloofsvragen-themillennialmom

In Het Goede Nieuws komt Noah uit school. Hij is verdrietig omdat de juffrouw op school heeft gezegd dat apen zijn voorouders zijn. Bovendien is de wereld miljoenen jaren geleden uit niets is ontstaan. Hoe kan dit nu als God alles heeft gemaakt, vraagt hij aan zijn moeder. Dit is het begin van zijn zoektocht naar antwoorden op verschillende geloofsvragen zoals  Wat is geloof? Hoe kun je zeker weten dat God bestaat? Waarom gebeuren er nare dingen als er een God bestaat. Een hoop vragen, waar zijn vader en moeder in dit boek zo goed mogelijk als ze kunnen een antwoord op geven.

Zo wordt de Drieëenheid van God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest bijvoorbeeld uitgelegd aan de hand van water. Chloé weet in welke verschillende verschijningsvormen water beschikbaar is. Bevroren, vloeibaar of als stoom. Dit sluit aan bij haar belevingswereld. Het leuke is dat ze door zo’n simpel voorbeeld het kwartje makkelijker valt. Onderwerpen zoals de geestelijke Wapenuitrusting en wat de Heilige Geest doet, worden op een begrijpelijke manier uitgelegd

Dit vonden wij er van

Multicultureel kinderboek-christelijk-geloof-themillenialmom

Chloé is op een leeftijd waarbij ze zich steeds meer bewust is van dat wij als familie gelovig zijn. Maar ook heel veel vragen heeft. Logisch, want sommige dingen zijn best lastig te begrijpen voor kinderen. Daarnaast loop ik er als ouder soms ook tegenaan dat ik best kan uitleggen wat het is, maar tja hoe zeg je dat op zo’n manier dat ook een klein kind het begrijpt. Met Grace en Bailey kan ik op een ander niveau praten en vanuit andere levenservaring en met andere voorbeelden dan Chloé. Juist daarom is het zo fijn dat een boek als Het Goede Nieuws op heel eenvoudige wijze bepaalde begrippen uitlegt.

In Het Goede Nieuws staan naast antwoorden op de vragen ook nog eens  verschillende Bijbelteksten. Deze kun je samen met je kind lezen. Door ze als bron te gebruiken, leren ze de Bijbel beter kennen en weten ze wat God over hen zegt. Maar je kunt ze ook gebruiken om dieper in te gaan op het onderwerp. Naast dat Het Goede Nieuws antwoord geeft op geloofsvragen, is het ook een gewoon een leuk verhaal om te lezen. De dingen die Noah meemaakt, verschillen niet zo erg van het dagelijks leven van mijn kinderen. Wat doe je bijvoorbeeld als je iemand op straat ziet bedelen. Of als een kindje uit je klas geen eten heeft en jij hebt genoeg? Door deze laagdrempelige voorbeelden, wordt het voor je kind ook makkelijker om het geloof in de praktijk in daden om te zetten.

Over de schrijver

Yaëla Esseboom-Faerber (1990), Maatschappelijk werker in Amsterdam. Ze is getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze werd geboren in Amsterdam Zuidoost. Kind van een Nederlandse moeder en Surinaamse vader. Als moeder kwam Yaëla veel vraagstukken over het geloof tegen bij haar eigen kinderen. Daarom besloot ze om een kinderboek te schrijven over haar ervaringen antwoorden op deze geloofsvragen.

Hier koop je het

Christelijk-multicultureel-kinderboek-themillennialmom

 • Uitgever: Matthan books www.Matthan.nl
 • Auteur Yaëla Esseboom-Faerber
 • Illustraties: Daria Lavrova
 • ISBN: 978-90-903622-4
 • Uitvoering: hardcover
 • Aantal pagina’s: 46
 • Release: november 2022
 • Prijs: €17,95 (excl. verzendkosten)

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]