Family Diary Persoonlijk

Even bijkletsen: terug van vakantie

30 augustus 2016

Jaaa, daar ben ik weer! Ik ben terug van vakantie. Na bijna 2 weken van afwezigheid, gooi ik vanavond toch maar een berichtje online. Ik kon namelijk kiezen tussen op tijd naar bed gaan, of alles even van mij typen. Logisch dat ik voor het laatste koos. Ook al ben ik nog steeds enigszins gaar van onze nachtvlucht. Vanavond neem ik even de tijd om gewoon even gezellig persoonlijk bij te kletsen. Ik waarschuw alvast dat het alle kanten op kan gaan want er zit niet echt een persoonlijk plan achter.

Waar zat ik al die tijd? Nou gewoon aan de Turkse Riviera! Het was heerlijk om even ongestoord 14 dagen als gezin samen te zijn. Tijd met elkaar door te brengen en herinneringen te maken. Wat hebben we er van genoten. De laatste zonvakantie was voor mij toch al weer 4 jaar geleden. Toen ik een alleenstaande moeder was, waren dit soort vakanties een luxe die ik mij niet kon permitteren. Daar voel ik mij niet schuldig over. Mijn dochters zijn nooit iets te kort gekomen, bovendien zijn we een aantal jaar terug wel in Engeland geweest. Maar om nu dan van deze rijkdom te mogen genieten is heerlijk. Het heeft mij goed gedaan om even langdurig in een andere omgeving te zijn.

Laat het los

In de weken voorafgaand aan de vakantie, heb ik zo goed mogelijk geprobeerd vooruit te schrijven. In eerste instantie was het idee om dagelijks een blog online in te plannen. Maar naarmate de deadline in zicht kwam, gooide ik het over een andere boeg. Ik wilde mijzelf die druk niet opleggen. Ik ben ook maar een mens. Jullie mogen best weten dat ik af en toe ook moet opladen en mijn blog daarom op een lager pitje zet. Vandaar dat ik er bewust voor koos eens in de 2 dagen iets online te zetten. Ik vond het heerlijk om dat te kunnen loslaten.

Wie ben ik zonder wifi?

Het mag lijken alsof ik dagelijks vele uren online doorbreng, maar in de praktijk valt dat heel erg mee. In eerste instantie wilde ik mijn oude laptop meenemen zo dat ik ter plekke in de avonduurtjes nog blogs kon schrijven, als ik dat zou willen. Maar ook dat idee liet ik varen. In plaats daarvan ging ik de uitdaging met mijzelf aan om grotendeels wifi loos door het leven te gaan. Nu scheelde het dat ik data roaming in het buitenland altijd standaard uit heb staan en je in het hotel voor wifi moest betalen. Er waren wel plekken waar gratis wifi was, maar om daar nu de hele dag te gaan zitten…. Ik ben toch niet voor niets op vakantie?! In de praktijk was ik ook vel te druk met leven, genieten en alles in mij opnemen.

Even bijkletsen terug van vakantie_GoodGirlsCompany

FOMO?

De eerste 3 dagen meed ik de club lobby dan ook. En de dagen er na kwam ik er alleen even op gezette tijden. Dan postte ik op mijn privé social media even een update van wat we nu weer hadden gedaan. Ik besef dat ik heel wat gemist heb. Maar Fear of Missing Out (FOMO)? Daar lijd ik niet aan. Zowel de kinderen als ik hadden al snel door dat de man des huizes een stuk meer met zijn telefoon vergroeid is dan ik en het veel lastiger vind om wifi-loos door het leven te gaan.

Bloggen op vakantie

Op de achtergrond speelde mijn blog natuurlijk wel mee. Van tevoren had ik een aantal producten ontvangen die ik op locatie lekker uitgebreid kon testen. Ook heb ik verschillende dingen gefilmd. Zowel het hotel, het waterpark en een aantal verschillende uitstapjes. Door de politieke situatie in Turkije waren wij van tevoren best wel even gespannen. Dat gold ook voor de kinderen. Mijn middelste dochter maakte zich zorgen over aanslagen en wilde niet doodgeschoten worden liet ze weten. Nu glimlach ik er om, maar in de dagen voorafgaand aan de vakantie heeft me dat best aan het denken gezet. Het doet mijn moederhart toch een beetje pijn. Op haar leeftijd zou een vakantie vooral omgeven moeten zijn met prettige emoties. In een video ga ik dus ook in op wat je nu van de politieke situatie merkt. Ze zullen de komende weken wekelijks op ons YouTube kanaal verschijnen. Dat wil zeggen als ik eerst al het filmmateriaal heb weten te verwerken tot behapbare filmpjes. Maar goed, dat komt nog.

Terug van vakantie

Officieel heeft mijn regio nog een paar dagen vakantie. Dus ik neem het er deze dagen nog gewoon lekker even van. Op den duur ga ik ook weer terug naar mijn vaste ritme met vaste rubrieken. Zo ben ik al weer druk met het regelen van winacties. En hebben we 10 september een Mamabloggers dag met daaraan vast gekoppeld verschillende winacties bij deelnemende bloggers. Er ligt dus nog voldoende leuks in het verschiet.

Maar nu ga ik eerst slapen en naar bed. Ons vliegtuig had eigenlijk gisterochtend moeten vertrekken, maar door een of ander mankement werd dat pas vannacht. Jullie houden het hele verhaal te goed. Inclusief film beelden 🙂

Welterusten en ik vind het heerlijk om weer terug te zijn!

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Kirsten
  31 augustus 2016 at 11:36

  Hopelijk heb je een heerlijke vakantie gehad en zijn de batterijen dubbel en dik opgeladen om weer aan de slag te gaan 🙂

 • Reply
  Carlijn
  31 augustus 2016 at 09:35

  Welkom terug Josan! Knap dat je het internetleven los hebt gelaten en wifiloos hebt genoten. Volgens mij is dat je prima gelukt. Vind het wel heftig binnenkomen dat je dochter zegt dat ze niet doodgeschoten wil worden. Dat zijn geen woorden die een onschuldig kind hoort uit te spreken 🙁

 • Reply
  Marguerita
  31 augustus 2016 at 09:02

  Klinkt heerlijk Josan! Welkom thuis en geniet er inderdaad nog even van. Wij zijn alweer halverwege de 2e schoolweek 🙂

 • Reply
  Merel
  30 augustus 2016 at 23:13

  Lekker, even helemaal weg. Ziet er allemaal niet verkeerd uit ? Slaap lekker en geniet nog lekker na van alles!

  • Reply
   Josan
   31 augustus 2016 at 07:33

   Dank je wel Merel! Het was echt fantastisch 🙂

 • Reply
  Mama Lifestyle Blog
  30 augustus 2016 at 22:49

  Welkom terug Josan! Wat heerlijk dat jullie op vakantie zijn geweest. Jammer van de vertraging, maar jullie zijn nu weer fijn thuis. Ik ben benieuwd naar je verhalen en filmpjes. Maar eerst even bijkomen van de reis!

  • Reply
   Josan
   31 augustus 2016 at 07:35

   Dank je wel Daniëlle. Ik heb een hele goede nacht gehad. Nu alles uploaden. Hopelijk aankomende dinsdag het eerste filmpje online.

 • Reply
  Cassandra
  30 augustus 2016 at 22:12

  Ik heb mijn dagelijkse dosis Josan wel gemist hoor! Ik ben benieuwd naar al jullie avontuurtjes, al heb ik privé al wel wat sneak peaks gehad. Blij dat jullie veilig zijn geland en een prachtige vakantie hebben gehad. Xx

  • Reply
   Josan
   31 augustus 2016 at 07:34

   Ja, er was geen wifi 🙂 En als ik alles al via Snapchat ga vertellen, is het natuurlijk niet leuk meer. Maar ik ben terug! x

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]