Reviews Verzorging

Vernieuwde Etos Baby huidverzorging review

29 september 2016
etos-zachte-babyverzorging_-review_goodgirlscompany_review

Etos Baby huidverzorging is vernieuwd. Deze betaalbare budget lijn heeft maar liefst 12 verschillende verzorgingsproducten die je kan gebruiken in de dagelijkse verzorgingsroutine van je baby maar ook kind. Daarom leek het mij een uitstekend moment om de verzorgingsproducten voor de allerkleinsten eens onder de loep te leggen in een uitgebreide review deel ik mijn ervaringen met de Etos Baby Huidolie, Etos Baby milde Wasgel & Shampoo 2-in-1 en Etos Baby Zachte Crème.

Sinds de geboorte van Miss C kies ik bewust voor babyverzorgingsproducten die biologische zijn. Ik ga niet beweren dat ze nog nooit in aanraking gekomen is met reguliere producten. Het zal vast wel eens op het kinderdagverblijf gebeurd zijn. Maar hier thuis zijn natuurlijke verzorgingsproducten de standaard. Het is iets waar ik zeer gepassioneerd over ben. Maar als blogger krijg ik ook te maken met reguliere producten. Soms loop ik hier zelf tegenaan omdat een assortiment zicht vernieuwd. Dan koop ik was uit nieuwsgierigheid, bekijk de ingrediënten en test het. Een andere keer krijg ik een vraag van een lezer.

vernieuwde-etos-baby-huidverzorging-review_goodgirlscompany

Etos Baby huidverzorging

In dit geval was ik zelf erg nieuwsgierig. Etos Baby zacht is gemaakt met alleen plantaardige oliën en verzachtend katoenextract. Bovendien zijn eventueel irriterende ingrediënten vervangen door mildere variant die de kans op huidirritatie bij een gevoelige huid verkleinen. Klinkt positief toch? Dus wilde ik best even nader kennis maken. Vanwege mijn persoonlijke overtuigingen test ik het product niet op mijn baby. Maar met haar zussen. Haar gebruiken heel soms reguliere babyproducten. Met twee huishoudens is dat niet helemaal te voorkomen. En van alle producten die er verkrijgbaar zijn vind ik babyproducten dan het minst agressief voor hun huid. Door haar atopisch eczeem is Miss G ook meteen een mooie graadmeter wanneer producten claimen mild te zijn.

etos-baby-zacht_-review_goodgirlscompany_review

De ingrediënten van Etos Baby huidverzorging

De prijzen zijn heel budgetvriendelijk dus dat zal voor veel moeders ene pluspuntje zijn. Tegelijkertijd komt die besparing natuurlijk ook gewoon ergens vandaan. In dit geval zie je het terug in de ingrediënten die in de verschillende producten gebruikt worden. Over het algemeen word er gebruik gemaakt van plantaardige oliën maar bij de vaseline grijpt men toch terug naar de goedkope minerale variant. Kortom; elk voordeel heeft zijn nadeel. En voor deze prijsjes kan en mag je gewoon ook niks anders verwachten.

Geur

Daarnaast is er natuurlijk nog de geur. Steeds vaker review ik parfumvrije producten en ik weet dat ook steeds beter te waarderen. Maar stiekem blijf ik een geur verslaafde en zie mij dat zonder duidelijke redenen echt niet afzweren. De geur van mijn pasgewassen dreumes die rozig tegen mij op de bank aankruipt nadat ze is gewassen met mijn favoriete natuurlijke verzorgingsproducten. HEMELS! Ook deze producten hebben een duidelijk waarneembare geur. En eerlijk? Ik vind het wel lekker, maar omdat het niet gemaakt is van natuurlijke etherische oliën weet ik ook dat dit voor kindjes die sterk op parfum reageren de nodige allergische reacties en huidirritatie kan veroorzaken. Het zou nog mooier geweest zijn als Etos Baby natuurlijke parfums bevatte.

etos-baby-zacht-review_goodgirlscompany

Het assortiment

De Etos Baby Zacht huidverzorgingslijn bestaat maar liefst uit 12 verschillende verzorgingsproducten. In totaal heeft de lijn wel 21 producten die je kunt gebruiken in het verzorgingsritueel van je kind. Maar daar zitten bijvoorbeeld ook washandjes tussen. Het uiterlijk van de verpakking oogt lekker clean en klassiek door het gebruik van babyroze en blauw.

 • Etos Baby Body Lotion 300 ml €2,99
 • Etos Baby Badolie (ook in lavendel geur) 200 ml €2,03
 • Etos Baby Haarlotion 300 ml €1,99
 • Etos Baby Huidolie 200 ml €1,99
 • Etos Baby Schuimbadje (verkrijgbaar in 3 verschillende geurtjes) 300 ml. Prijzen variëren tussen €1,65 en €1,99
 • Etos Baby Shampoo 300 ml €1,99
 • Etos Baby Talkpoeder 100 gram €1,65
 • Etos Baby Vaseline 100 ml €1,99
 • Etos Baby Wasgel 300 ml €1,99
 • Etos Baby milde Wasgel & Shampoo 2-in-1 300 ml €1,99
 • Etos Baby Zachte Crème 100 ml €2,75
 • Etos Baby Zinkzalf 100 ml €2,15

etos-baby-zacht-huidlie-review_goodgirlscompany-ervaringen

etos-baby-zacht-huidolie-review_goodgirlscompany-ervaringen

etos-baby-huidolie-ervaringen_goodgirlscompany-ervaringen

Etos Baby Huidolie

Ik begin maar meteen bij mijn favoriet. De Etos Baby Huidolie. Ik ben dol op huidolie. Voor mijzelf gebruik ik dat regelmatig en ook voor de kinderen. Ik ben daar zelfs nog meer voorstander van dan van badolie. Deze zorgt namelijk voor een gevaarlijk gladde badkuip. Daarnaast laten huidcellen los in bad. Doordat onze huidcellen donkerder zijn, zie je dan altijd een hele donkere rand tot waar het badwater heeft gestaan. Kost weer extra schoonmaken. Deze olie is gemaakt met katoenzaadolie, amandelolie, avocado- en jojoba olie. Hij smeert goed en trekt snel in. Maar de huid blijft wel een vettig laagje houden. Ik persoonlijk vind dat niet erg omdat mijn dochters een vrij droge huid hebben. Het verzorgende effect van een olie is na een nacht vaak al weg.

etos-baby-zachte-creme_goodgirlscompany

vernieuwde-etos-baby-zachte-creme_goodgirlscompany

Etos Baby Zachte Crème

Sinds wij zo’n beetje huidolie-verslaafd zijn, zit ik steeds vaker met dat ik niet meer zo goed weet waar je een crème voor gebruikt. Ik ben niet het typemoeder die daar hele oppervlakken van het lichaam mee insmeert. Kleine stukjes dus wel. Een ruw droog stukje huid krijgt nog wel eens een likje crème. En inderdaad hij is erg zacht, maar ook erg geurend door de parfum. Lekker hoor voor keertje. Maar niet voor dagelijks gebruik omdat de kans dan groter wordt dat mijn kinderen daar op den duur toch uitslag van krijgen. Ik heb hem dus  ingepikt voor in mijn tas. 100 ml is bovendien een lekker hanteerbaar formaatje.

etos-baby-milde-wasgel-shampoo-2-in-1-review_goodgirlscompany_review

etos-baby-milde-wasgel-shampoo-2-in-1_goodgirlscompany_review

Etos Baby milde Wasgel & Shampoo 2-in-1

Ik ben het minst te spreken over deze shampoo die je ook als wasgel kan gebruiken. Okay hij schuimt niet overdreven. Dus in die zin is dat okay en het zal vast voorkomen dat het in de oogjes komt. Maar  als ik naar de ingrediënten kijk, zie ik een aantal sulfaten, alcohol en parfum. Dus voornamelijk ingrediënten die uitdrogend werken. Zowel voor het haar van mijn kinderen als hun huid. En ook voor mijn oudste dochters heb ik grenzen. Ik koop al een tijdje sulfaatvrije shampoos en merk dat dan wonderen doet voor hun haar. Daarnaast sta ik steeds kritischer tegenover verzorgingsproducten waar aan de ene kant ingrediënten in zitten die voor irritatie kunnen zorgen maar dat effect opheffen door er weer voldoende verzorgende ingrediënten in te stoppen die eventuele schade opheffen. Als je er geen onnodige ingrediënten instopt, is het ook niet nodig. Zoals te verwachten kreeg mijn oudste dochter met haar atopisch eczeem er een jeukerige droge huid. Waar ik dan weer wat op moet smeren…en zo houd je een vicieuze cirkel.

etos-baby-zachte-huidverzorging_-review_goodgirlscompany_review

Conclusie

Ik heb even getwijfeld over hoe ik deze blog zou schrijven. Moest ik als voorstander van biologische producten hier überhaupt wel over schrijven? Maak ik dan geen reclame voor producten waar ik zelf niet achter sta? Het zijn vragen die mij de laatste tijd bezig houden. Aan de ene kant zou je het zou kunnen zien, aan de andere wil ik ook als blogger de professionaliteit opbrengen om meerdere invalshoeken op mijn blog te tonen. Ik kan niet in de portemonnee van al mijn lezers kijken. En besef dat het niet voor iedereen is weggelegd om meer dan €10 voor een verzorgingsproduct te betalen ( Veel van de producten die ik op mijn blog bespreek, koop ik namelijk zelf). Maar ik zie het wel als mijn taak om jullie voldoende informatie te geven zodat je je eigen keuze kan maken. Je weet waar ik voor kies, jij mag je eigen keuze maken.

Als ik naar Etos Baby huidverzorging kijk, dan zie ik toch enkele lichtpuntjes. Ik vind het fijn dat de agressieve ingrediënten steeds meer uit babyproducten verdwijnen of worden vervangen door mildere. Ook is het mooi om te zien dat steeds meer fabrikanten voor natuurlijkere ingrediënten kiezen. Er is nog een hele lange weg te gaan, maar de eerste stapjes worden voorzichtig gezet. Als de huidolie ooit wordt gemaakt met natuurlijk parfum is dit een hele mooie budgetvriendelijke natuurlijke olie.

Heb jij de nieuwe Etos Baby huidverzorging al gespot in de winkel? En als je dit zo leest, is het dan een product dat je wel eens zou proberen?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat opgestuurde producten.

 • Reply
  Claudette
  15 oktober 2018 at 17:55

  I am about to buy the products for my baby, I have found this article (and the one about the Zwitsal products) very useful. Bedankt!

  • Reply
   Josan
   24 oktober 2018 at 19:51

   Graag gedaan!

 • Reply
  Miranda
  6 januari 2017 at 14:06

  Ik gebruik deze lijn voor mijn droge huid en moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben. ’s Avonds na het reinigen van mijn gezicht breng ik de babyolie aan met daar overheen een laag vaseline van dit merk zodat de olie goed zn werk kan doen. Mijn huid is zichtbaar verbeterd. Verder gebruik ik ook de badlijn. De babylucht is niet overheersend dus je kunt m ook als volwassene voor every day use gebruiken. Bijzonder prettig geprijsd voor wat je aan hoogwaardige ingrediënten krijgt en ik vind de flacons ook mooi en handig met het pompje. Kortom deze lijn verdient wel wat liefde 🙂

  • Reply
   Josan
   8 januari 2017 at 06:46

   Ah dat is lief Miranda. Hier thuis gebruik ik hem ook nog steeds. Vooral de olie is mijn favoriet.

 • Reply
  Cassandra
  29 september 2016 at 18:19

  Ik vind het heel prettig om over diverse merken te lezen. Vooral omdat jij ze zo uitpluist. Daar heb ik groot waardering voor. Ik merk dat ik ook steeds meer kies voor producten zonder sulfaten en rare toevoegingen alleen kan mijn banksaldo het helaas nog niet aan om over te gaan op producten die pak en beet €15,- kosten. Ik wissel daarom de biologische en de iets mindere (budget) varianten met elkaar af om zo een beetje balans te houden. Ik ben overigens wel nieuwsgierig naar deze producten en heb zelf ook al een aantal keren voor de schappen gestaan. Prachtige foto’s trouwens Josan! Maar ik had ook niet anders van je verwacht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]