Lifestyle Reviews Uitstapjes met kinderen

Onze ervaringen met het Pathé filmfeestje

20 december 2014

Afgelopen maand werd Miss G. alweer 8 jaar. In deze drukke feestmaand vol sociale verplichtingen en verantwoordelijkheden is het altijd maar weer een uitdaging om een datum te prikken voor het festijn. Na wat wikken en wegen werd het woensdag 17 december. In overleg met de jarige was gekozen voor een Pathé filmfeestje . De pinguïns van Madagascar 2 is uit en die moest natuurlijk gezien worden.

Als je een filmfeestje bij Pathé wilt organiseren, kun je deze via de website reserveren. Pathé heeft een speciaal gedeelte ‘de Pathé kids club’ waar je kinderfeestjes reserveert, spelletjes kunt spelen en lekker kunt kleuren. Via het invulformulier vul je alle verdere benodigde gegevens is en dan neemt een medewerker van de geselecteerde Pathé locatie vanzelf contact met je op. In ons geval ging dat om Pathé Rembrandt in Arnhem.

Pathe filmfeestje review_reserveren kinderfeestjes in Arnhem_uit in Arnhem_Pathe Rembrandt

Onze ervaringen met het Pathé filmfeestje

Alhoewel je op de website de mogelijkheid krijgt om het tijdstip van het filmfeestje aan te geven. Bleek dit helaas in de praktijk iets anders te liggen. Een week van tevoren kon men mij helaas pas vertellen wat het definitieve tijdstip zou worden. De uitnodigingen moesten dus nog even een weekend wachten totdat we definitieve tijden zouden weten. Uiteindelijk ontving ik de definitieve mail. Het tijdstip was 14.00 uur waarbij we om 13.30 uur in de bioscoop aanwezig moesten zijn om de tickets op te halen en voor een goed verloop van het feestje. Een erg krappe timing voor ons omdat mijn dochter op woensdag pas om 12.30 uur vrij is van school. Bovendien moesten de kinderen ook nog iets te eten hebben. Ons huisadres is te ver van de binnenstad van Arnhem om even heen en weer te rijden.

krappe planning

Het feestje is te combineren met een etentje bij de Mac Donalds Gelredome, maar ook deze ligt enigszins buiten het centrum. Van school naar de Mac Donalds en naar de bioscoop rijden, zouden we qua tijd niet redden. Gelukkig hielp restaurant Goedproeven ons uit de brand. Daar konden we met het gezelschap neerstrijken om tussen de middag pizza’s te eten. Ik besprak hoe laat we zouden aankomen en wat voor soort pizza’s er hoe laat klaar zouden moeten staan. Heerlijk dat was opgelost. Toch betekende dat niet dat we zeeën van tijd zouden hebben en we zouden een strakke planning moeten handhaven om alles op rolletjes te laten verlopen.

Pathe filmfeestje review_kinderfeestjes in Arnhem_uit in Arnhem_Pathe Rembrandt

Restaurant Goedproeven

Het oppikken van het groepje feestgangers bij school ging goed en op afgesproken tijstip renden we Goed Proeven binnen. Daar stonden onze heerlijke warme pizza’s al op ons te wachten. Toen iedereen welgesteld zat en zijn/haar drinken had, heerste rust. De kinderen gaven aan dat ze het feestje tot nu toe al heel leuk vonden. De jarige Jet straalde. Hierdoor konden wij ook wat meer ontspannen. Het zou wel los lopen. Binnen de gegeven tijd waren ze klaar met eten en zelfs naar het toilet gegaan. Bij vertrek uit Goedproeven kregen ze zelfs allemaal een lolly!
Gelukkig ligt Pathé Rembrandt hemelsbreed niet zo ver af van Goedproeven. Met de auto waren we er dan ook heel snel. Op tijd stonden we bij de kassa om de gereserveerde tickets af te halen.

Uiteindelijk mocht de Jarige Jet samen met een vriendinnetje kijken hoe de film gestart werd en ontving ze zelfs een leuk cadeautje. Voor haar gaat dit feestje de boeken in als een van de leukste. En voor ons? Toen alle kinderen op het afgesproken tijdstip opgehaald werden en ons huis weer leeg en stil was, verbaasde ik mij over hoe gladjes alles was verlopen.

Voordelen

  • jarige mag in cabine kijken hoe film gestart wordt
  • jarige ontvangt een leuk cadeautje
  • je hebt de bioscoopzaal bijna helemaal voor jezelf.
  • eventueel te combineren met arrangement bij Mac Donalds

Nadelen

  • Via website wordt suggestie gewekt dat je zelf het tijdstip kan kiezen. In de praktijk is dit helaas niet zo. Het zou mooi zijn wanneer Pathé hier wat flexibeler in is.
  •  Helaas kon het Mac Donalds arrangement pas na de film genuttigd worden.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]