Duitsland Europa Natuur Travel Uitstapjes met kinderen

Erlebnispark Emsflower Emsbüren spelen in Europa’s grootste tuincentrum

17 januari 2019
Erlebnispark Emsflower Emsburen

Emsflower in Emsbüren is het grootste tuincentrum van Europa. Erlebnispark Emsflower heeft een vlindertuin, Tropische tuin, showkas en speeltuin met terras. Ontdek tropische dieren in dit geweldige tuincentrum in Duitsland en laat je verrassen.

Toen mijn dochters nog heel klein waren en bij mijn moeder in Duitsland logeerden, was Erlebnispark Emsflower hun favoriete attractie. Tijdens een bezoekje aan oma MOESTEN beide dames minimaal 1 keer naar het grootste tuincentrum van Duitsland. Anders was een logeerpartij niet geslaagd. Inmiddels woont mijn moeder in Engeland en zijn de herinneringen aan het geweldige speelparadijs een beetje vervaagd. Tijd om nieuwe herinneringen te maken. Ook voor mijn jongste dochter.

grootste tuincentrum Europa

Emsflower in Emsbüren

Vanaf de Boerrigterhof is Emsflower zo’n 30 minuten rijden met de auto. Je gaat gewoon over de Duitse Autobahn en volgt de weg naar Emsbüren. Een gemeente in het Duitse landkreis Eemsland in de deelstaat Nedersaksen. Vanaf het Twentse de Lutte is het ongeveer 15 minuten rijden. Het bedrijf werd in 1954 opgericht door Jan Kuipers en opgevolgd door zijn zoon Bennie Kuipers. Anno 2019 heeft de kwekerij een totale oppervlakte van 87ha onder glas. En er werken zo’n 400 mensen.

tuincentrum Emsflower

Tropentuin Emsflower

Erlebnispark Emsflower is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De tropische tuinen, productiebezichtigingsroute en vlindertuin zijn in de wintertijd toegankelijk tot 17.00 uur. Daarna is het te donker. De speeltuin en het restaurant zijn wel tot 18.00 uur geopend. Emsflower in Emsbüren is ook op alle zon- en feestdagen, met uitzondering van 24 december, 1e kerstdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag.

Entreeprijzen 2018

 • Volwassenen €9,50
 • Kinderen 4 – 12 jaar €5,00
 • Kinderen 0 – 3 jaar Gratis
 • Zwaar gehandicapte gasten
 • (Bepaling wordt gebaseerd op de regeling van het Duitse “Schwerbehindertenausweis”)
  €5,50

Vlinder tuin Erlebnispark Emsflower

Vlindertuin

Vergeleken met de mangrove in Burgers’ Zoo is de vlindertuin van Emsflower wel wat kleiner. Maar het principe blijft hetzelfde: de vlindertuin van Emsflower is een soort kas waar allerlei exotische vlinders sierlijk rondfladderen. In totaal vliegen er maar liefst 1000 vlinders rond. Emsflower heeft 40 tot 50 soorten uit Costa Rica en Maleisië. In de kas zie je prachtige exemplaren. De vlinders komen op de zoete geur af van het fruit dat op bordjes ligt.

uitkijktoren vlindertuin

Maar als je geluk hebt, komen ze ook op je zitten en kan je ze zo van dichtbij bekijken. Het is mogelijk om de levenscyclus van de vlinders te volgen. Van pop tot volwassen vlinder. In de tuin is een uitkijktoren van waar je een mooi uitzicht hebt over de hele tuin. En naast vlinders zijn er ook vissen.

tropische tuin Emsflower

Tropen tuin

In de tropische tuin geniet je van een prachtig landschap met allerlei tropische planten en waterpartijen. Tegen betaling van een klein bedrag, kan de vissen voeren in de vijvers. Ook zijn er allerlei dieren zoals stokstaartjes, lori’s en een exotische apensoort die je (als je geluk hebt) van dichtbij bewonderen kan. 

Erlebnispark Emsflower

Tropische tuin Erlebnispark Emsflower

dino wereld Emsflower

Wat de tropentuin helemaal leuk maakt, is de aanwezigheid van de prehistorische bewoners. Langs de route door de Tropen tuin zie je ook allerlei dinosaurussen. Van Triceratops tot de welbekende T-rex.

showkas Emsflower

Showkas

In de showkas van het tuincentrum zie je waar Emsflower groot mee geworden is: kweekplanten. Hier zie je het productieproces van verschillende snijbloemen en groentes. Erg leerzaam ook voor kinderen. Zo ontdekten mijn dochters dat er naast paarse aubergines ook witte en groene aubergines bestaan. Sowieso is het een hele ervaring om zoveel perfect geteeld fruit te zien.

binnenspeeltuin Emsflower

Speeltuin Emsflower

De binnenspeeltuin van Emsflower kenden we nog van vroeger. Het grote indoor klimtoestel heeft glijbanen en matten waar kinderen vanaf 2 jaar zich uren vermaken kunnen. En hun ouders ook, want je als verantwoordelijke ouder moet je je kleintjes in de gaten houden en daar waar nodig begeleiden.

Speeltuin Emsflower Erlebnispark

Wat voor ons nieuw was, zijn de houten speeltoestellen in de immense zandbak. Gegarandeerd veel speelplezier voor kleine en grote kinderen. Op warme dagen kan de temperatuur onder het glazen dak aardig oplopen. Gelukkig is de speeltuin vlakbij het restaurant waar je kaffee und kuchen bestellen kan.

terras Emsflower

Restaurant

Erlebnispark Emsflower heeft ook een geweldig restaurant. Strijk hier neer voor een bakje koffie en kopje thee. Maar hier kun je natuurlijk verschillende taarten bestellen: waaronder vruchten, chocolade en käse. Maar er zijn ook warme gerechten verkrijgbaar zoals pommes en currywurst.

Ben jij al eens bij Erlebnispark Emsflower geweest?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]