Interieur Lifestyle Reviews

Verkeerde zithouding van je kind aanpakken? Koop een zitzak!

14 november 2018
Verkeerde zithouding van je kind aanpakken

We zitten teveel, te lang en vaak niet in de goede ergonomische houding. Dat geldt ook voor onze kinderen. Op stoelen zitten we vaak voorovergebogen. Een zitzak kan een goed alternatief zijn om het zitten in dezelfde houding te doorbreken.

Zodra je kind de puberteit in knalt, krijg je te maken met een ander fenomeen: hangjongeren. Die van mij hangen niet rond op een pleintje, bij de fietsenstalling of een andere fysieke plaats. Nee, ze hangen rond op mijn bank of onderuitgezakt op een stoel. Ze grijpen elk excuus aan om met een mobieltje binnen handbereik te loungen.

Slechte zithouding bij kinderen

Vroeger was echt niet alles beter. Ikzelf zat als kind namelijk vaak op de grond in de W-houding. Maar dat zitten in de W-houding slecht is voor kinderen maakte men zich niet zo druk om. Inmiddels weten we beter. De omgekeerde kleermakerszit kan namelijk gewrichts- en spierklachten veroorzaken. Ondanks kennis over deze slechte zithouding voor kinderen, neemt het aantal klachten niet af. Sterker nog, fysiotherapeuten maken zich tegenwoordig ook zorgen om de slechte houding van tieners. Kinderen kampen steeds vaker met rug-, nek- en schouderklachten. Dit komt door verkeerd zitten of te weinig bewegen.

De basis voor een verkeerde zithouding wordt al vrij jong gelegd. Kijk maar om je heen, zie jij hoeveel baby’s er uren achtereen in een Maxi-Cosi zitten of slapen? Dat je baby’s niet op hun buikjes moet laten slapen, weten we. Maar ook overdag leggen we ze te weinig in de buikliggen. In plaats daarvan liggen ze tegenwoordig op hun ruggetje in een hip babynestje. En kinderen die op de tablet kijken, zitten ze teveel voorovergebogen of onderuitgezakt. Al met al zijn er heel wat verschillende factoren aan de wijzen die bijdragen aan een slechte zithouding van jongeren.

Terapy zitzak

Een zitzak voor je kind

Zitzakken hebben in de afgelopen jaren behoorlijk aan populariteit gewonnen. Ze zijn niet meer weg te denken uit een modern interieur. Groot, klein, binnen of buiten. Of kies een zitzak voor jongen of meisje. Doordat ze beschikbaar zijn in verschillende prijzen, is er voor ieder wat wils. Ook voor de pinterest perfect kinderkamer. Een zitzak nodigt gewoon uit om relaxed op te zitten. Meer dan de kleine stylisch poefjes die momenteel op mijn dochters kinderkamers staan.

Voor mijn kinderen is de zitzak gewoon het perfecte alternatief voor een bank. Net zoals een zitbal draagt het bij aan een andere zithouding. Maar het scheelt dat ze deze tenminste niet als skippybal kunnen gebruiken door de hele woning.

Voordelen van een zitzak

Voor mij is bovengenoemde voordeel al een reden om serieus na te denken over het kopen van een zitzak. Nu wij er al een aantal weken een in huis hebben zijn er nog wat voordelen die mij opvallen.

Makkelijk eigen plekje maken

Een bank of stoel staat vaak op een vaste plek in je interieur. Daarbij vergeleken is een zitzak een stuk mobieler. Soms willen mijn dochters wel in dezelfde kamer zitten, maar in hun eigen hoekje. Omdat ze bijvoorbeeld aan de ene kant rustig een boek willen lezen. Terwijl ze niks van de gezelligheid willen missen. Een zitzak is ideaal om je eigen knusse hoekje te creëren en zo van een afstandje de boel gade te slaan. Vooral Miss B die hoogsensitief is, heeft hier baat bij.

Sensorische ontwikkeling

Na een drukke dag met veel denkwerk is het soms gewoon heerlijk om ook even je andere zintuigen te gebruiken. Zodat je voelt dat je leeft. Voor mijn peuter werkt het ontzettend therapeutisch om de vulling van de zitzak te kunnen indrukken met haar handjes. Te voelen dat het meegeeft en zich vormt na haar lichaam. Gewoon even daar mee bezig zijn en op gefocust zijn, helpt bij haar ook weer overprikkeling voorkomen.

zitzak kopen voordelen GoodGirlsCompany

Terapy zitzak

Via Terapy kregen we de Elly zitzak opgestuurd. Een heerlijke ergonomische zitzak. Hij vormt zich naar je lichaam. Houdt je lichaamswarmte goed vast. En ondersteunt de rug van je kind goed. Hierdoor hoef je geen concessies te doen in de zithouding van je kind. Voor mijn dochters is hij perfect om op te loungen met een boek. Maar ze zitten er ook graag allebei op als ze de Sims spelen. Zelf mag ik er ook graag op zitten. Dan sleep ik hem mee achter de bank zodat ik daar kan zitten terwijl mijn man tv kijkt. Zijn we toch samen zonder last van elkaar te hebben.

En het ideale aan de Elly zitzak van Terapy is dat je zelf de hoes kan kiezen die bij je interieur past. Zo hebben wij een grijze zitzak. En is hij vies? Geen probleem! Je gooit hem zo in de wasmachine. Even op 30 graden en hij is weer als nieuw. Wat mij betreft een must bij een zitzak voor kinderen.

Heb jij een zitzak gekocht f overweeg je er een te kopen? Wat vindt jij belangrijk?
Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]