Spelen

En opeens waren ze daar: fidget spinners

17 mei 2017
fidget-spinners-rage-2017-handtolletjes-GoodGirlsCopany

De fidget spinners zijn hard op weg om de rage van deze zomer te worden. Nou ja voor zover je zoiets van rages kan zeggen. Laat ik het zo zeggen; ze zijn hot. Ook mijn oudste dochters lopen er al weer een tijdje om te zeuren. Vandaag ben ik dan eindelijk voor de bijl gegaan. Meiden gelukkig en ik sta erbij en kijk er naar.

fidget-spinners-populair-hand-spinners-GoodGirlsCopany

Zoals wel vaker bij rages het geval is, snap ik er niks van. Nee, dat zeg ik niet als kritische ouder, maar ook als ouder die zelf ook ooit kind geweest is. Ik weet niet waarom het ene product aanslaat en massaal omarmt en gewild wordt. Terwijl het andere tegen dumpprijzen de winkel verlaat en dan nog wil niemand er mee gevonden worden.

fidget-spinners-populair-handspinners-GoodGirlsCopany

Wat zijn Fidget spinners?

Op social media had ik al de nodige filmpjes met fidget spinners gezien. Hoewel de hippe handtolletjes niet nieuw zijn, kende ik ze nog niet. Ergens in 1993 werden ze bedacht door Catherine Hettinger. Voor haar dochter., dan had die ook iets te doen. Maar omdat geen enkele speelgoed producent brood zag in haar idee, verlengde ze haar patents niet. Oeps, terwijl die dingen tegenwoordig dus niet aan te slepen zijn en haar vast geen windeieren hadden gelegd. De fidget spinners hype komt uit Amerika waar Forbes vorige jaar al voorspelde dat dit de musthave van 2017 gaat worden. Okay, ik vind het nog te vroeg om me daar helemaal bij aan te sluiten. Maar het is in elk geval de musthave van dit moment.

Maar wat is een fidget spinner nu eigenlijk? Op het eerste gezicht ziet een fidget spinner er niet heel spectaculair uit. Ja, natuurlijk is het gemaakt van plastic. De eerste houten speelgoedhype moet ik nog zien ontstaan. Maar je hebt mooie plastic en goedkoop lelijk plastic. (Mijn dochter wist me al precies te vertellen welke nep waren. )Het middenstuk van de handspinners heeft kogellagers en aan de buitenkant zitten drie 3 ronde stukjes die je een setje kan geven. Daardoor breng je de spinner in beweging en kan je een zoemend geluid horen.

fidget-spinners-populair-speelgoed-rage-GoodGirlsCopany

fidget-spinners-challenge-populair-speelgoed-rage-GoodGirlsCopany

Mama, waarom hebben wij geen fidget spinners?

Zoals dat wel vaker gaat, waren mijn dochters geen koplopers met deze handspinners. Klasgenoten hadden ze al. In de afgelopen weken zeurden ze er nog niet om, maar ze lieten me wel even weten wie er al wel een had. En helaas zaten ze daar zelf nog niet tussen. Toen begonnen ze over alle fidget spinners voordelen. De handspinners zijn oorspronkelijk ontworpen om hyperactieve, angstige of autistische kinderen te helpen ontspannen. Ook zouden ze volwassen helpen bij het verhogen van hun concentratie. Maar echt wetenschappelijk bewijs ontbreekt er voor. Toch maakt dat voor kinderen niet uit; Mijn ene dochter beweert zelfs dat ze in har klas gebruikt mogen worden om te concentreren. Uiteraard heb ik zoiets nog niet van de juffrouw gehoord.

fidget-spinners-challenge-populair-GoodGirlsCopany

Opzoek naar de fidget spinners

Deze week, werd de tactische aanpak ingewisseld voor ouderwets gezeur, omkopen en beloftes maken. Waarvan ik weet dat ze die net zo snel vergeten zijn als de rage. Dus gooide ik het over een andere boeg, je mag er een hebben als we er een kunnen vinden. En ik weigerde om naar het stadscentrum te gaan. Beetje jammer dat oudste dochter al van een juffrouw gehoord had waar je ze ook kon kopen. Nog meer jammer dat we die middag juist naar dat winkelcentrum gingen. Gelukkig waren ze bij de Intertoys uitverkocht, maar een ander boetiekje had wel groots ingeslagen. Nu zijn ze we fidget spinners rijker. Wit voor Miss B en blauw voor Miss G.

Ik ben benieuwd hoe lang ze hier zoet mee zijn en wie hier garen bij spint. Zijn jouw kinderen al aan de fidget spinners?

Ook leuk speelgoed:

Omdat ze bij Intertoys moeilijk te verkrijgen zijn hierbij een link naar Bol.com

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Maai
  18 mei 2017 at 09:10

  Nog niet, maar stiekem lijkt het mij zelf wel heel leuk…

  • Reply
   Josan
   22 mei 2017 at 22:19

   Eerlijk gezegd snap ik de lol er nog niet zo van. Maar de kinderen vinden het te gek en het lijkt me erg onschuldig.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]