Persoonlijk

En, hoe is je nieuwe baan?

24 januari 2017

Ik ga alweer mijn derde week in van mijn nieuwe baan. De afgelopen tweeënhalf week is voorbij gevlogen. Tijd om even een update te geven van hoe het tot nu toe is. Ik merkte dat mensen erg meeleven en dat is erg leuk…. .

Aan de vooravond van mijn nieuwe baan, kreeg ik regelmatig de vraag of ik er zin in had. Dat vond ik een lastig te beantwoorden vraag. In het verleden had ik ergens wel eens van tevoren een dagje mee gelopen. Nu niet, dus ik had er nog niet echt feeling mee en wist ook niet zo goed wat ik verwachten moest. Hoewel ik nieuwe situaties en mensen van nature altijd wel open tegemoet treed, hield ik toch een beetje een slag om de arm. Mijn laatste werkervaring was behoorlijk ontgoochelend. Ik heb er nooit veel over verteld, maar toen ik in april stopte, leed ik aan klachten die overeenkwamen met een burnout. Stress en paniek op zondagavond omdat ik maandag weer MOEST werken en ik wilde niet. Ik haalde er geen voldoening uit en zat echt niet lekker in mijn vel.

Wat wil ik nu eigenlijk?!

Niet meer werken, voelde als een bevrijding. Even weer rust en mij bezighouden met wat ik het liefste deed: bloggen. Daar had ik weer positieve energie voor en haalde ik veel voldoening uit. Solliciteren deed ik wel maar stiekem moest ik er niet aan denken om voor de zomervakantie al weer aan de slag te moeten. Pas na onze vakantie in Turkije voelde het weer goed om serieus na te denken over de toekomst.

De workshop van Proud Mom hielp mij een stapje in de goede richting. Daar leerde ik dat als ik ooit weer wilde gaan werken, dit minimaal net zo leuk moet zijn of leuker dan bloggen. Tot dan toe had ik altijd 32 uur gewerkt. Maar op basis van dit nieuwe inzicht ging ik serieus op zoek naar een leuke parttime baan en die vond ik. Inmiddels werk ik al weer 2 weken.

De eerste werkweek bij mijn nieuwe baan

Als je ergens voor het eerst komt, is vaak alles leuk. Je ziet nog geen negatieve dingen. Tenminste zo zit ik in elkaar. Mijn eerste werkdag begon tijdens de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar. Ik hoor je denken “Eh, moest je dan ook gelijk allemaal wildvreemde mensen zoenen?!” Nee hoor, men gaf gewoon een hand. Ook aan mij, ik werd meteen opgenomen tussen de rest en had al meteen leuke gesprekken. Die openheid is wel iets wat heel kenmerkend is voor de bedrijfscultuur. Aan het einde van de eerste week trok ik de conclusie dat ik al meer van mijn nieuwe collega’s wist dan in 8 maanden tijd bij mijn vorige werkgever. Ik kan denk ik niet half op je overbrengen hoe onwijs fijn dat gewoon is.

Natuurlijk heb ik ook te maken met een stortvloed aan nieuwe informatie, tientallen namen die ik probeer te onthouden en dat je gevoelsmatig op een rijdende trein springt. Maar ik probeer elke dag iets nieuws te leren, neem het dag voor dag en heb gelukkig hele hulpvaardige collega’s. Nu 2 weken later weet ik al iets meer dan toen ik er aan begon.

En hoe bevalt jouw nieuwe baan?

Zo kende ik 2 weken geleden het hele begrip scrum niet. Het was ooit op een opleiding voorbij gekomen, maar ik had er nog nooit mee gewerkt. Inmiddels heb ik verschillende sessie met verschillende interdisciplinaire teams gehad en ik vind het een verademing. Zeker als je nieuw bent, is het een geweldige manier om snel te weten te komen waar iedereen mee bezig is en wat jouw rol in het geheel is.

De dag voordat ik aan mijn baan begon had ik geen idee wat ik moest verwachten. Nu tweeënhalve week later, betrap ik mijzelf er af en toe op dat ik geniet en denk “Had ik dit maar eerder geweten”. De bedrijfscultuur past goed bij hoe ik zelf in het leven sta, mijn collega’s zijn leuke gemotiveerde mensen van wie ik veel kan leren. Het werk dat ik doe, is mooi om te doen en betekenisvol. Het is misschien nog iets te vroeg om te zeggen, maar het zou wel eens zo kunnen zijn dat ik eindelijk mijn match heb gevonden. Een baan die net zo leuk is als bloggen.

Ben jij ook een een nieuwe baan begonnen? Wat zijn jouw eerste indrukken?

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Linda
  3 februari 2017 at 23:15

  Scrummen, dat ken ik wel ja! Ook heel handig in je gezin af en toe 😉 Wat fijn dat het je zo goed bevalt!

 • Reply
  Amira
  30 januari 2017 at 15:03

  Wat fijn dat je eindelijk iets hebt gevonden wat bij je past. Ik begin komende woensdag met een nieuwe baan. Wat ik toe nu toe heb gezien is het een leuke plek met fijne collega’s. Ik ben benieuwd en heb er wel zin in!

  Veel werkplezier!

 • Reply
  Sofie
  26 januari 2017 at 23:38

  Toen ik nog aan het werk was hadden we ook scrum, staand rond een hoge tafel. Dat vond ik altijd een van de leukste momenten. Fijn te lezen dat het nu een goede match lijkt te zijn, hopelijk zal dat zo blijven.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  24 januari 2017 at 11:38

  Dat klinkt heel positief zeg. Fijn Josan, dat het zo goed bevalt en dat je het naar je zin hebt!

  • Reply
   Josan
   24 januari 2017 at 21:15

   Ja, het is echt een verademing. Dat is ook wel weer eens een keer leuk.

 • Reply
  Jikke
  24 januari 2017 at 08:01

  Wat leuk om te horen dat het bevalt. Hoeveel uur werk je?

  • Reply
   Josan
   24 januari 2017 at 20:48

   Ja het bevalt heel goed. Ik werk 18 uur per week.

 • Reply
  Anita Willems
  24 januari 2017 at 07:19

  Oprecht blij te horen dat deze eerste weken jou zo goed bevallen!
  Ik wist ook niet wat scrum was, toevallig werd het me afgelopen weekend uitgelegd. Even de koppen bij elkaar, zoals met rugby. Jullie doen het ook staand?
  Heel veel werkplezier!

  • Reply
   Josan
   24 januari 2017 at 20:50

   Wat grappig Anita dat jij het ook kent. Het merendeel doet het inderdaad staand. Meestal kies ik er (vanwege mijn hakken) voor om te zitten. Er zijn een paar hoge krukken en een statafel. Maar het geeft inderdaad een andere dynamiek dan met zijn allen aan de vergadertafel.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]