Baby's en kinderen Babyspullen Reviews

Em’s 4 Bubs gehoorbescherming voor je baby

19 augustus 2015
Ems4Bubs earmuffs-Gehoorbescherming voor babys-kinderen en gehoorbescherming-GoodGirlsCompany

De reacties die ik krijg wanneer Miss C haar Em’s 4 Bubs draagt zijn erg grappig. Afgelopen zaterdag was het weer raak. “Oh wat schattig! Luistert ze muziek?!” “Kijk dan een baby’tje met een koptelefoon”. Maar ook nieuwsgierige vragen zoals “Waarom draagt ze dat?”. In mijn blog van vandaag vertel ik iets mee over waarom ik kies voor gehoorbescherming voor mijn kinderen. En vertel ik over mijn ervaringen met de  Em’s 4 Bubs earmuffs.

Ik weet het, normaal volgt op woensdag een Webshop Wednesday. Maar sinds ik werk, moet ik mijn blogs behoorlijk van tevoren inplannen. Op dit moment van schrijven had ik geen webshop voor mijn rubriek. Wel had ik genoeg inspiratie. Dus hierbij mijn review.

Ems 4 Bubs-gehoorbescherming voor babys-oorkappen voor babies-draagdoek-GoodGirlsCompany-ervaring Ems 4 Bubs

Ems 4 Bubs

Deze zomer wilde ik met mijn meiden naar het Zomercarnaval in Rotterdam. We hadden er zin in en waren er helemaal klaar voor. Een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen was gehoorbescherming. In het festivalseizoen zijn er veel mensen die hun oren blootstellen aan te veel en hard geluid. Zo blijkt 1 op de 8 kinderen al last te hebben van een gehoorbeschadiging.

Ems4bubs

klittenbandsluiting

Ems4Bubs-Gehoorbescherming-GoodGirlsCompanyGehoorbescherming voor baby’s

 Em’s 4 Bubs gehoorbescherming voor je baby

Ik heb het Zomercarnaval nu al een paar keer meegemaakt en weet: er is veel geluid. Praalwagens met stereo-installaties die de boel op hoog volume opvrolijken. Drumbands die je het ritme van de trom tot diep in je lijf laten voelen. Vaak sta ik ook met mijn handen voor mijn oren. Daarom was ik vastbesloten om mijn kinderen te voorzien van gehoorbescherming. Voor mijn kinderen gebruik ik geen oordoppen maar oorkappen. Voor Miss G en B kocht ik de Alpine Muffy’s en voor Miss C de Em’s 4 Bubs earmuffs. Deze had ik op Facebook gezien in een groep voor moeders met draagdoeken. Miss C is ook een echte draagdoek-baby. Het stond vast dat ik haar die dag ook hierin zou vervoeren. Ik zag het niet zitten om een kinderwagen door de drukte te moeten laveren. Een draagdoek is praktisch maar maakt je baby wel iets meer kwetsbaar voor geluid dan dat het onder de zonnekap van een kinderwagen ligt. Aan de andere kant beschermt zo’n kap ook niet echt tegen heel hard geluid. Eigenlijk is het alleen maar een stukje  schijnveiligheid.

Het gehoor van een baby is kwetsbaar. Zoals je weet, moeten het fontanel nog sluiten. Om te voorkomen dat je kindje op latere leeftijd een gehoorbeschadiging krijgt, kan je niet vroeg genoeg beginnen met de bescherming hiervan.

Ems4Bubs-GoodGirlsCompany-oordoppen voor kinderen-gehoorbescherming-

De voordelen van Em’s 4 Bubs

Zoals je weet ging het Zomercarnaval niet door. Toch heb ik haar oorkappen niet voor niets. Ook in dagelijkse situaties gebruik ik ze vaak. Als Miss C in haar draagdoek zit te slapen en haar zusjes een film willen kijken. Of als haar vader voetbal wil kijken en zij lekker tegen mij aan ligt te slapen. Maar ook wanneer ik met haar buiten in de draagdoek wandel. Meestal valt ze in dan in slaap. Het is dan heel vervelend voor haar wanneer ze huilend wakker schrikt van een hard geluid zoals een draaiorgel in de stad, een scooter met knallende uitlaatpijp, scheurende auto’s. Als je er op let, is er meer geluid om je heen dan je in eerste instantie door hebt.

Ik kies bewust voor oorkappen. Oordoppen kunnen uit haar oren vallen, zijn klein en kan ze in haar mondje stoppen. Met alle gevolgen van dien. De oorkappen blijven goed op haar hoofdje zitten. Voorlopig kan ze die er nog niet zelf afhalen. Daarnaast denk ik dat als ik haar er nu aan laat wennen, ze het op latere leeftijd normaal vindt.

Ems4Bubs-earmuffs-Gehoorbescherming-voor-babys-kinderen-en-gehoorbescherming-GoodGirlsCompany

Hahaha die blik!

Onze ervaringen met Em’s 4 Bubs

De Em’s 4 Bubs bestaan uit 2 oorkappen en een rekbare band. Deze band is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende dessins. Ik vond knalroze erg leuk maar er is ook een gele met groene bloemen. Je bevestigt de oorkappen zelf aan de band en met de klittenbandsluiting kan je de grootte aanpassen aan het hoofd van je kindje.

Totdat we naar het Dolfinarium gingen, had ik ze nog niet getest in hele extreme geluidssituaties. Maar zoals ik in mijn blog beschreef was daar ook een kleine parade. Zoals gewoonlijk had ik haar Em’s 4 Bubs oorkappen mee omdat ze de hele dag in de draagdoek zat. Op het moment van de parade lag ze lekker tegen mijn buik aan te slapen.

Ems4Bubs-GoodGirlsCompany-oordoppen voor kinderen

Terwijl ik hier naar keek sliep Miss C.

Het geluid van de drums was oorverdovend. Verschillende kinderen die toekeken, sloegen hun handen voor hun oren. Ook volwassenen. Vlug pakte ik haar oorkappen en bevestigde deze op haar hoofdje. Toen ik er zeker van was dat ze goed zaten, liep ik dichterbij naar de parade. Ik wilde ongehinderd foto’s kunnen maken. Daarbij was het ook een mooi moment om te testen of het werkelijk geluid tegenhield. Dat deed het.

Review Em’s 4 Bubs-gehorbescherming voor baby-ervaringen-GoodGirlsCom

Miss C ligt lekker te slapen

Ik schoot foto’s en keek af en toe naar beneden naar Miss C die onverstoorbaar door ging met slapen. Omstanders wierpen verbaasde blikken. Ik wees naar haar hoofdje waar de witte Em’s 4 Bubs oorkappen op prijkten. Wat mij betreft is de missie geslaagd. Telkens als ik de deur uit ga, neem ik ze mee. Je weet maar nooit aan hoeveel herrie je je kleintje toevallig blootstelt onderweg.

Binnenkort review ik de Alpine Muffy’s van Miss G en B.

Q: Vind jij het gehoor van je kindje ook belangrijk? Maak jij ook gebruik van gehoorbescherming?

Leave a Reply

CommentLuv badge

Instagram

Volg mij op Instagram!