Kerst

25x leuke, kindvriendelijke Elf on the shelf inspiratie

26 november 2019
25 kindvriendelijke Elf on the shelf inspiratie

Heb je besloten om samen met The elf on the Shelf af te tellen tot kerst? Maar ben je niet meer zo creatief met het verzinnen van ideeën om hem te laten bewegen? Geen probleem! Wij geven je voldoende Elf on the shelf inspiratie om die 24 dagen vol te maken.

De traditie van The Elf on the Shelf wordt ook steeds populairder in Nederland. Logisch want voor je kinderen is het is niet alleen een leuke manier om creatief af te tellen tot kerst. Het geeft ouders ook een uitlaatklep.Want waarom zou je pedagogische correct zijn met creativiteit als je het ook gebruiken kan om eens lekker wat streken uit te halen met je kinderen? Leef je uit en geef je Elf gewoon de schuld.

Ons elfje Joy zal vanaf aankomend weekend weer allerlei streken uithalen. Mijn kinderen verheugen zich er al op. Voor hen is het een extra stimulans om die paar weken voor de kerstvakantie waarin het ’s ochtends nog donker is zonder mopperen en gezeur zelf uit bed te komen. Elke dag benieuwd naar mijn creatieve ideeën en of ze Joy kunnen vinden. Stiekem heb ik er ook al weer heel veel zin in. Ik heb in elk geval voldoende elf on the shelf inspiratie voor de komende 24 dagen.

Zo werkt Elf on the shelf

The Elf on the Shelf is gebaseerd op gelijknamige kinderboek van Carol Aebersold en Chanda Bell. Het verhaal gaat over een elfje dat de Kerstman helpt. Ze verstopt zich in de huizen van mensen en vliegt elke nacht naar de Noordpool om de Kerstman verslag uit te brengen over wat er die dag gebeurt is. Voordat je huishouden ontwaakt, verstopt ze zich weer op een andere plek in huis. Het is aan de kinderen om haar weer te gaan zoeken. Maar ze mogen de Elf niet aanraken.

Klik hier voor meer informatie over de inhoud van het boek.

25x leuke, kindvriendelijke Elf on the shelf inspiratie

Chillen met Anna en Elsa

Elf on the shelf ideeen_The millennialmom

Bron

Ook verbreekt Frozen 2 record na record, wij zullen nooit de klassieke meezingers uit Frozen 1 vergeten. En je elf ook niet. Gezellig et Anna en Elsa een sneeuwpop maken. Welke elf wil dat nu niet?

Ga vissen

creatieve ideeen elf on the shelf_The millennial mom

Bron
Niks is zo ontspannend als lekker vissen. En dat het in je gootsteen is? Ach weet je, daar heeft jouw elf gewoon maling aan. Je kinderen zullen het natuurlijk geweldig vinden.

Het kuskraampje

Elf-Kissing-Booth_The millennial mom

Bron
Kuskraampjes op de kermis, als ik menig Amerikaanse film mag geloven is het een heel ding. Zelfs Netflix heeft een romcom met de veelzeggende titel The Kissing Booth. Deze elf hoef je geen kusjes te geven maar je mag een Hershey kiss pakken. Dat is een klein chocolade in de vorm van een traantje.

De artiest

Titanic Elf

Bron
“Draw me like one of your French girls”, lispelt Rose verleidelijk als Jack een portret van haar wil maken. Het fragment is vlak voor een van de meest beroemde scènes uit Titanic. Namelijk die met de hand op het beslagen autoraam. Natuurlijk zijn je kinderen nog veel te jong om ze deze scene uit te leggen. Maar hey, net zoals in animatiefilms is er humor voor kinderen en humor voor volwassenen.

Date night

elf-on-the-shelf-inspiratie

Bron
Niemand moet alleen zijn met Kerst en dat geldt ook voor je elf. Elfjes weten de fijnere dingen te waarderen, dus waarom zou hij niet op date gaan met een van de Barbie poppen van je dochter? Als je nog meer kindvriendelijke elf on the shelf ideeën zoekt, moet je even hier kijken

Luchtballon

elf in luchtballon

Bron
Te land, te zee en in de lucht. Want waarom zouden elven het niet hoger op zoeken? Vanaf deze hoogte heb je mooi uitzicht over het hele huishouden. Naast dat het een creatief elf on the shelf idee is, vergt het ook nog even de nodige knutsel skills. Klik even op de link voor meer creatieve elf on the shelf inspiratie.

Basket ball

elf in de kerststal

Bron
Wachten op kerst kan je het beste samen doen. Dus als die personages uit de kerststal toch niks te doen hebben, waarom daag je ze dan niet uit voor een potje basketbal? Deze link geeft je meteen 45 anderen ideeën om uit te proberen.

Ain’t no mountain High enough

Elf-on-the-shelf-inspiratie_The-millennialmom
Bron
Sommige elven willen hogerop dus beklimmen ze kasten, deuren en alles wat ze vinden kunnen. Met een touw takelen ze zich omhoog.

Elf workout

Elf-on-the-Shelf-Getting-a-Workout_The Millennial mom

Bron
Ook elfjes moeten sporten. Met een marshmallow, snijplank en tandenstoker maak je je eigen mini  sportschool.

Zaklopen

zaklopen_elf on the shelf

Bron
Gezellig zaklopen met de andere knuffels. Wie zal er winnen de Elf of de overige knuffels.

Kleine snoeperd

Kerst M en M

Deze elf zou een van mijn kinderen kunnen zijn. Of mijn man. Zodra er een zakje M&M’s open gaat (wel zonder nootjes) moet deze leeg. En gelijk hebben ze. Vooral de speciale varianten die je met kerst en andere feestdagen kopen kunt, zijn favoriet.

Propjes gevecht

inspiration-for-elf-on-the-shelf

Bron

Als de kinderen slapen en de volwassenen ook, vechten elfjes tegen slechterikken. Of in elk geval om de veiligheid van eventuele kerstcadeautjes.

Spaarpot overval

elf overval

Bron
Chloé heeft sindskort een spaarpot. Dat ze geen zakgeld krijgt deert haar niet. Elk kleingeld of losse muntjes die ze vindt, stopt ze er in. En inmiddels heeft ze al een aardig bedrag aan muntgeld bij elkaar gespaard. Tijd om Joy even bij haar langs te laten gaan… .

Huisdier voeren

elf-on-the-shelf-ideeen

Bron

Soms zijn elfjes ook gewoon lief en geven ze je huisdier te eten. Bovenstaande foto laat zien dat ook huisdieren dol zijn op the elf on the shelf.

Koekje erbij?

leuke kindvriendelijke elf on the shelf inspiratie

Bron

Kerstkoekjes bakken is altijd een goed idee in dit feestelijke seizoen. Als je het dan niet voor de kinderen doet, dan wel omdat de lef het vraagt.

Sleep on a bed of marshmallows

Elf-on-the-Shelf-Ideas-marshmallows

Bron
Als een elf gaat slapen, doet hij dat natuurlijk op een bedje van marshmallows. Geen enkel matras ligt zachter (of ruikt lekkerder).

Voorlees elf

boeken voorlezen

Bron
Zoals de 4 cadeautjes regel leert, is een leesboek een geweldig kerstcadeau. Voor je kind, jezelf of haar knuffels. Elfjes zijn geduldig en willen best de hele nacht voorlezen aan de overige huisgenoten. Nog meer inspiratie vind je hier.

Sneeuw engel

Elf-on-the-shelf-sneeuwengel

Bron
De kans op sneeuw dit jaar is klein. Maar dat is voor je elf niet erg. Koop wat marshmallows en je maakt een sneeuwengel.

12_elf_ideas_1-600x398
Bron

Ik weet heel zeker dat Chloé helemaal uit haar dak gaat als ik bovenstaande tafereel namaak met het schoolfruit van de kinderen. Waarschijnlijk wil ze het dan niet eens meer opeten omdat ze het te leuk vindt. Alles wat je nodig hebt is opplak oogjes en een ondeugende elf.

Zipline elf

zip-line-elf-the millennial mom

Bron
Een zip line elf staat dt jaar hoog op mijn lijstje. Ik moet nog even kijken waar ik het draad ga spannen. Vorig jaar had ik Joy verstopt op de lampenkap en het kostte de kinderen de nodige tijd om haar te vinden. Wat ik alleen maar leuk vond. Dus ook dit jaar, ga ik het hogerop zoeken. Hier vind je nog 25 andere ideeën.

De neus van een sneeuwpop

wortel sneeuwpop

Bron
Bailey heeft een duister gevoel voor humor. Zij zou bovenstaande scene dan ook heel goed weten te waarderen. Chloe zou het waarschijnlijk zielig vinden. Maar zeker met kinderen in verschillende leeftijdscategorieën is het belangrijk om voldoende afwisseling te hebben.

Spaghetti elf

spagetti bord met snoep

Bron
De kerstfilm Elf is hier thuis al bekeken. Daarin zit ook een scene waarin elf Buddy een wel heel bijzonder bord met spaghetti eet. Wat goed genoeg is voor Buddy is ook goed voor onze elf Joy.

Limonadekraampje

limonade kraam

Bron
Stiekem moet ik toch wel heel erg lachen om dit limonadekraampje. Ik denk mijn kinderen ook… Waarschijnlijk willen ze het niet eens meer drinken, maar het gaat om het idee.

Minion banana

minion

bron
De Minions, wie kent ze niet? Deze grappige wezentjes uit de Dispicable Me films maakt je elf makkelijk met een Sharpie en banaan. Klik hier voor nog 70 andere creative ideeën.

Onderbroeken lol

Elf-on the shelf_inspiratie badkamer

Bron
Ook aan het kleinste kamertje is gedacht. Schrijf op toiletrollen songteksten van bekende kerstliedjes. Wees lekker creatief, onderbroekenlol is altijd leuk. Klik hier voor 100 hilarische elf on the shelf ideeën.

Goede gewoontes

gezonde gewoontes stimuleren

Bron
Natuurlijk kan je de elf ook gebruiken om je kinderen te stimuleren in het aanleren van goede gewoontes. Bovenstaande foto geeft een mooi voorbeeld. Maar de elf kan je kinderen ook kleine opdrachten geven. Zoals schooltas in- en uitpakken, bed opmaken of speelgoed opruimen.

Ook leuk om te lezen:

Elf on the shelf inspiratie voor kinderen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]