Babyspullen Biologisch Boeken Recepten

Eibertje kiest babyvoeding, handig naslagwerk voor babyhapjes

14 oktober 2017
Eibertje kiest babyvoeding-GoodGirlsCompany

Eibertje kiest babyvoeding is een super handig naslagwerk waar zo ongeveer elk merk babyvoeding wel in staat. Biologisch, huismerk of A-merk vanaf nu kan je makkelijk opzoeken wat erin zit en zo de beste keuze maken voor je kindje.

Dat je baby niet minder wordt van af en toe een potje of een voor geproduceerde babyvoeding en snacks weten we nu inmiddels wel. Maar het is een mythe om te beweren dat elk potje hetzelfde is. Er zijn namelijk nog al wat verschillen tussen potjes onderling. Zo bevat het ene fruithapje echt een bepaald percentage fruit en de ander dus voornamelijk fruitsap. Of wordt het verzadigingsgevoel bij het ene potje bereikt door vooral veel vezels toe te voegen terwijl het andere potje het echt moet hebben van de ingrediënten.

Biologisch kers met banaan fruithapje van Etos eigenmerk dat voornamelijk uit appelsap bestaat en maar 5% kers heeft

zelf babyvoeding maken-GoodGirlsCompany

Misleidende etiketten

Het is vaak best lastig om te achterhalen wat er in een product zit. Dat heeft verschillende redenen. Zo worden er de nodige marketingtrucjes toegepast om je bepaalde dingen te laten geloven. Een ambachtelijk ogende verpakking, groen voor als iets natuurlijk of plantaardig is etc. Om de keuze makkelijker te maken, zijn er verschillende keurmerken. Maar naar mijn mening worden die ook soms net iets te makkelijk op voedingsproducten geplakt. Als light chips e voorverpakt fruit allebei een ‘gezonde keus’ vinkje krijgen, zet ik toch mijn vraagtekens bij de waarde van zo’n voedsellabel.

Om echt te weten wat er in een product zit moet je de etiketten gaan uitpluizen. En dan schrik je je toch best wel een hoedjes als bijvoorbeeld een biologisch kers met banaan fruithapje van Etos eigenmerk voornamelijk uit appelsap bestaat en maar 5% kers heeft! Ik maak geen grapje. Kortom blijkbaar hoeft wat er op de voorkant staan niet overeen te komen met het etiket? Beetje misleidend niet?

Eibertje kiest babyvoeding-handige babyspullen-GoodGirlsCompany

Eibertje kiest babyvoeding

 Misschien vind je het ook wel ontmoedigend. Ergens verwacht je dat gesjoemel niet. Het gaat hier om voedsel voor de allerkleinsten. Daar mag niet mee gesjoemeld worden. Tenminste dat vind ik dan. Omdat je waarschijnlijk geen tijd, zin of kennis hebt om de etiketten van alle babyvoeding uit te pluizen- laat staan ze met elkaar te vergelijken- heeft Eibertje dat voor je gedaan. Eibertje van Halteren is een voedingsdeskundige en auteur van handige bestsellers die je helpen om betere keuzes in de supermarkt te maken. In haar handige boekje Eibertje kiest babyvoeding zie je per leeftijdsgroep verschillende potjes en snacks en vertelt ze je wat er in zit.

Het boek is voor baby’s in de leeftijd van 4 t/m 15 maanden. Dus het begint dan ook bij de eerste hapjes vanaf 4 maanden. Hoofdstukken zijn onderverdeeld in onder andere Puur fruit, gemend fruit, pure groenten en gemengde groenten, pure groenten, fruit met yoghurt, fruit met yoghurt en granen.

Olvarit versus Bonbébé-GoodGirlsCompany

Olvarit versus Bonbébé

Bij mijn recensie exemplaar kreeg ik twee potjes wortelhapje toegestuurd. Een van Olvarit en een van Bonbébé. De vraag was welke van deze potjes is gezonder? Gevoelsmatig koos ik die van Bonbébé. Waarom? Vanwege de naam en het komt op mij meer ambachtelijk over. De echte uitslag stond in het boek.

Olvarit wortel: Er zijn veel wortelhapjes op de markt, maar dit is degene met het grootste aandeel wortel en zonder onnodige toevoegingen.

Bonbébé wortel: Minder wortel dan gemiddeld. Aangevuld met water en maïszetmeel. Deze bevat ook de meeste suikers van alle wortelhapjes.

babyrecepten-zelf baby eten maken-GoodGirlsCompany

Waar was dit boek toen mijn oudste dochters klein waren?!

Review Eibertje kiest babyvoeding

Zoals jullie weten heb ik Miss C groot gebracht via de Rapley methode. Vandaar dat het hele verhaal van babyvoeding een beetje aan mij voorbij is gegaan. Ze kreeg vooral verse groentes en niet kant en klaar. Maar Miss G en Miss B heb ik wel grootgebracht met babyvoeding. Soms zelf gemaakt soms zelf gekocht.

Ik heb dan ook met veel plezier het boek Eibertje kiest babyvoeding gelezen. Soms met verbazing over de capriolen die producenten uithalen. Zoals het toevoegen van water aan potjes om het dan vervolgens in te dikken. Volstrekt onnodig. Dit was het boek dat ik destijds miste. De schema’s per leeftijdscategorie zijn heerlijk overzichtelijk en helpen je echt een keuze maken.

wat mag een baby eten-eerste babyhapjes-GoodGirlsCompany

Ook wanneer je geen kant en klare babyvoeding aan je kindje gaat geven, is het een handig boekje. Er staat namelijk ook informatie in over kruiden, welke ingrediënten een baby nog niet mag. En in het boek vind je per leeftijdscategorie heerlijk, handige recepten.

Waar koop je Eibertje kiest babyvoeding?

Ga jij voor zelfgemaakte babyhapjes of kant en klaar babyvoeding?

Handig naslagwerk bij kiezen babyvoeding

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Fem
  14 oktober 2017 at 22:30

  P laat zich niet voeren, dus hoewel we al van plan waren om Rapley te doen, hadden we in de praktijk ook weinig keus. Met een lepeltje kan ze het echt nog niet.

  En in veel opzichten vind ik dit ook wel handig. Ze eet ongeveer hetzelfde als wij (maar met minder kruiden en zonder peper en zout) en onderweg is er altijd wel iets te vinden wat ze kan eten.
  Het grote nadeel is dat zij er nu van overtuigd is dat mijn eten ook geschikt is voor haar (en dat is het meestal ook) dus als ik iets probeer te eten, staat er opeens een baby naast me “habbe” te roepen.
  Ik hoop maar dat ze zo’n makkelijke eter blijft.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!