Babyspullen Biologisch Boeken Recepten

Eibertje kiest babyvoeding, handig naslagwerk voor babyhapjes

14 oktober 2017
Eibertje kiest babyvoeding-GoodGirlsCompany

Eibertje kiest babyvoeding is een super handig naslagwerk waar zo ongeveer elk merk babyvoeding wel in staat. Biologisch, huismerk of A-merk vanaf nu kan je makkelijk opzoeken wat erin zit en zo de beste keuze maken voor je kindje.

Dat je baby niet minder wordt van af en toe een potje of een voor geproduceerde babyvoeding en snacks weten we nu inmiddels wel. Maar het is een mythe om te beweren dat elk potje hetzelfde is. Er zijn namelijk nog al wat verschillen tussen potjes onderling. Zo bevat het ene fruithapje echt een bepaald percentage fruit en de ander dus voornamelijk fruitsap. Of wordt het verzadigingsgevoel bij het ene potje bereikt door vooral veel vezels toe te voegen terwijl het andere potje het echt moet hebben van de ingrediënten.

Biologisch kers met banaan fruithapje van Etos eigenmerk dat voornamelijk uit appelsap bestaat en maar 5% kers heeft

zelf babyvoeding maken-GoodGirlsCompany

Misleidende etiketten

Het is vaak best lastig om te achterhalen wat er in een product zit. Dat heeft verschillende redenen. Zo worden er de nodige marketingtrucjes toegepast om je bepaalde dingen te laten geloven. Een ambachtelijk ogende verpakking, groen voor als iets natuurlijk of plantaardig is etc. Om de keuze makkelijker te maken, zijn er verschillende keurmerken. Maar naar mijn mening worden die ook soms net iets te makkelijk op voedingsproducten geplakt. Als light chips e voorverpakt fruit allebei een ‘gezonde keus’ vinkje krijgen, zet ik toch mijn vraagtekens bij de waarde van zo’n voedsellabel.

Om echt te weten wat er in een product zit moet je de etiketten gaan uitpluizen. En dan schrik je je toch best wel een hoedjes als bijvoorbeeld een biologisch kers met banaan fruithapje van Etos eigenmerk voornamelijk uit appelsap bestaat en maar 5% kers heeft! Ik maak geen grapje. Kortom blijkbaar hoeft wat er op de voorkant staan niet overeen te komen met het etiket? Beetje misleidend niet?

Eibertje kiest babyvoeding-handige babyspullen-GoodGirlsCompany

Eibertje kiest babyvoeding

 Misschien vind je het ook wel ontmoedigend. Ergens verwacht je dat gesjoemel niet. Het gaat hier om voedsel voor de allerkleinsten. Daar mag niet mee gesjoemeld worden. Tenminste dat vind ik dan. Omdat je waarschijnlijk geen tijd, zin of kennis hebt om de etiketten van alle babyvoeding uit te pluizen- laat staan ze met elkaar te vergelijken- heeft Eibertje dat voor je gedaan. Eibertje van Halteren is een voedingsdeskundige en auteur van handige bestsellers die je helpen om betere keuzes in de supermarkt te maken. In haar handige boekje Eibertje kiest babyvoeding zie je per leeftijdsgroep verschillende potjes en snacks en vertelt ze je wat er in zit.

Het boek is voor baby’s in de leeftijd van 4 t/m 15 maanden. Dus het begint dan ook bij de eerste hapjes vanaf 4 maanden. Hoofdstukken zijn onderverdeeld in onder andere Puur fruit, gemend fruit, pure groenten en gemengde groenten, pure groenten, fruit met yoghurt, fruit met yoghurt en granen.

Olvarit versus Bonbébé-GoodGirlsCompany

Olvarit versus Bonbébé

Bij mijn recensie exemplaar kreeg ik twee potjes wortelhapje toegestuurd. Een van Olvarit en een van Bonbébé. De vraag was welke van deze potjes is gezonder? Gevoelsmatig koos ik die van Bonbébé. Waarom? Vanwege de naam en het komt op mij meer ambachtelijk over. De echte uitslag stond in het boek.

Olvarit wortel: Er zijn veel wortelhapjes op de markt, maar dit is degene met het grootste aandeel wortel en zonder onnodige toevoegingen.

Bonbébé wortel: Minder wortel dan gemiddeld. Aangevuld met water en maïszetmeel. Deze bevat ook de meeste suikers van alle wortelhapjes.

babyrecepten-zelf baby eten maken-GoodGirlsCompany

Waar was dit boek toen mijn oudste dochters klein waren?!

Review Eibertje kiest babyvoeding

Zoals jullie weten heb ik Miss C groot gebracht via de Rapley methode. Vandaar dat het hele verhaal van babyvoeding een beetje aan mij voorbij is gegaan. Ze kreeg vooral verse groentes en niet kant en klaar. Maar Miss G en Miss B heb ik wel grootgebracht met babyvoeding. Soms zelf gemaakt soms zelf gekocht.

Ik heb dan ook met veel plezier het boek Eibertje kiest babyvoeding gelezen. Soms met verbazing over de capriolen die producenten uithalen. Zoals het toevoegen van water aan potjes om het dan vervolgens in te dikken. Volstrekt onnodig. Dit was het boek dat ik destijds miste. De schema’s per leeftijdscategorie zijn heerlijk overzichtelijk en helpen je echt een keuze maken.

wat mag een baby eten-eerste babyhapjes-GoodGirlsCompany

Ook wanneer je geen kant en klare babyvoeding aan je kindje gaat geven, is het een handig boekje. Er staat namelijk ook informatie in over kruiden, welke ingrediënten een baby nog niet mag. En in het boek vind je per leeftijdscategorie heerlijk, handige recepten.

Waar koop je Eibertje kiest babyvoeding?

Ga jij voor zelfgemaakte babyhapjes of kant en klaar babyvoeding?

Handig naslagwerk bij kiezen babyvoeding

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Fem
  14 oktober 2017 at 22:30

  P laat zich niet voeren, dus hoewel we al van plan waren om Rapley te doen, hadden we in de praktijk ook weinig keus. Met een lepeltje kan ze het echt nog niet.

  En in veel opzichten vind ik dit ook wel handig. Ze eet ongeveer hetzelfde als wij (maar met minder kruiden en zonder peper en zout) en onderweg is er altijd wel iets te vinden wat ze kan eten.
  Het grote nadeel is dat zij er nu van overtuigd is dat mijn eten ook geschikt is voor haar (en dat is het meestal ook) dus als ik iets probeer te eten, staat er opeens een baby naast me “habbe” te roepen.
  Ik hoop maar dat ze zo’n makkelijke eter blijft.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken
 • They'd say I hustled, put in the work
They wouldn’t shake their heads and question how much of this I deserve
What I was wearing, if I was rude
Could all be separated from my good ideas and power moves
And they would toast to me, oh, let the players play
I’d be just like Leo in Saint-Tropez .
.⁣
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019
 • ⭐️KLEINTJE ⭐️
⠀⠀
Hoi, ik ben Josan en ik ben ‘maar’ 1.56 m lang. Met een 👶🏽 in mijn buik🤰🏾 die ongeveer 50 cm is, kom ik een beetje lengte kort. 😅Het schijnt dat kleintjes altijd eerder bevallen. ⠀⠀
💖Is er iemand die dat bevestigen kan?💖
.
.
.
#kleintje #zwanger #zwangerschapsshoot #melanin #pregnancydiary #m#pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #tbb #babyontheway #motherhoodunplugged #bumpstyle #babyonboard #maternitystyle #maternity #stylethebump #pregnantandperfect #pregnantmoms
 • ⭐I got 99 problems but a snitch ain’t one⭐⁣
Snitches get stitches. Elves don’t come to play⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019
 • Vanavond is het #Pakjesavond en dan is Sinterklaas gelukkig voorbij. Het begint het me steeds meer tegen te staan.Wij vieren geen Sinterklaas en eigenlijk is dat nooit een probleem geweest. Totdat Chloe naar school ging en vooral bleek dat volwassenen het daar erg moeilijk mee hebben. 🤬In het kader van dat ze zielig is, wordt ze geïndoctrineerd met een geloof waar wij zelf niet achter staan. Als het om een religie zou gaan, zou ik het ook niet okay vinden als school dit aan haar opdrong🙄
Ik schreef een blog over waarom ik bijna geneigd was, mijn dochter deze hele maand thuis houden van school. 🤨Vanmiddag is Chloé weer eens vrij dus ik ben aan de wijn🥂
https://www.goodgirlscompany.nl/sinterklaas-pakjesavond-staat-mij-tegen/
.
.
.
#sinterklaas #feestje #mamablogger #mamaseerstewijntje #wijnen #geenalcohol #zwanger #alcoholvrij #gekregen #zwangerschap #feestdagen #mommytobe #noalcohol #preggobelly #preggo #pregnant #feestmaand #pregnantbelly #pregnantfashion #pregnantoutfit #pregnantshoot #feestjurk #zwangerschapskleding #zwangerschapsshoot #wijnenwijnenwijnen
 • ⭐️Goedemorgen⭐️ Ze zeggen an Apple a day keeps the doctor away.... mij trouwens ook want die appel hoef ik niet. 😂 Ik realiseerde me dat ik sommige fruitsoorten al meer dan 6 maanden niet kan eten. Als je me dit van tevoren had verteld had ik daar waarschijnlijk veel meer moeite mee gehad dan nu. Het scheelt in elk geval wel strooigoed kilo’s nu in december 🥝🍒🍎#appetitejournal #buzzfeast #foodlover #foodforfoodies #nergi #fruit #eten #ontbijt #gezond #zwanger #zwangerschap #instagood #breakfast #breakfastideas #ontbijt #gezondeten #gezondontbijt #kiwiberry #kiwibes #fruit #fruits #nomnomnom
 • ⭐𝓡𝓲𝓼𝓮 𝓪𝓷𝓭 𝓼𝓱𝓲𝓷𝓮⭐⁣ ⁣
Ik zit in mijn derde trimester! 🎉 Ik ben bijna 10 kilo aangekomen. 🙈 Het einde komt langzaam in zicht...ik heb zo'n vaag vermoeden dat babyboy wel eens eerder zou kunnen komen. In onze nieuwste video op YouTube klets ik je bij https://youtu.be/kehsMI_jS2A⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschapsaankondiging #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement ##pregnancydiary # #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #tbb #babyontheway #motherhoodunplugged #bumpstyle #babyonboard #maternitystyle #maternity #stylethebump #pregnantandperfect #pregnantmoms #
 • ⭐️I like big balls and I can not lie⭐️ You other elves can’t deny 😂🙈🤣
.
.
.
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf 
#christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #sirmixalot
 • ⭐️It’s my party! ⭐️Van de week vierde ik mijn verjaardag. Ook al koos ik er dit jaar bewust voor om niet groots uit te pakken, toch vond ik het belangrijk om er even bewust bij stil te staan. Wat ben ik gezegend. 🙏🏾 Drie gezonde kinderen, een vierde op komst. Een nieuw (t)huis in aanbouw. Afgelopen jaar was pittig en soms heel hectisch. Mijn gezondheid liet me bij vlagen in de steek en deze zwangerschap vraagt meer van mijn lichaam dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Maar ik ben er nog. Kan het einde zien en kijk er naar uit om mijn zoon straks veilig en warm vanuit het ziekenhuis mee naar huis te nemen. 👶🏽💙
.
Wie jarig is trakteert dus bij deze kan je een mooie carseat cover en hoody van Dooky winnen. https://www.goodgirlscompany.nl/dooky-carseat-cover-en-hoody/
.
.
.
#zwangerschap #baby #birthdaygirl #pregnant #pregnancyfashion #babybump #mommytobe #zwangerschap #winactie #giveaway #birthday #pregnant #tbb #pregnantbelly #pregnantfashion #preggers #preggo #dutchmom #mamabloggers #mama #mommylifestyle #mommylife #melaninpoppin #melanin #haiti #hatian #happybirthday #happy #blessed🙏

Dit zijn wij!