Food

De eerste webshop voor biologische babyvoeding

23 mei 2017
De-eerste-webshop-voor-biologische-babyvoeding-GoodGirlsCompany

Sinds deze maand opent de eerste webshop voor biologische babyvoeding haar digitale deuren. In Nederland is slechts 5% van de babyvoeding biologisch. Terwijl dat in andere Europese landen zoals Noorwegen en Duitsland 45-90% in. Vergeleken daarbij is 5% erg weinig. In de afgelopen jaren is er weinig nieuw aanbod geweest in de supermarkt.

Sinds Miss C vast voedsel eet, eet ze met de pot mee. We begonnen voorzichtig met Rapley toen ze 8 maanden oud was. Inmiddels is ze 2 jaar en heeft ze nooit potjesvoeding gehad. Dat klinkt als een hele prestatie maar nu ik terugkijk heb ik het nooit ervaren als iets wat ontzettend lastig was. Overigens al ik haar wel potjesvoeding had willen geven, had ik dat ook gewoon gedaan zonder me druk te maken over wat een ander daarvan denkt. Snacks eet mijn dochter wel. Maar als ze koekjes, chipjes of ander babyvoedsel eet, is dat biologisch. Snacks van merken zoals Hipp, Goodies, De Kleine Keuken en Ella’s kitchen vliegen als warme broodjes over de toonbank.

De eerste webshop voor biologische babyvoeding

In de reguliere winkels is er een klein aanbod aan biologische babyvoeding. En de kleinere natuurvoedingswinkels zijn niet altijd even goed te vinden. Afgezien van het imago dat ze vaak ook hebben. Toch kiezen steeds meer ouders voor biologische babyvoeding, zonder pesticiden en onnodige toevoegingen. Maar hoe zorg je voor een gevarieerd aanbod als je niet altijd de tijd hebt om babyhapjes zelf klaar te maken?

Vanaf nu kunnen biologisch bewuste ouders van jonge kinderen kiezen uit een ruim aanbod biologische babyvoeding. In de nieuw gelanceerde webwinkel Bio Bebo vinden ouders meerder merken biologische babyvoeding in Nederland. Internetondernemer Barbara den Hollander, zelf moeder van twee jonge kinderen, lanceerde deze maand de webwinkel Bio Bebo. In de shop vind je meerdere merken biologische babyvoeding. De webwinkel is ontstaan uit de behoefte om jonge ouders te helpen bij hun zoektocht naar biologische babyvoeding. Bio Bebo onderscheidt zich door verschillende merken, gratis verzending en next-day-delivery. Daarnaast is er een spaarpuntensysteem waarmee je kan sparen voor kortingen en gadgets.

Klaar met mom-shaming

Naast webwinkel heeft Barbara ook nog een blog. Daarin laat ze de lezers zien tegen welke dingen zij als moeder aanloopt. Ze schrijft met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen over de dagelijkse beslommeringen van een jonge ouder. Daarbij benadrukt ze dat het jonge ouders- en dan vooral moeders- goed zou doen om niet zo streng voor elkaar te zijn en niet zo snel een oordeel klaar te hebben. “We zijn wel een beetje klaar met mom-shaming, toch?”, waarmee Barbara duidt op de neiging van (vooral) moeders om andere moeders af te kraken. Haar eigen motto: “Ik ben niet de perfecte moeder, maar mijn kinderen eten wel biologisch. Die van jou ook?”

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 

Babyshower

 • Reply
  Sofie
  23 mei 2017 at 21:40

  Ik denk dat het in België ongeveer hetzelfde gesteld is met die babyvoeding. Fijne tip! Ik heb geen kinderen maar wie weet voor in de toekomst 😉

  • Reply
   Josan
   24 mei 2017 at 21:35

   Kan nooit kwaad om er nu al serieus naar te kijken. Hopelijk is het ooit tegen die tijd andersom gesteld met de beschikbaarheid.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]