Mama Opvoeding

De eerste keer dat ik werd aangerand door een kleuter

23 september 2016
aangerand-door-een-kleuter_goodgirlscompany_opvoeding

Als jonge moeder maak je een heleboel eerste keren mee. Maar ook als je kind op de basisschool zit, zijn nog genoeg hoogtepunten. Zoals je dochters eerste kinderfeestje. Welke moeder herinnert zich deze niet? Of het moment waarop je voor het eerst wordt aangerand door een kleuter

Er zullen ouders zijn die in elk kind een klein viespeukje zien. Ik niet. Ook ben ik niet het type dat kleine kinderen eng vindt. Zelfs niet als ze middenin de nacht opeens onverwacht naast mijn bed staan. Kinderen zijn lief maar soms een beetje meedogenloos. Zoals jullie al weten geef ik de uitnodiging gewoon naar school mee. Dat deed ik ook voor het eerste verjaardagsfeestje van Miss G. Omdat zij aan het einde van het jaar 4 werd, was het een beetje lastig om een kinderfeestje te organiseren. Ze ging pas na de Kerstvakantie officieel naar school en tot die tijd kenden ze praktisch nog geen kind. Heerlijk rustig was dat…ik denk nog vaak aan die fase terug. En voor het gemak sloegen we dat eerste kinderfeestje dan ook maar gewoon over.

de-eerste-keer-dat-ik-werd-aangerand-door-een-kleuter_goodgirlscompany_opvoeding

Beginnersfoutje

Sorry! Volgende keer beter. Dat was enkele maanden later toen ze weer jarig was en 5 werd. Wist ik veel dat het een ongeschreven regel is dat je zoveel kinderen uit moet nodigen als de leeftijd van de Jarige Jet. Vol enthousiasme nodigde ik 10 kindjes uit. Zowel jongens als meisjes. (Bijzondere fase want inmiddels zijn de meeste jongens in haar klas kansloze losers, aldus dochter) De andere ouders leken mij een stuk ouder. Jong van lijf en leden zouden wij die vriendjes en vriendinnetjes wel gaan entertainen. Konden de ouders nog even de laatste Sinterklaascadeautjes kopen. Zij dankbaar, wij blij. Wat kon er praktisch fout gaan?

Jongens versus meisjes

Eh nouhou… als meidenmama heb ik dus totaal geen verstand van jongens. De meisjes zaten in glitterjurkjes bij elkaar te kletsen. Enigszins irritant door die schelle hoge Caviastemmetjes die ze op die leeftijd hebben, maar dat kende ik tenminste. Twee jongetjes sloten zichzelf met een kaartspel in de badkamer op. Ze gingen iets van pokeren. Geen idee of ze hun kleding wel aanhielden, ook dat was niet mijn grootste zorg. Ze waren rustig. Ondertussen had ik mijn handen vol aan twee jongetjes die elkaar telkens in de haren vlogen. Om het minste of geringste. Mijn papa is sterker dan die van jou! NIETES!!! Mijn vader heeft een mooiere auto. Echt niet want wij hebben een Jaguar!

Zo ging het nog een tijdje door over allerlei onderwerpen waar mannen graag over opscheppen. Jong geleerd is oud gedaan.

Ingrijpen bij etterbakjes

Maar op een gegeven moment was mijn ‘I’m a cool mom’ houding klaar. Destijds zat dochterlief ook vaak op de trap als ze niet wilde luisteren. Wat goed genoeg voor mijn dochter is, is dat zeker voor irritante vriendjes en vriendinnetjes die na herhaaldelijk waarschuwen niet willen luisteren. De trap it was. En even leek het aan gekomen dat ik er echt klaar meer was. Maar een “Mijn moeder is de liefste” , later was het weer raak.

Aangerand door een kleuter

Dit maal aarzelde ik niet…vlug beende ik op het etterbakje af. Hij was duidelijk onder de indruk en stak benepen een vingertje op. Ik vond het bijna aandoenlijk. Totdat diezelfde vingertjes richting borsthoogte gingen en daar niet stopten. Tik, tik tegen mijn boezem aan. “Moeder van G”, klonk het terwijl hij bleef tikken, “Als ik mij vanaf nu lief ga gedragen, mag ik dan wel gewoon op het feestje blijven?” Tja wat zeg je op zo’n moment met twee handjes op je boezem…dan geloof je zo’n kereltje toch gewoon op zijn woord 😉

Ben jij ook wel eens per ongeluk aangerand door een kleuter?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Jess
  23 september 2016 at 14:02

  Haha. Ik ben kleuterjuf. Dus zo’n situaties heus al meegemaakt. Juf jij hebt wel dikke borsten *por por* excuseer! , juf jij hebt een dikke buik. Zit daar een baby in *por por*, kleuter die hun armen rond je benen klemmen uit schrik,…

 • Reply
  Kim
  23 september 2016 at 11:08

  ??? heel vermakelijk stukje
  Niet op zo’n manier aangerand maar wel andere ervaring…toevallig ging ik net even helpen op de school van mijn kleuter. Kleuter natuurlijk laaiend enthousiast dat mama ineens in de klas is. Maar ook twee meiden uit de klas die mij ook vol begonnen te knuffelen en kusjes geven…vond ik toch ook wat intimiderend ??

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  23 september 2016 at 09:33

  Nee, maar ik vind jouw verhaal leuk : )))

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  23 september 2016 at 09:22

  Hier op school zeiden ze dan je best geen kinderfeestje deed tot ze 5 werden…
  En toen de oudste vorig jaar 5 werd hebben we alleen een familiefeestje gedaan.

  Dit jaar het eerste kinderfeestje dus en ik ken de ventjes die gaan komen allemaal.
  Mijn zoontje is zelf een rustig manneke en de vriendjes die hij heeft gekozen zijn dan ook allemaal de ‘rustige’ kindjes uit de klas!
  Als ik al ga aangevallen worden is het dus door een leerling en niet door een kleuter, maar ik heb er goede hoop op.

  Goed aangepakt, trouwens!

 • Reply
  Ineke
  23 september 2016 at 08:48

  Neen gelukkig nog niet gebeurd ?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]