Mama Persoonlijk

Een randje met vet

9 juni 2015
Randje met vet-gewichtsverlies zwangerschap-GoodGirlsComoany-hoe kom je van je zwangerschapsbuikje af

Vroeger toen ik klein was, zong ik regelmatig dat irritante liedje “ik heb een potje met vet”. Tegenwoordig speelt dat liedje ook in mijn gedachten af als ik in de spiegel kijk. Wel is de tekst een beetje veranderd. Het heet nu “Ik heb een randje met vet”.  Raar is dat niet. Onze nieuwste gezinslid is nog geen 3 weken oud. Ik kwam zo’n 12 kilo aan. Dat is er niet in 17 dagen af. Dat hoeft ook niet. Ik ben al lang blij dat ik mijn buik kwijt ben. Mij weer fatsoenlijk in bed kan omdraaien. Schoenen met veters kan aantrekken en vastmaken en oh ja mijn teennagels weer kan zien en lakken. Toch knaagt het een beetje. En in dit blog vertel ik je waarom.

Men zegt wel eens dat de celebrities verantwoordelijk zijn voor een irrationeel beeld van je lichaam na een zwangerschap. Veel vrouwen is het niet gegeven om net zoals Heidi Klum na 2 weken de catwalk te bewandelen. Gelukkig is het mij gegeven momenteel weer uit huis te komen en rond te wandelen. En ja het is leuk als je van anderen complimenten krijgt over dat je er goed uit ziet. Vooral wanneer dit na een nacht van maximaal 4 uur slaap komt. Maar in mijn gedachten had ik verwacht dat ik in deze periode al bezig zou zijn met oefeningen. Niet actief in de sportschool maar thuis. Op Facebook zie je soms van die leuke filmpjes waarbij moeders oefeningen doen samen met hun kind. Dat ze een baby boven hun hoofd tillen en squats maken.

Bij mijn andere dochters deed ik ’s avonds van die oefeningen op bed. Dan trok ik mijn knieën op, legde ze daar op en boog ik naar ze toe zodat ik aan mijn buikspieren kon werken. Maar dat was toen. Nu ik 3 kinderen heb, merk ik dat het even tijd kost om balans te vinden tussen druk zijn met hun en tijd vinden voor jezelf. Als ik dan een rustig momentje voor mijzelf gevonden heb, dan is sporten niet meteen mijn hoogste prioriteit. Mijn blog bijhouden vind ik leuker, want ook dat is een uitdaging. Zonder personal trainer die mij achter de broek aan kan zitten, zit ik voorlopig nog wel even vast aan mijn randje met vet.

Dat vind ik best lastig. Van mijzelf ben ik altijd erg tenger geweest. Gewichtsproblemen ken ik niet. Ik ben het soort vrouw die ongestraft alles kan eten zonder dik te worden. Dat doe ik dus ook. De hele geen gluten en geen koolhydraten hype is niet aan mij besteed. Ik maak me eerder zorgen dat ik te weinig weeg dan dat ik teveel weeg. Pas tijdens mijn zwangerschap ging ik eens ervaren wat het is als je je favoriete jurk niet meer dicht krijgt. Ergens had ik toch gehoopt dat als ik mijn buik kwijt ben dat ik ook wel weer mijn normale kleding aan kan. Maar helaas is dat niet het geval dus ben ik nog steeds veroordeeld tot het dragen van die zwangerschapsbroeken met band. Alhoewel ik een aantal modieuze modellen heb aangeschaft, knaagt het. Toen ook nog mijn middelste dochter opmerkte  waarom ik nog steeds van die zwangerschapsbroeken draag, kon ik niks anders dan eerlijk toegeven dat ik nog steeds dik ben en mijn gewone kleding niet pas. Lief als ze is, kroop ze even tegen mij aan, knuffelde mij en zei “Het hindert niet mammie, je hebt ons toch? Dat is veel belangrijker”.

Ze heeft gelijk. Mijn lichaam heeft 3 gezonde dochters voortgebracht. Dat ik in 2 weken tijd nog niet in mijn gebruikelijke maatje 34 pas, wil niet zeggen dat ik mijn lichaam verwaarloos. Misschien pas ik die maat wel nooit meer en blijf ik een maat 36. Blijf ik vanaf nu 51 kilo wegen en gaat die extra 6 kilo er misschien wel nooit meer af. Vroeger vond ik dat een enge gedachte maar tegenwoordig omarm ik het. We zien het wel. Komt tijd komt raad. Dan koop ik gewoon een compleet nieuwe garderobe waar mijn randje met vet wel in past.

 • Reply
  Fashion Friday: nieuwe winterkleding kopen - GoodGirlsCompany
  30 oktober 2015 at 12:01

  […] winter in aantocht voel ik toch echt wel de noodzaak om mij online wat te oriënteren.Van mijn babyvet moet ik het inmiddels ook niet meer hebben. Veel vrouwen schijnen na een zwangerschap er in kleding […]

 • Reply
  De Post Pregnancy Tag - GoodGirlsCompany
  18 oktober 2015 at 06:01

  […] mag ik nog geen buikspieroefeningen doen. Daar baal ik soms best wel van want ik wil wel van dat zwangerschapsbuikje af. Is je eetlust veranderd? Volgens mij is het weer een beetje terug naar het normale. Omdat ik […]

 • Reply
  Mommy Monday Smit Mode - GoodGirlsCompany
  20 juli 2015 at 08:58

  […] Een randje met vet […]

 • Reply
  ester
  9 juni 2015 at 22:12

  Geef je lichaam de tijd om te ontzwangeren en leg de lat niet te hoog :). Je dochtertje is pas 3 weken oud, je hoort volop te genieten van het moederschap ipv te piekeren over dat randje vet.

  Mag ik trouwens erg nieuwsgierig zijn en je lengte vragen?

  • Reply
   Josan
   10 juni 2015 at 11:11

   Dank je wel voor je reactie. Ik ben 1,57 cm.

 • Reply
  Kim
  9 juni 2015 at 14:31

  Knap dat je het nu omarmt! Ik vind je er fantastisch goed uitzien. Zeker voor iemand die al 3 kinderen heeft.

  • Reply
   Josan
   10 juni 2015 at 11:11

   Dank je wel.

 • Reply
  Eline
  9 juni 2015 at 13:28

  Ik hoop ook stiekem direct na de bevalling weer in mijn oude kleding te passen, maar ben bang dat de realiteit toch anders is helaas. Ik denk dat we gewoon geduld moeten hebben met die paar extra kilo’s. We zijn geen Heidi Klum dus als die extra kilo’s er over 4 maanden af zijn, is het ook goed.

  • Reply
   Josan
   10 juni 2015 at 11:14

   Ja, je hebt gelijk. Ik denk dat ik binnenkort gewoon eens nieuwe kleding ga winkelen. Misschien helpt dat wel.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  9 juni 2015 at 12:23

  Ik denk dat menigeen een moord doet voor maatje 36.

  • Reply
   Josan
   10 juni 2015 at 11:14

   Dat is ook weer zo. Het is ook niet dat ik mijn maat niet okay vind, meer dat ik een beetje baal van kleding die te klein is en de ander flubbert.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!