Meisjeskleding

7x een leuke kaftan voor (kleine) meisjes

7 augustus 2017
Een leuke kaftan voor kleine meisjes_GoodGirlsCompany

Ik vind het prima dat mijn dochters een bikini dragen. Maar als ze over de boulevard flaneren of we ergens een hapje gaan eten, dragen ze een kaftan. Deze musthave zit altijd in hun koffer. Ik zette meteen even 7 leuke exemplaren voor je op een rijtje.

Kaftan_voor_kleine_meisjes_GoodGirlsCompany

Bij ons thuis is het eigenlijk nooit een discussie of mijn dochters een badpak of bikini dragen. Laatgenoemde heb je namelijk ik voldoende modellen die wel door mijn keuring komen. Bovendien zijn mijn dochters ook niet het type die in een ieniemienie string bikini over het strand zullen huppelen. Zelf heb ik ze namelijk ook dat voorbeeld niet gegeven. Maar nu ze wat ouder worden en zich meer bewust van hun lichaam, behoort het dragen van een kaftan ook tot hun zwemkleding.

Waarom mijn dochters een kaftan dragen

Ik vind het gewoon net wat meer aangekleed. Thuis zitten we ook niet in ons ondergoed aan de eettafel dus op vakantie ook niet. Uit mijn eigen ervaringen als tiener, weet ik naarmate bepaalde lichaamsdelen zich meer ontwikkelden mannen daar ook naar moesten kijken. Tuurlijk als die jongen die je leuk vindt, dat doet is dat een ander verhaal. Maar op bepaalde mannelijke interesse zat ik helmaal niet te wachten. Ik vond het soms echt vervelend als ik dan langs bepaalde ligbedjes moest lopen. In een tijd waarin strandbezoekers ook met smartphones op het strand liggen, je gewaarschuwd wordt geen foto’s van je kinderen in zwemkleding online te plaatsen merk ik dat ik zelf ook de nodige voorzorgsmaatregelen neem. Niet verkrampt, maar ik ben me wel bewust. Daarnaast probeer ik mijn dochters ook alert te maken op situaties die ze raar vinden.

Waar koop je kaftans voor meisjes?

Veel winkels die online zwemkleding verkopen, verkopen ook accessoires. Denk daarbij aan teenslippers, hoedjes, duikbrillen en andere spulletjes die je in en om het water gebruikt. Kaftans kun je er vaak ook vinden. Niet elke winkel noemt het een kaftan. De ene noemt het een tuniek. De ander een strandjurkje. Voor vrouwen kan het een omslagdoek of pareo heten. Maar deze modellen vind ik vaak nog niet zo handig voor kleine kinderen. Hoe het ook heet, vaak komt het op hetzelfde neer.


kaftans voor kleine meisjes_GoodGirlsCompany

 1. Surf medallion van Snapper Rock € 39,95
 2. Zeester kaftan € 39,95
 3. kaftan met zeester € 39,95

Kaftan_meisjes_UV_pakjes_GoodGirlsCompany

 1. Tropische vogels € 44,95
 2. parade paardjes € 39,95
 3. paarse bloemen € 39,95
 4. Neon roze € 39,95

Draagt jouw dochter een badpak of bikini?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Susan
  7 augustus 2017 at 16:37

  Toen mijn dochter nog niet zinnelijk was droeg ze een badpak en nu een bikini. Is voor haar veel makkelijker als ze naar het toilet moet. Waar ik wel op let is dat de badkleding UV bescherming heeft, dat vind ik een fijner gevoel.
  Toevallig heb ik tafkan 3 gekocht zodat ze na het zwemmen deze lekker kan aantrekken. Zit lekker luchtig, snel drogend, huidje meer beschermd tegen de zon en staat haar geweldig!

 • Reply
  alovelyadventurenl
  7 augustus 2017 at 14:55

  Mijn dochtertje draagt een badpak of alleen een broekje. Ze is nog maar 2,5 dus dat kan nog prima. Als we iets gaan eten dan gaat er altijd een jurkje overheen. Lekker makkelijk maar inderdaad een kaftan zou ook een prima optie zijn. Ik vind vooral nr 1 en 3 schitterend!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]