Feestdagen Interieur Kerst Lifestyle

Maak een kerst raamtekening met krijtstift

17 december 2016
Maak-een-kerst-raamtekening-met-krijtstift-GoodGirlsCompany

Een van de trends van dit jaar zijn prachtige kerst raamtekening. Ook wanneer je niet erg creatief bent, kan je met een kant-en-klaar sjabloon een mooie raamtekening met krijtstift op het raam maken.  Ik testte het en laat je het resultaat zien…

Krijstift-raamtekening-let-it-snow-GoodGirlsCompanyKerst trends komen en gaan. Toen ik klein was, zag je overal van dat rode tape op de ramen met spuit sneeuw. Vele jaren later zijn we er achter gekomen dat dat tape plakkerige afdrukken op het raam achterlaat en de spuitsneeuw giftig is. Niet handig wanneer je net zoals ik een klein kindje hebt rondlopen. Daarom worden er kindvriendelijker alternatieven gevonden zoals de krijtstift raamtekening.

Krijtstift-raamtekening-maken-met-sjabloon-GoodGirlsCompany

Krijtstift kerst raamtekening

Op de ramen van verschillende restaurants en winkels in mijn woonplaats zie je de prachtigste krijtstift raamtekeningen. Prachtige kunstwerkjes met elegante handschrift volgens de laatste handlettering trends. Ik vind het prachtig om naar te kijken. Al twee jaar wil ik zelf ook zoiets. Maar ondanks dat ik op de middelbare school tekenen in mijn examenpakket had, zie ik mijzelf niet zomaar even uit de losse pols een prachtige kerst raamtekening maken. Ik heb geen pabo achtergrond dus prachtige tekeningen op schoolborden en ramen maken, zit gewoon helaas niet in mijn mama-takenpakket. Ik ben veel te bang dat ik uitschiet. Perfectionist als ik dan weer ben, moet het dan helemaal overnieuw. Net zolang totdat ik tevreden ben. Met als gevolg dat het er dus nooit komt. Ik ben namelijk niet snel tevreden. En ook al ziet niemand het behalve de postbode en de verschillen de buurkatten….ik moet er ook tegenaan kijken. Need I say more?

Krijtstift-raamtekening-sjabloon-GoodGirlsCompany

Vandaar dat ik de sjablonen voor je eigen krijtstift raamtekening dan ook een fantastische uitvinding vind. In de webshop krijttekening van badschuim heb je voor nog geen 4 euro een sjabloon voor een krijstift raamstekening. Hier tussen zitten bekende quotes zoals ‘Baby it’s cold outside’ of de bekende quote uit Frozen ‘Some people are worth melting for’.

Kerst raamtekening

Als kerst raamtekening koos ik ‘let it snow, let it snow, let it snow‘. De kinderen kennen het en ik vind zowel de sneeuwvlokken als ijsbloemen het helemaal af maken en een echt wintergevoel geven. Als je he sjabloon bestelt, krijg je een download. Print deze uit en plak ze aan elkaar. Plak hem vervolgens op het raam en overtrekken maar.

Echt moeilijk is het niet. Zet je de eerste lijntjes misschien nog wat twijfelend op den duur krijg je er steeds meer handigheid in en zal je ontdekken hoe leuk het is om te doen.

Heb jij overwogen om een krijtstift raamtekening te maken?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Claudia Diependaal
  7 december 2017 at 23:27

  Ja er zit nu een sneeuwpop op het dak waar tot dinsdag nog sinterklaas op zijn paard stond en keer sneeuw dat naar beneden dwarreld. Mss maak ik er nog wel een wie weet.

 • Reply
  Ceciel
  17 juni 2017 at 13:27

  De webshop op Badschuim is verplaatst naar Etsy: https://www.etsy.com/shop/Krijtstifttekening

  Ik zou het erg fijn vinden als je dit wil aanpassen in dit blogbericht. Alvast bedankt!!

  Groetjes Ceciel

 • Reply
  Lieke van Veen
  18 december 2016 at 21:16

  Dat ziet er echt super leuk uit.

 • Reply
  Tamara
  17 december 2016 at 19:41

  Ja! Bij mij staat er een eland op zn kop in de hoek van het raam. Erg leuk!

 • Reply
  Patricia Bouthisma
  17 december 2016 at 19:29

  Ziet er erg leuk uit en klinkt ook niet zo lastig.
  Ik begin er zelf niet aan, aangezien we folie op onze ramen hebben.
  Als dat niet het geval was dan zou ik er waarschijnlijk wel een poging toe doen. Handlettering vind ik trouwens ook erg leuk.

  • Reply
   Janneke
   21 oktober 2017 at 14:11

   Wij hebben ook raamfolie op de ramen beneden zitten. Echter kan deze er worden afgehaald. Dit doe ik dan ook met de feestdagen. Dan vervang ik de sticker met sinterklaas of kerststickers.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]