Babyspullen

Een fietshelm voor je baby; bescherm je kostbaarste bezit

23 juni 2016
Een fietshelm voor je baby-GoodGirlsCompany-Bobike One XS-ervaringen

Veel fietsende kinderen zie je er al mee. Maar een fietshelm voor je baby dat zorgt toch wel voor verwonderde blikken. Toch zet ik Miss C standaard haar helmpje op voordat ik haar in het Bobike kinderstoeltje voorop mijn fiets zet. Het staat super schattig. En ook al zijn de meningen verdeeld over dat een helm de veiligheid vergroot, mij geeft het een veilig gevoel. En soms is het je gevoel dat telt.

Een fietshelm voor baby-GoodGirlsCompany-Bobike One XS-ervaringen

In veel andere landen is een fietshelm voor kinderen verplicht. In Nederland (nog) niet maar kiezen veel ouders hier vrijwillig voor. In elk geval voor kinderen die zelfstandig fietsen. Want zeg nu zelf een baby met een zonnehoedje op of wapperende haartjes in de wind heeft wat. En een fietshelm voor je baby mag de veiligheid dan wel verhogen. Maar de wind die met de vrolijke krullen van Miss C speelt terwijl zij het uitkraait van de pret…dat is gewoon onbetaalbaar. Dat zijn de momenten waarop mijn moederhart smelt.

Fietshelm baby-ervaringen-GoodGirlsCompany

Veilig fietsen met kinderen

Tegelijkertijd motiveert het mij ook weer om alles te beschermen wat mij lief is. Als kind maakte ik mee hoe mijn moeder haar enkelbanden scheurde terwijl ze mijn zus en ik op haar fiets had. Dan raak je de aarde best wel hard vanaf een grote hoogte. Gelukkig ging alles goed en kwamen we alleen met de schrik vrij.

Bobike kinderfietshelm-GoodGirlsCompany-veilig fietsen met kinderen

Waarom een fietshelm voor je baby

Ook zelf maakte ik een soortgelijk incident mee. Miss B zat al vastgemaakt in het kinderzitje voorop mijn fiets. Miss G had ik bijna in het stoeltje achter mij bevestigd, toen de fiets met 2 kinderen en al bovenop mij tuimelde. Gelukkig hielden de riempjes van beide Bobike stoeltjes de kinderen op hun plek. Terwijl ik uit alle macht probeerde mijn fiets tegen te houden zodat hij niet helemaal op de grond viel, hielpen bezorgde omstanders beide dochters uiteindelijk veilig uit hun stoeltjes. Ook dit ging goed, maar een klap met je hoofd op de grond onder je, is zo gemaakt vanuit een fietszitje.

Ze kunnen zich niet meer alle details herinneren maar het maakte zo’n indruk op ze dat ze wél weten dat we vroeger met de fiets gevallen zijn. Het duurde weken voordat we weer op de fiets durfden en een beetje rustig zaten. Jaarlijks gebeuren er tientallen ongelukken met (mama)fietsen die omvallen en waar kinderen op zitten. Bij veilig fietsen met kinderen denken we vaak wel aan degelijke kinderstoeltjes maar zelden aan accessoires zoals een fietshelm.

kinderfietshelm van Bobike-GoodGirlsCompany-fietshelm in de zomer

Waar beschermt een fietshelm voor je baby tegen?

Een fietshelm kan beschermen tegen het letsel dat je oploopt bij een klap op je hoofd. Zoals een wond of schedelbreuk. Fietshelmen bieden voldoende bescherming bij snelheden tot 20 kilometer. Dus een fietshelm voor je baby biedt inderdaad de nodige bescherming wanneer een stilstaande fiets omvalt.

Bobike Easy Lock-Een fietshelm voor je bab-GoodGirlsCompany

Bobike One, een fietshelm speciaal voor je baby

Samen met Miss C probeerde ik de Bobike One uit. Een fietshelm speciaal voor je baby. Het blauwe helmpje is instelbaar van 46 tot 53cm en heeft een binnen- en een buitenschaal die voldoet aan de CE-EN 1078 veiligheidsnorm. Bang voor helmhaar en plakkerige krullen hoefde ik niet te zijn. De  9 ventilatie openingen zorgden er voor dat haar hoofdje heerlijk koel blijft. Zelfs op een zomerse warme dag! Het insectennet in aan de voorkant waardoor vliegen, muggen en andere beestje geen kans krijgen. Door het handige Easy-Lock sluitsysteem aan de achterkant, stel je hem in een handomdraai af aan de schedelgrootte van je kindje en de letters reflecteren in het donker.

Bobike fietsstoeltje-GoodGirlsCompany-fietshelm voor je dreumes

Specificaties

 • Leeftijdscategorie 1-6 jaar.
 • Maat 46-53cm.
 • Gewicht 230 gram
 • Prijs: € 18,95
 • Koop je onder andere bij hier

Heb jij een fietshelm voor je baby, dreumes of peuter? Of vind je dat pas relevant als je kind zelfstandig fietst?

babyfietshelm_voordelen_the millennialmom

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product. Voor meer informatie lees mijn disclaimer.

 • Reply
  Neelke
  5 september 2016 at 12:37

  Hee Josan, ik was een beetje research aan het doen over babyhelmen, en toen stuitte ik op dit artikel. Leuk en handig om te lezen, ik vind die bobike helmpjes ook erg leuk. Joep is bijna zeven maanden, dus we fietsen nog niet, maar hij is best snel met alles, dus ik hoop dat we met een maand of twee wel (korte) stukjes op de fiets kunnen maken. Lijkt me heerlijk. Maar wel met een helmpje. Ik weet dat er veel mensen zijn die het onzin vinden, en dat de kans klein is dat je een ongeluk krijgt, maar het gaat hier wel even om een super kwetsbaar baby hoofdje. Better safe than sorry.

  • Reply
   Josan
   6 september 2016 at 21:17

   Kijk Neelke, voor die mensen schrijf ik het nu 🙂 Succes met fietsen!

 • Reply
  Nienke
  24 juni 2016 at 11:50

  Hoi josan. Mijn fiets kantelde ook als ik de oudste achterop deed (heb ook een standaard fiets). Vond het dood eng. Daarom heb ik een bakfiets gekocht. Ideaal. De kinderen kunnen samen in de bak en je kan ook nog wat boodschappen meenemen. Het was voor ons de beste aanschaf ooit. Groetjes Nienke

 • Reply
  Sanne Marlijn
  24 juni 2016 at 09:15

  Wat een fijn artikel Josan. Ik denk dat ik voor James ook een fietshelm ga aanschaffen. Veiligheid voor alles!

 • Reply
  Nathalie
  24 juni 2016 at 07:09

  Vind ik heel goed van je :))

 • Reply
  Adrie van Dijk
  23 juni 2016 at 18:13

  Hallo,
  Hoe oud is uw dochtertje (Ms C) Onze jongste is bijna 5 maanden en zit elke week een paar keer in een fietskarretje en zo gauw ze zelfstandig kan zitten, mag ze voorop in het stoeltje. Ik wil eigenlijk ook een helmpje voor haar, net als voor haar grote zussen van 8 en 5 maar mijn vriend vind het zonde van het geld omdat ze in het karretje veilig zit. Wat vinden jullie?

  • Reply
   Josan
   23 juni 2016 at 20:36

   Hallo Adrie,

   Mijn dochtertje is nu net 1. Ik heb met een fietszitje gewacht totdat ze echt stevig rechtop zat. Omdat ze daar wat laat mee was, ben ik pas begonnen te fietsen toen ze 12 maanden was. Maar veel kinderen kunnen vaak echt al stevig zitten tussen de 9 en 12 maanden. In het fietskarretje zit je kindje toch in een soort kuipje/schelp of Maxi Cosi? Dat lijkt me dan toch stevig. Kijk als ze los zat, zou ik het wel doen. Veiligheid voor alles. Een helmpje kost 18 euro als je er 4 jaar mee doet, kost het niks, toch?

 • Reply
  Volgmama
  23 juni 2016 at 16:04

  Wat een mooie helm! Past goed bij het stoeltje. Ik vind een helmpje zeker belangrijk ook voorop.

  • Reply
   Josan
   23 juni 2016 at 20:37

   Ja, ik zag de mooie helm van je dochtertje 🙂

 • Reply
  Jess
  23 juni 2016 at 16:01

  Ik heb toevallig van de week nog een discussie gehad met een werknemer van een fietswinkel Hij vond dat een helm meer fout dan goed doet (vervormd fontanel, ..). Maar ik ga toch voor een helm zien, het is inderdaad zoveel veiliger! Wij kochten net een fietstoelje van Yepp, lijkt heel hard op die van jou

  • Reply
   Josan
   23 juni 2016 at 20:38

   Hoi Jessica,

   Het fontanel vervormen?! Hoe strak doet men dat ding dan? Ik doe hem stevig genoeg om bescherming te bieden, maar ook niet zo strak dat het dreumes irriteert. Gewoon op je eigen gevoel af gaan.

 • Reply
  Elisabeth
  23 juni 2016 at 15:58

  Jeetje, nog nooit over nagedacht!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]