Baby Moeder & Kind

Duurzame geboortekaartjes van Made for Moments

29 april 2020

De aarde willen we doorgeven aan de volgende generatie. Daarom maken we bewuste keuzes. Donderdag 23 april 2020 lanceerde Made for Moments een compleet duurzame geboortekaartjes collectie. De kaartenwebshop gaat hierin ver én is, op grote schaal, zelfs de allereerste.

De behoefte om maatschappelijk verantwoord te ondernemen werd ook bij het team van Made for Moments steeds groter. Alles om ons heen verandert. Met geboortekaartjes kan én wil je niet achterblijven. Binnen het bestaande productieproces waren de nodige maatregelen al genomen. Maar met deze duurzame collectie gaat Made for Moments nog net een stapje verder.

Duurzame geboortekaartjes

Duurzame Geboortekaartjes-duurzaam-meisje

Dit ‘stapje verder’ zit hem in de volgende onderdelen: de verpakking en verzending, de papierkeuze en de designs. Binnen deze drie componenten zijn er, ten opzichte van het bestaande productieproces, optimalisaties doorgevoerd. Waardoor dit proces nu extra duurzaam is.

Allereerst zin de duurzame geboortekaartjes maar in een minimum aantal formaten beschikbaar. Bijvoorbeeld formaat 10 x 15 cm, enkel of gevouwen. Dit heeft de meest gunstige velindeling. Hierdoor is er minder afval. Ten tweede is de minimale oplage is 20 stuks. Daarbij worden de kaartjes verzonden in dozen die recyclebaar zijn. En  voor minstens 70% bestaan uit gerecycled papier. Bovendien, wanneer je voor deze duurzame collectie kiest, is er ook maar één papiersoort beschikbaar. Dit is namelijk: recycled Fedrigoni (papiersoort woodstock). De bijpassende envelop is met 100% groene energie gemaakt van landbouwafval (bladeren en stengels).

Made for Moments

Geboortekaartjes-duurzaam-Made for Moments

Tot slot zijn er compleet nieuwe, bijpassende designs ontworpen voor deze duurzame geboortekaartjes. De designs zijn subtiel en geraffineerd. Er wordt zo min mogelijk (afbreekbare) inkt toegepast. De designs zijn geïnspireerd op elementen uit de natuur. Denk hierbij aan bladeren, bloemen en dieren. De lijn is volledig duurzaam. Maar het is ook weer een collectie zoals we die van Made for Moments gewend zijn. Wat betekent een collectie met een verhaal, stijlvol en tot in de details afgewerkt.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]