Biologisch Lifestyle

Duurzaam leven met kinderen | leuk boekje Ontplastic

26 februari 2019
Duurzaam leven met kinderen zonder plastic

We eten, leven en ademenen plastic. En daar beginnen we steeds meer de negatieve gevolgen van in te zien. Veel mensen willen er wel iets aan doen, maar hoe dan? Het boekje Ontplastic geeft je handige tips zodat je kleine stapjes kan zetten naar een plasticvrij leven. Niet omdat duurzaam leven in is, maar omdat we de aarde willen doorgeven aan de volgende generatie en het op deze manier zo niet verder kan.

Ontplastic begint met een aantal interessante wetenswaardigheden. Wist je dat een plastic tasje gemiddeld 15 minuten gebruik wordt? Maar het kan er over 300 jaar nog steeds zijn. Het waterflesje waaruit je drinkt tijdens de lunch is er over 450 jaar misschien nog. In de oceaan dwarrelen 51 biljoen deeltjes microplastics rond, die uiteindelijk weer in onze voedselketen terecht komen.

Plastic vrij leven

Leven zonder plastic

Hoogste tijd dus om de plasticvervuiling een halt toe te roepen. Heb je nog geen verpakkingsvrije supermarkt bij je om de hoek? Geen paniek! Ontplastic heeft maar liefst 101 simpele tips om je plastic gebruik onder controle te krijgen. Het boekje is geen hoogdravende epos van milieugekkies, maar gewoon een boekje voor iedereen die wel wat wil doen maar niet weet waar te beginnen.

Het boekje staat boordevol tips en alternatieven waarmee je dagelijkse plastic producten kunt vervangen. Want soms weet je best wel dat het niet goed is, maar ja wat moet je anders? Zo kende ik het alternatief voor huishoudfolie bijvoorbeeld helemaal niet. Maar wil ik er nu best serieuzer naar gaan kijken en het te proberen.

Ontplastic boekje

Ontplastic

Als het om duurzaam leven gaat, vind ik persoonlijk een aantal factoren belangrijk:

 • verandering moet makkelijk toe te passen zijn
 • duurzaamheid moet niet heel duur zijn
 • het duidelijke alternatieven bieden voor huidige gewoontes

Zonder dat wordt duurzaam leven een beetje de speelbal van de eco-elite. En dat niet alleen, een onderwerp van betweters. En niemand vind betweters aardig. Het leuke van ontplastic is dat het juist erg laagdrempelig is. De hoofdstukjes zijn kort, maar een halve bladzijde waarin herkenbare situaties staan. Het aanpassen van gewoontes is ook geen hogere wiskunde. Met Ontplastic in de hand pak je snel een en ander aan.

duurzaam boekje Ontplastic

Win het boekje Ontplastic

Ik mag maar liefst 3x een exemplaar weggeven van het boekje Ontplastic. Leuk voor moeders maar ook als je je kinderen of gezien actief wilt betrekken bij een duurzame levensstijl. Wat moet je daar voor doen?

Voorwaarden

Extra kans maken?

Let op: Om kans te maken op deze leuke prijs moet je lid zijn van de GoodGirlsCompany Facebookpagina. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. Deze actie loopt tot en met 5 maart 2019. Wanneer ik je een e-mail stuurt, verplicht je jezelf om binnen 48 uur na ontvangst van e-mail te reageren. Doe je dit niet, dan kom je te vervallen als winnaar en kies ik een andere. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars worden getrokken door middel van random loting dus zielige verhalen hebben geen zin.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  Tineke
  5 maart 2019 at 20:59

  Ik was hier eergisteren nog over aan het googelen, simpele manieren om te minderen met plastic. Ik ben erg benieuwd of dit boek mij tips kan geven. Ik wil mijn voetafdruk zo klein mogelijk maken.

 • Reply
  Maaike Manheim
  5 maart 2019 at 20:33

  Ik doe heel erg graag mee! Maak al gebruik van van die herbruikbare gaaszakjes voor groente enzo, maar meer eenvoudige tips zijn zeker welkom! <3

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  5 maart 2019 at 14:53

  Ja, helemaal mee eens met al dat plastic moeten we iets doen.
  Ik denk dat het een zeer interessant boekje is.

 • Reply
  Sylvia
  4 maart 2019 at 07:52

  Wat een leuk boekje. Ik probeer zowel in NL als in Spanje ook te minderen met plastic. Want in spanje gingen er elke dag wel een aantal plastic water flessen doorheen nu dus een dopper. (Bij de grote waterflessen, ontkom je er niet aan, aangezien je niet uit de kraan kan drinken). De plasticzakjes voor groente/fruit gebruik ik niet meer heb nu van die meshzakjes. Alle kleine beetjes helpen. Ik doe dus ook graag mee. Zullen vast hele handige tips instaan..

 • Reply
  Lutske
  2 maart 2019 at 03:19

  Ik doe graag mee! Ik ben al een tijdje aan het zoeken naar alternatieven voor plastic, maar kom er vaak nog niet helemaal uit. Daarnaast is het natuurlijk ook hartstikke leuk om samen met mijn dochters hier mee bezig te zijn! Ik probeer met de oudste al echt te kijken naar wat plastic doet en of er alternatieven zijn.

 • Reply
  Daphne
  1 maart 2019 at 20:45

  Ik doe graag mee! Hopelijk gaat de wereld nog iets langer mee als we allemaal wat bewuster gaan leven!

 • Reply
  SophiaG
  28 februari 2019 at 22:00

  Ik maak graag kans.

 • Reply
  Tamara
  27 februari 2019 at 22:49

  Ik doe graag mee, ik kan nog wel wat hulp gebruiken!

 • Reply
  Annemiek
  27 februari 2019 at 15:40

  Ik probeer mijn best te doen. Helaas is er veel voorverpakt maar eigenlijk is het een mentaliteit die ik moet veranderen. Brood kun je ook in een eigen broodzak doen wanneer je het bij de bakker haalt. Groente los kopen, zonder verpakking. Ik moet mijzelf aanleren om anders te gaan winkelen en anders te gaan denken hiermee. Ook ik wil de aarde doorgeven aan mijn zoon en ook ik wil eigenlijk van al dat plastic af. We kunnen wel wachten op de supermarkten maar dan zijn we lang bezig denk ik. Dan dus zelf maar aan de gang.

 • Reply
  Sabine de Raaf
  27 februari 2019 at 07:03

  Dit ziet er behapbaar uit!! Zeer benieuwd 🙂

 • Reply
  Inge van den Berg
  26 februari 2019 at 23:03

  Okee dit vind ik echt een hele toffe winactie! Nadat ik gisteren na het doen van de weekboodschappen weer de container met plastic afval stond aan te drukken vroeg ik mij serieus af of die hoeveelheid plastic niet op zn minst gehalveerd zou moeten kunnen worden. Ik doe graag mee!! Ben benieuwd wat dit boekje ons kan bieden!

 • Reply
  Lotte
  26 februari 2019 at 23:01

  Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek: wat doe ik al goed en waar kan ik nog beter op letten…

 • Reply
  Anna wienen
  26 februari 2019 at 22:44

  Ik doe graag mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]