Interieur Kinderkamer

Droomhuis | Inspiratie voor Novans babykamer

30 mei 2020
Inspiratie babykamer sterren thema_Novans babykamer

Novans babykamer is momenteel de overgebleven ruimte aan het voeteneinde van mijn bed. Boven mijn bed hangt zijn wieg. Tegen het voeteneinde aan staat zijn commode en zijn babybadje staat bij het raar. Het is te doen, maar in ons droomhuis krijgt hij zijn eigen babykamer. In dit blog laat ik je zien waar ik de inspiratie vandaan haal voor zijn kamer.

Ik dacht altijd dat je eigen droomhuis bouwen leuk is. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik de fase waarin we beslissingen moesten nemen over vooral praktische zaken er saai vond. Gelukkig ben ik nu bij een fase die ik wel leuk vind. Het nadenken over de inrichting van de verschillende ruimtes. De komende dagen wil ik op mijn blog aandacht besteden aan mijn plannen voor de verschillende kinderkamers, badkamers en een beetje voor de rest van het huis. Vandaag trap ik af met Novans kamer.

Lees ook Interieur tips: vloer uitkiezen kinderkamer

Novans babykamer

Inspiratie geboortekaartje

Novan krijgt een babykamer waarin sterren, maan, lucht en wolken een centrale rol spelen. Dat is niet zomaar een toevallige keuze. Op mijn blog heb ik er nooit aandacht aan besteed (moet ik dat nu nog doen?) maar voor zijn geboortekaartje kozen we een ontwerp met een maan en gouden sterren. Ik houd enorm van de rustige, betoverende uitstraling die een gevulde sterrenlucht heeft.

Stars Skillet

Bovendien heeft het ook met mijn geloof te maken. Sterren spelen een belangrijke rol in het liedje Stars van Skillet voor de film The Shack. Een van mijn favoriete liedjes tijdens de zwangerschap van Novan.

De kleuren

inspiratie kinderkamer sterren_the millennialmom

We kozen er voor om de muur van Novans babykamer in de kleur Denim drift van Flexa te laten verven. Een denim blauwe verf kleur die een koele en stoere uitstraling heeft. Om te voorkomen dat de rest van de kinderkamer te donker wordt, heb ik nog wel wat accentkleuren. Accessoires mogen de kleuren mintgroen, grijs, wit, goud, hout en zwart hebben. Zo bij elkaar klinkt dat best heel bont, maar het is natuurlijk altijd een kwestie van balans vinden. Niet te veel accessoires in een keer. Bovendien kan ik me ook voorstellen dat ik de accessoires regelmatig aanpas. Daardoor krijgt het interieur van de kinderkamer ook een totaal andere uitstraling.

De Lamp

Je hebt lampen die functioneel zijn en je hebt lampen die iets toevoegen aan een ruimte. Als het om de verlichting in ons droomhuis gaat, is dat laatste een vereiste. Vandaar dat ik voor de kidnerkamers ook lampen wilden die bij het thema van de kamer passen. De wonderlampen van Hartendief (hier) heb ik altijd al erg mooi gevonden. Het zijn lampen met een print aan de buitenkant. Als je hem aandoet zie je een ander tafereel. Voor Novans kinderkamer bestelde ik bovenstaande lamp. Hij heeft een maan motief. En als je het licht aandoet, zie je een tafereel met bosdieren. Ik twijfel nog of ik de muursticker met bruine beer ga bestellen, maar dat kan ik altijd nog doen als we er al wonen.

Lees ook Tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer

Een Vliegtuigplank

Vliegtuigplank_the millennialmom

Voorheen was het ondenkbaar. Maar nu ik een zoon heb, vind ik stoere kinderkameraccessoires super leuk. Niks genderneutraals maar van mij mag je echt aan zijn kinderkamertje zien dat hier een jongetje slaapt. Ik heb al een supergave loopauto gevonden voor zijn eerste verjaardag. Maar ook in zijn slaapkamer mag het niet ontbreken aan mooie blikvangers. Een vliegtuigplank stond dan ook hoog op mijn verlangslijstje. Via Vliegtuigplank bestelde ik een mintgroen exemplaar. Je kan aangeven hoe lang hij moet worden en welke kleur het hebben moet. Daarbij leek het me ook leuk om 5 witte wolkjes voor op de muur te hebben. Past helemaal in het thema. Volgende week gaan we alles bevestigen en ik ben super benieuwd hoe het er uit ziet.

Accessoires

Beccasstudio-gepersonaliseerde-sterrenposter-the millennialmom

Naast bovenstaande vaste elementen heeft Novans babykamer natuurlijk ook nog een aantal nieuwe accessoires nodig. Zo denk ik aan een aantal mooie posters. Waaronder een geboorteposter. met de sterrenlucht van het moment waarop hij geboren werd.  Bovenstaande gepersonaliseerde sterrenposter vind ik erg mooi en zou dus ook prima in zijn kamer kunnen.

accessoires voor kinderkamer sterren

Maar ook in bovenstaande afbeelding vind je een aantal leuke interieur accessoires. Allereerst is er de leuke tipi van Nobodinoz. Dit merk heeft momenteel een aantal collecties die helemaal in het sterrenkamer thema van Novans kamer passen. Zoals de Nobodinoz Gold bubble night blue tipi tent die linksboven ziet. Het gold confetti Magic green speelkleed van rechtboven. En de Gold stella night blue stoffen opbergmand die je rechtsonder ziet. Het Mies & Co Teddy Galaxy past ook perfect in het ledikant. En de projector met astronaut van A littel Lovely Company heb ik ook op het oog.

Dit is het even voor Novans toekomstige babykamer. Als alles klaar is en hangt, zal ik je laten zien hoe het is geworden.

Ook leuk om te lezen:

interieur inspiratie voor kinderkamer met sterren

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]