Family Diary Interieur Lifestyle Persoonlijk

Persoonlijk | we hebben een droomhuis gekocht

7 november 2018
droomhuis gekocht

Als alles mee zit, verhuizen we over iets meer dan een jaar naar ons droomhuis. Aan de andere kant van onze huidige wijk ligt een kaal stuk grond. Er staat nog niet veel op. Maar dat maakt niet uit: het is van ons. En op de achtergrond zijn we al druk bezig met ons nieuwbouwhuis.

Ik houd van het huis waar ik nu woon. Hier is mijn jongste dochter geboren. Hier hebben we als samengesteld gezin onze eerste gezamenlijke herinneringen gemaakt. Gaf ik de kamers van mijn oudste dochters een make over (hier en hier). Geniet ik van de vrijheid van de natuur en het comfort van de stad. En –niet onbelangrijk- kwamen heel wat postpakketjes voor mijn blog binnen. Toen ik hier met mijn man ging samenwonen, had ik nooit gedacht dat het ooit te klein zou worden.

Uit ons huis gegroeid

Krap 4 jaar verder denken we daar allebei heel anders over. Ons huis met 5 slaapkamers voelt als een te krappe jas. Doordat ik apart slaap zijn alle kamers bezet. En ik mis momenteel echt een kamer die ik gebruiken kan om alles voor mijn blog in op te bergen. Grote postpakketten staan in de woonkamer of mijn slaapkamer. Mijn daglichtlampen die ik nodig heb om tijdens crappy light season mooi foto’s te maken, nemen een groot deel van het vloeroppervlak in beslag.

Op zondagochtend op tijd in de kerk komen is een uitdaging. Zelfs als ik al mijn gezinsleden eerst laat wassen en douchen, sta ik uiteindelijk nog met ze in de badkamer. Inmiddels word ik niet meer zenuwachtig van 4 paar ogen die me kritisch aankijken terwijl ik met eye liner een wing zet.

Subtiele hints

Een paar maanden lang, liet ik subtiele hints vallen. Humor schijnt namelijk het beste middel te zijn om met de situatie om te gaan. Maar helaas pindakaas ik zag het aantal keer dat ik alleen in de badkamer sta niet toenemen. Iets minder subtiel met mijn ogen rollen of zuchten had ook niet het gewenste effect. En de badkamerdeur op slot doen, betekende steevast dat ik dan zelf onder de douche vandaan moest komen om alsnog de deur open te doen. En de tandenborstels aan te geven.

Ik gaf het op. Subtiele hints veranderden in een wens: ik wil een verbouwing want we hebben meer ruimte nodig. Nu is mijn man iets meer van het geld dan ik. Dus hij ging met onze financieel adviseur praten. Die keek eens goed naar onze situatie. We hebben ons huis gekocht tijdens de crisis toen de hypotheken hoog waren. Oversluiten zou ons per maand meer geld opleveren. Maar zoiets moet je alleen doen als je 100% zeker weet dat je hier dan ook wilt blijven wonen. De boete die je betaalt, maakt je huis namelijk niet meer waard.

De zoektocht naar een nieuw huis

Dat we iets anders wilden, stond vast. Alleen vind je in onze woonplaats niet zomaar een ander huis met 5 individuele slaapkamers. Bij 4 slaapkamers hield het meestal wel op. En om het nog eens makkelijk te maken: het huis moest ook gasloos zijn. Want wonen zonder gas bevalt ons uitstekend en ik wil niet weer ouderwets terug moeten.

Weken surfde ik rond op Funda. In de hoop iets te vinden wat aan onze verwachtingen voldeed. Maar vooral dat gas werd wel een dingetje. In onze woonplaats is er tot nu toe maar 1 wijk volledig van het gas af. Daar waar ik nu woon. En zoveel huizen staan er niet te koop momenteel. Als ik ga verhuizen, moet het een upgrade zijn van wat we nu hebben. We wilden er niet op achteruit gaan. Het leek uiteindelijk toch oversluiten van de hypotheek te worden. Totdat ik op een avond op Facebook een advertentie voor kavels in onze nieuwbouwwijk zag.

Ons droomhuis gevonden

We aarzelden geen moment en schreven ons in. Uiteindelijk hadden we niks te verliezen en dit was best een leuke mogelijkheid om ons doel te verwezenlijken. Het zou een lotingsprocedure worden waarbij natuurlijk gekeken werd naar inkomen. Maar ook naar of je nu al in de wijk woont en hoeveel je wilt uitgeven aan meerwerk. Wat dat laatste betreft, hadden we de nodige eisen. Mijn nieuwe droomhuis MOET een tweede badkamer krijgen. Ik wil niet weer de komende jaren dringen voor de spiegel. En waarschuwde mijn man dat het als hij wil voorkomen dat ik zo verslons dat ik aan een make over programma moet meedoen, die 2de badkamer een must is.

Leuk nieuws

In april hoorden we dat wij ingeloot zijn voor onze eerste keus: we krijgen een van de mooiste kavels in het nieuwbouwproject. Daar laten we een vrijstaand huis bouwen.

Ons nieuwe huis krijgt:

 • 6 slaapkamers (nope je kan NOOIT genoeg kamers hebben)
 • 2 badkamers
 • een garage (waar gedeeltelijk de kinderbadkamer komt)
 • leefkeuken

Mijn eigen verdieping

Nu heb ik maar een slaapkamer. Maar in het nieuwe huis krijg ik dus mijn eigen verdieping: de zolder. Hier zijn maar liefst 2 ruimtes van mij. Mijn aparte slaapkamer en mijn eigen kantoorruimte voor mijn blog. Daar kan ik dan mijn daglichtlampen kwijt, stapels postpakketjes en heb ik ruimte om mijn vlogs te maken. Ik vind het een heerlijk idee dat daar straks ook gewoon echt de ruimte voor is.

De rest van de gezinsleden slapen op de eerste verdieping. Daar worden 4 slaapkamers gemaakt. Wie welke kamer krijgt, moeten we nog even bekijken. Man krijgt natuurlijk de grootste. Miss C waarschijnlijk de op een na grootste omdat haar zussen niet altijd aanwezig zijn. Van mij hoeven de meiden geen kamers te delen. Nee zelfs niet als die het grootste deel van de tijd leeg staat. Hun eigen plek is heilig voor mij daar doe ik geen concessies in.

Op mijn blog zal ik je de komende maanden meenemen in het proces van ons droomhuis bouwen. Ik vertel je over onze keuzes. Deel inspiratie met je op het gebied van keukens, badkamers en kinderkamers. En hier en daar geef ik tips over dingen waar ik tegen aan gelopen ben of die mij frustreerden.

Heb jij ooit een nieuwbouwhuis laten bouwen en alvast tips voor mij? Laat ze dan achter in de comments.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Photo Daniil Silantev

 • Reply
  Marian B
  10 november 2018 at 15:37

  Dat klinkt er goed!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]