Opvoeding

Dag middagslaapje, het was leuk je gekend te hebben

5 februari 2017
Dreumes-doet-geen-middagslaapje-meer-GoodGirlsCompany

Degene die bedacht heeft om kleine kinderen overdag een paar uur uit te schakelen met een middagslaapje mogen ze en lintje geven. Middagslaapjes zijn de bubbels in je champagne en de cheat meal tijdens je dieet. Tuurlijk je kan wel zonder, maar toch het maakt het leven zoveel aangenamer.

Als het om slapen gaat, mag ik niet klagen. Laatste kind had 10 maanden nodig voordat het doorslapen een goede gewoonte was. Maar uiteindelijk ging ze voor de bijl. Sliep zij ‘s nachts, maakten wij weer gewoon nachten van 8 uur en leefden wij nog lang en gelukkig. Maar zodra als ik geen nachtouder meer ben, loop ik haast direct tegen het volgende probleem aan: middagslaapjes die alsmaar korter worden.

Het middagslaapje tot 1 jaar

Vaak ben ik voor het eerste levensjaar al aan het schipperen. Doet ze een ochtendslaapje dan slaapt ze in de middag niet. Doet ze geen ochtendslaapje grote kans dat ze tegen de middag zo opgedraaid is dat er van slapen ook weinig terecht komt. Tegen het avondeten verliest ze dan vaak het gevecht tegen de slaap. Dan laat ik haar toch maar even een uurtje liggen. Echt zorgen maak ik me dan niet. Het herstelt zich vanzelf tegen de tijd dat ze gaat lopen. Dat babyvet gaat eraf en dat slaapje komt er gewoon weer bij. Voor een in elk geval een aantal maanden. Totdat ze anderhalf zijn. Dat is namelijk het moment waarop we echt afscheid nemen van het middagslaapje.

Toen is zwanger was van Miss B moest ik echt wel even slikken. Zo’n tweede zwangerschap is al zwaar zat wanneer je een dreumes hebt rondlopen die je in de ochtend ook al niet gespaard heeft. Wat snakte ik destijds even naar een paar uur rust tussen de middag. Gewoon om ook zelf even in bed te kruipen. Maar het was me niet gegund. Mijn truc om oudste dochter bij mij in bed te nemen, werkte enkele weken. Toen trapte ze er niet meer in. Tijdens die zwangerschap heb ik heel wat kilometers achter d kinderwagen gelopen. Ze sliep namelijk wel als ze in de kinderwagen lag. En vanaf huis was het maar 20 minuten lopen naar het dichtstbijzijnde terras met lounge banken. Kind sliep tegen de tijd dat we er aankwamen en ik had even een uur rust.

Bye Bye middagslaapje

Miss C is wat dat alles betreft een modelkind. Bij haar zijn we de anderhalf al gepasseerd zonder dat dit al te veel problemen gaf. Ik zat er al op te wachten, maar als het dan niet gebeurt, ga je gewoon verder. ‘Misschien hebben we deze keer geluk’, dacht ik naïef. Dat had ik te vroeg gedacht. Sinds een week zitten we in een slaapritme wat ik herken van mijn andere twee dochters. Ze weigert te slapen en slaat ook dagen over. Leg ik haar wel in bed? Dan is het me een kwartiertje bekeken. In een kwartier kan ik niet eten, de was wegwerken en voorbereidingen treffen voor het avondeten. Ik heb dit eerder meegemaakt; het is een aflopende zaak.

Voorlopig verkeer in nog even in de ontkenningsfase. Ik klamp me aan de laatste restjes middagslaap vast zoals aan mijn deken wanneer er weer eens een kind bij mij in bed ligt dat de deken jat.

Wanneer waren jouw kinderen van hun middagslaapje af?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Cassandra
  6 februari 2017 at 12:20

  Hier gaan de middagslaapjes ook steeds “slechter”. Mevrouw gaat lekker keten en spelen en meestal laat ik haar gewoon even. Uiteraard check ik wel, en soms vind ik haar dan opgerold bij de deur en anders gewoon in een bed vol knuffels, druk aan het snurken haha. De slaapjes duren meestal iets van drie kwartier.

 • Reply
  Mila
  6 februari 2017 at 07:27

  Dochterlief is ruim 2,5 en doet nog steeds een dutje ruim 2 uur. Wordt op de opvang gestimuleerd( ook met name op ons verzoek) en wij plukken er tevens ook de vruchten van op andere dagen. zit in haar systeem. Nu zwanger van nr2. Komt t helemaal goed uit.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!