Attractiepark Nederland Overijssel Uitstapjes met kinderen video en vlogs

DrakenNest Avonturenpark Hellendoorn

9 juli 2017
DrakenNest_Avonturenpark_zweefmolen_Hellendoorn_GoodGirlsCompany

In het DrakenNest van Avonturenpark Hellendoorn zwaait de draak Hellendra de scepter. Een van de opdrachten van de Mama Challenge luidt; wat te doen als het regent. Wie zegt dat je alleen maar binnen moet blijven? Wij bezochten Avonturenpark Hellendoorn en ondervonden dat regenachtig weer zijn eigen charme heeft.


Klik hier om de video te bekijken je te abonneren op ons YouTube kanaal.

Zul je altijd zien. Is het de hele week bloedheet, regent het pijpenstelen als je besluit om er een dagje op uit te gaan met de kinderen. Maar omdat het enige verschil tussen een goede en een slechte dag je houding schijnt te zijn, trotseerden we het weer en lieten ons niet afremmen in onze missie veel plezier te maken. Regenweer is namelijk geen excuus om de hele dag binnen te blijven.

Rioolrat_Avonturenpark Hellendoorn_goodgirlscompany

Voordelen van een attractiepark bezoeken als het regent

Het is minder druk

Als je in het hoogseizoen een attractiepark bezoekt moet je rekening houden met lange rijen voor de attracties.Nu konden we in een keer doorlopen. En bevalt het? Prima, vaak kan je ook nog gewoon twee keer achter elkaar in dezelfde attractie, want er is toch niemand.

Medewerkers hebben meer tijd

Normaliter draait het er toch een beetje om, om mensen zo snel en veilig mogelijk in attracties te krijgen. Maar nu hadden medewerkers ook wat meer tijd voor ene praatje. Zo mochten mijn dochters na de presentatie in Casa Magnetica nog zelf even op het bankje zitten. Terwijl een ander kind het al gedemonstreerd had. Maar het was toch leuk dat hier nu extra tijd en ruimte voor was.

Avonturenpark Hellendoorn_GoodGirlsCompany

Goede sfeer

Iedereen zit in het zelfde schuitje en dat schept toch wel een bepaalde band. Omdat het al regent proberen we er het beste uit te halen. Onnodig irriteren aan jengelende kinderen of dat je struikelt over de kinderwagens heeft geen zin. Bovendien er (zie hierboven) er zijn ook minder mensen om je aan te irriteren.

Parkeren

Je kan je auto veel dichterbij de ingang parkeren. En groot voordeel ook makkelijker terug vinden omdat er minder auto’ staan.

Piraat Enterhaak_GoodGirlsCompany

DrakenNest Avonturenpark Hellendoorn

De laatste keer dat we in Avonturenpark Hellendoorn waren, was tijdens het 80 jarig jubileum. Inmiddels is het park uitgebreid met een Berenboom en het DrakenNest. Deze nieuwste attractie is een spectaculaire ronddraaiende schijf die schommelbewegingen maakt. Bezoekers kunnen op de  speciaal vormgegeven stoeltjes plaatsnemen om zo de attractie te ervaren. Natuurlijk waren we erg nieuwsgierig naar hoe dit er in het echt uit zou zien. Daarom reisden ik af naar de Sallandse Heuvelrug. Samen met mijn drie dochters. De oudste meiden, waren er als eens eerder geweest. Miss G mag door haar lengte overal al in. Miss B mag in enkele dingen alleen en in anderen onder begeleiding. Omdat we Miss C ook mee hadden, was ik erg benieuwd of Avonturenpark Hellendoorn goed te doen is met een peuter. In bovenstaande video vertel ik je er meer over.

Toen wij er waren had Het drakenNest in de ochtend technische problemen. Maar uiteindelijk bleven we lang genoeg om de attractie in werking te zien. En om het weer beter te zien worden.

DrakenNest_Avonturenpark_Hellendoorn_GoodGirlsCompany

De sage van Hellendra

Aan de rand van Hellendoorn woont een gewetenloze, slechte draak. Hellendra is haar naam. Ze is hebberig en verzot op goud en alles wat blinkt. Niets wil ze delen. Een enorme berg aan kostbaarheden heeft ze in de loop der jaren veroverd en verzameld bij haar DrakenNest. Maar ze wil meer, altijd meer…

Door haar hebzucht naar rijkdom is ze een grote vijand van de mensen in Hellendoorn en omstreken. Op haar rooftochten is ze meedogenloos. Niemand kan haar stoppen. Zelfs de dapperste ridders heeft ze verslagen. Overal rond haar nest vind je materialen van gesneuvelde ridders. Zwaarden, schilden, speren en helmen. Hellendra koestert ze als haar trofeeën.

Om haar goudberg te laten groeien moet Hellendra steeds verder weg. Al het goud in Hellendoorn heeft ze al. Ze moet dus steeds langer haar nest met drakeneieren alleen laten. En dat heeft de mensen uit de omgeving op een ingenieus idee gebracht. Onder het nest met drakeneieren hebben ze een machine gebouwd. De machine kan het nest laten wiegen waardoor het warmte opwekt. Door deze warmte komen de eieren sneller uit. Hopelijk voordat Hellendra terug is van haar duistere rooftochten… Lukt het om de eieren tijdig te laten uitkomen en de drakenjongen te temmen?

Avonturenpark_Hellendoorn_Discovery_Club_GoodGirlsCompany

Samenwerking Stichting Het Vergeten Kind

In april werd het DrakenNest officieel geopend. Dit markeerde ook meteen de start van een mooie samenwerking tussen Avonturenpark Hellendoorn en Stichting Het Vergeten Kind. Laatstgenoemde zet zich in in voor kinderen die opgroeien in een onveilige of instabiele situatie. Samen met Avonturenpark Hellendoorn geven zij deze kinderen de mogelijkheid om een dag lang op avontuur te gaan in het park. Vier jaar lang zal Avonturenpark Hellendoorn ontvangt de stichting 250 toegangstickets schenken, Zo kunnen deze kinderen zich een dag lang onderdompelen in alle avonturen die het park te bieden heeft en ook van het DrakenNest genieten!

Mama Challenge het regent

Dit was onze eerste opdracht voor de Mamachalenge van 2017. Lees hier wat de andere opdrachten zijn en wat onze zomerplannen voor dit jaar zijn. Ondanks de regen hadden we een ontzettend leuke dag. Wanneer het in de zomervakantie regent, ben je al snel geneigd om vooral binnen iets te doen.

Natuurlijk hadden we binnen iets kunnen doen. Daar waren we vrij in, maar op regen kan je je kleden. Regenjas aan, laarzen, regenhoed voor de kinderwagen mee en gewoon gaan. Vaak als je buiten bent geweest, wordt je daar toch een beetje beter van.

Dit deden andere mama challenge mama’s in de regen:

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]