Persoonlijk video en vlogs

Video | Ik ben drager van Sikkelcelziekte

27 januari 2019
sikkelcelziekte

Toen ik 23 was, ontdekte artsen dat ik een drager van Sikkelcelziekte ben. Een erfelijke bloedziekte die veroorzaakt wordt door een genetische afwijking in de hemoglobine. De gemiddelde levensverwachting voor mensen met Sikkelcelziekte is 50 jaar… .

Zo is het om drager van sikkelcelziekte te zijn

Klik hier als je de video niet goed kan zien

In mijn nieuwste video vertel ik meer over de impact van deze ziekte op mijn dagelijks leven. Hoe ik omga met vermoeidheid en benauwdheid als gevolg van mijn chronische bloedarmoede. Of ik ooit een sikkelcelcrisis heb gehad. En leg ik uit hoe het komt dat ik als drager in principe niet ziek behoor te zijn. Maar hoe een tweede erfelijke bloedziekte alpha-thalassemie roet in het eten strooit. Daarnaast leg ik uit hoe het komt dat ik weet dat Miss C deze ziekte wel heeft en Miss B en Miss G niet. En of het ooit een generatie kan overslaan.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]