Babyspullen

Draag maar raak!

19 augustus 2017
draagdoek-ringsling-draagzak-GoodGirlsCompany

Gastblogger Sylvia zag zichzelf niet met een draagdoek of drager rondlopen. Maar toen ze nietsvermoedend aan een draaggroep op Facebook werd toegevoegd ging er een wereld voor haar open. Draag maar raak, is nu haar motto en ze vertelt je er graag meer over….


Boba-drager-GoodGirlsCompany

Zwanger van de derde zag ik wat beren op de weg. 1 van de grootste was toch wel erg praktisch: hoe krijg ik alles van a naar b? Lang verhaal, korte versie:

De wondere wereld van dragers

Ik bleek 2 dragers tussen mijn Facebook vrienden te hebben. Dragers? Jahaaaa de draagdoekenmaffia, ken je die niet? De één gooide me in een draaggroep via fb. Voor mij voelde het een beetje als binnen lopen tijdens een stripboekenconventie. Ik snapte er geen hol van. Een nicht van mij kreeg hier lucht van. Via haar kwamen er spontaan 2 draagdoeken mijn kant op.

Een vriendin van een vriendin zag mij trutten met de doeken en schoot te hulp! Na de geboorte kwam ze een middagje bundelen, knopen, dragen en vooral uitleggen. Ondertussen bleef ik meelezen op Facebook en zag dus allemaal leuke nieuwe termen: geweven, elastisch, ringsling, kantelen, geventileerd rugpand. Allemaal exotische namen vlogen voorbij: Boba, Tula, Babylonia, Erizo. Ik leerde dat een BabyBjorn draagzak niet ergonomisch is, en dat de kleine niet op je enkels hoort te hangen.

draagdoek-ringsling-buikdrager-GoodGirlsCompany

Eh, wat is een stash?

De eerste keer dat de vriendin van de vriendin vroeg of ik een stash ging opbouwen keek ik alsof ze me vroeg of ik koeienpies ging drinken. Whut? Een stapel doekjes en dragers (Duh) Hoezo? Je gebruikt er toch maar 1 tegelijk? Ja maar de elastische draagdoek is eigenlijk te warm voor de zomer. En niet handig voor een newborn. De tweede keer dat ik die vraag kreeg zei ik dus “ Ja hoor, heb net een Boba draagzak gekocht, een ringsling overgenomen en eh nog iets met een exotische naam”. Ondertussen heb ik 2 ringslings, 2 dragers, 1 elastische en nog iets voor als baas B ouder is.

Surprise, surprise!

Toen kwam ik er achter dat baas B helemaal niet tegen me aan wil liggen tijdens het slapen. Dus dragen? Tijdens een flesje, of om even om zich heen te kijken.  Daarna graag weer de kinderwagen in S’il vous plaît.

Waarom ik dan toch door gegaan ben? Simpel! Terror L van 2 is helemaal verzot op gedragen worden! Degene waarvan ik bang was dat ik niet genoeg op hem zou kunnen letten met een baby erbij (en zijn ondernemende karakter)

Draag maar raak!

Tijdens de uitlegmiddag viel de kleinste in slaap. Oefenen met een 2 jarige? Ja Natuurlijk! De laatste knoop zat nog niet vast of meneer was in dromenland. Ondertussen heb ik L gedragen in Plaswijckpark, Frankrijk, supermarkt en rondom huis. Kan hij niet slapen? De zak in! Moet hij bij me blijven? Ik slinger hem erin. Doen zijn korte beentjes pijn? Hij kan mijn rug op.

En het leukste? 2 meiden in mijn omgeving hebben ook hun interesse vermeld. Leuk toch? Zie ons al met zijn drietjes lopen, met de pukkies op onze rug, heup of buik <3 Ik ben nog steeds niet vegetarisch, loop niet stad en land af voor biovoedsel (zonder suikers, e-nummers en smaak) en als ik een 5 jarige aan een borst zie hangen, ben ik blij dat ze er alle 3 af zijn.  Maar ik draag wel! En zelfs ik zag dat een jaar geleden niet aan komen.

 • Draag jij ook? Hoe? Met wat? Ennuh heb jij ook een leuke draagfoto?

Liefs Sylvia

 • Reply
  Fem
  19 augustus 2017 at 11:43

  Ja ik draag.

  Vooral om praktische redenen, met een rolstoel is kinderwagen niet te doen. Ik draag nu ze bijna 7 maanden is niet meer zoals het hoort op kusjeshoogte, maar zorg dat haar billetjes op mijn benen steunen. Dat maakt het voor mij iets lichter.

  • Reply
   Sylvia
   20 augustus 2017 at 23:47

   Dat is inderdaad een praktische en goede oplossing.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!