Babyspullen

Draag maar raak!

19 augustus 2017
draagdoek-ringsling-draagzak-GoodGirlsCompany

Gastblogger Sylvia zag zichzelf niet met een draagdoek of drager rondlopen. Maar toen ze nietsvermoedend aan een draaggroep op Facebook werd toegevoegd ging er een wereld voor haar open. Draag maar raak, is nu haar motto en ze vertelt je er graag meer over….


Boba-drager-GoodGirlsCompany

Zwanger van de derde zag ik wat beren op de weg. 1 van de grootste was toch wel erg praktisch: hoe krijg ik alles van a naar b? Lang verhaal, korte versie:

De wondere wereld van dragers

Ik bleek 2 dragers tussen mijn Facebook vrienden te hebben. Dragers? Jahaaaa de draagdoekenmaffia, ken je die niet? De één gooide me in een draaggroep via fb. Voor mij voelde het een beetje als binnen lopen tijdens een stripboekenconventie. Ik snapte er geen hol van. Een nicht van mij kreeg hier lucht van. Via haar kwamen er spontaan 2 draagdoeken mijn kant op.

Een vriendin van een vriendin zag mij trutten met de doeken en schoot te hulp! Na de geboorte kwam ze een middagje bundelen, knopen, dragen en vooral uitleggen. Ondertussen bleef ik meelezen op Facebook en zag dus allemaal leuke nieuwe termen: geweven, elastisch, ringsling, kantelen, geventileerd rugpand. Allemaal exotische namen vlogen voorbij: Boba, Tula, Babylonia, Erizo. Ik leerde dat een BabyBjorn draagzak niet ergonomisch is, en dat de kleine niet op je enkels hoort te hangen.

draagdoek-ringsling-buikdrager-GoodGirlsCompany

Eh, wat is een stash?

De eerste keer dat de vriendin van de vriendin vroeg of ik een stash ging opbouwen keek ik alsof ze me vroeg of ik koeienpies ging drinken. Whut? Een stapel doekjes en dragers (Duh) Hoezo? Je gebruikt er toch maar 1 tegelijk? Ja maar de elastische draagdoek is eigenlijk te warm voor de zomer. En niet handig voor een newborn. De tweede keer dat ik die vraag kreeg zei ik dus “ Ja hoor, heb net een Boba draagzak gekocht, een ringsling overgenomen en eh nog iets met een exotische naam”. Ondertussen heb ik 2 ringslings, 2 dragers, 1 elastische en nog iets voor als baas B ouder is.

Surprise, surprise!

Toen kwam ik er achter dat baas B helemaal niet tegen me aan wil liggen tijdens het slapen. Dus dragen? Tijdens een flesje, of om even om zich heen te kijken.  Daarna graag weer de kinderwagen in S’il vous plaît.

Waarom ik dan toch door gegaan ben? Simpel! Terror L van 2 is helemaal verzot op gedragen worden! Degene waarvan ik bang was dat ik niet genoeg op hem zou kunnen letten met een baby erbij (en zijn ondernemende karakter)

Draag maar raak!

Tijdens de uitlegmiddag viel de kleinste in slaap. Oefenen met een 2 jarige? Ja Natuurlijk! De laatste knoop zat nog niet vast of meneer was in dromenland. Ondertussen heb ik L gedragen in Plaswijckpark, Frankrijk, supermarkt en rondom huis. Kan hij niet slapen? De zak in! Moet hij bij me blijven? Ik slinger hem erin. Doen zijn korte beentjes pijn? Hij kan mijn rug op.

En het leukste? 2 meiden in mijn omgeving hebben ook hun interesse vermeld. Leuk toch? Zie ons al met zijn drietjes lopen, met de pukkies op onze rug, heup of buik <3 Ik ben nog steeds niet vegetarisch, loop niet stad en land af voor biovoedsel (zonder suikers, e-nummers en smaak) en als ik een 5 jarige aan een borst zie hangen, ben ik blij dat ze er alle 3 af zijn.  Maar ik draag wel! En zelfs ik zag dat een jaar geleden niet aan komen.

 • Draag jij ook? Hoe? Met wat? Ennuh heb jij ook een leuke draagfoto?

Liefs Sylvia

 • Reply
  Fem
  19 augustus 2017 at 11:43

  Ja ik draag.

  Vooral om praktische redenen, met een rolstoel is kinderwagen niet te doen. Ik draag nu ze bijna 7 maanden is niet meer zoals het hoort op kusjeshoogte, maar zorg dat haar billetjes op mijn benen steunen. Dat maakt het voor mij iets lichter.

  • Reply
   Sylvia
   20 augustus 2017 at 23:47

   Dat is inderdaad een praktische en goede oplossing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]