Download Lifestyle Multiculturele opvoeding

Download gratis Black Queens boekenlegger

18 november 2023
Melanin-queens-boekenlegger-themillennialmom

Toen ik mijn black queens boekenlegger deze week in mijn Instagram stories liet zien, waren de reacties lovend. Vrouwen van kleur die graag een boek lezen, kunnen nu bijhouden waar ze in het boek zijn met een boekenlegger die hen vertegenwoordigt.

Ik houd ervan om weg te duiken in een goed boek. Of het nu een fantasyboek is of eentje over zelfontwikkeling. Boeken zijn niet alleen vensters naar andere werelden, maar ook persoonlijke reisverslagen van onze eigen literaire ontdekkingsreizen. Het markeren van pagina’s in een boek is een eeuwenoude traditie. Of je het nu doet door de bekende ezelsoren, een Post-it of op een andere manier. En hoewel we nu mooie moderne boekenleggers kunnen kopen, is er iets bijzonders aan het maken van je eigen, unieke boekenlegger.

De geschiedenis van de boekenlegger

Dus laten we eens duik nemen in zowel de geschiedenis van de boekenlegger als het ambacht. En ik geef je wat tips over hoe je je eigen persoonlijke boekenleggers kunt maken. Wie de uitvinder is van de boekenlegger weet niemand. Waarschijnlijk is het zo’n ontdekking die spontaan ontstaan is. De praktijk van het markeren van pagina’s in boeken dateert uit de oudheid. Toen gebruikten mensen vaak eenvoudige materialen zoals linten of stukjes papier. Pas in de 19e eeuw begonnen boekenleggers populairder te worden en ontstond er een breder scala aan ontwerpen. Deze evolutie in boekenleggers weerspiegelde de groeiende liefde voor literatuur en de behoefte van lezers om hun voortgang gemakkelijk bij te houden.

Materialen voor het maken van boekenleggers

black-queens-boekenlegger-themillennialmom

Nu we wat meer weten over de oorsprong en achtergrond van boekenleggers, kunnen we eens kijken naar enkele knutselmaterialen die je kunt gebruiken om je eigen boekenlegger te maken.

1. Karton of dik papier

Begin met stevig karton of dik papier als basis voor je boekenlegger. Dit zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit.

2. Decoratief papier

Voeg een vleugje stijl toe met decoratief papier. Dit kan variëren van kleurrijke patronen tot gerecycled papier met een interessante textuur.

3. Linten of stof

Gebruik linten of stofstroken om een elegant accent toe te voegen. Kies kleuren die passen bij je persoonlijke smaak of de inhoud van het boek dat je leest.

4. Stempels

Voeg een persoonlijk tintje aan je boekenlegger toe door stempels te gebruiken. Creëer je eigen ontwerpen of kies uit een scala aan beschikbare stempels.

5. Quotes en illustraties

Knip inspirerende quotes uit tijdschriften of voeg kleine illustraties toe. Dit geeft je boekenlegger een uniek karakter.

6. Lamineermachine
Wil je extra bescherming? Overweeg dan om je boekenlegger te lamineren. Voor nog geen 2 tientjes heb je al een lamineermachine waarmee je je boekenlegger beschermt en geschikt maakt voor een langere levensduur.

Zo maak je je eigen boekenlegger

boekenleggers-women-of-color-themillennialmom

1. Karton snijden

Begin met het snijden van het karton in de gewenste vorm en grootte voor je boekenlegger. Een standaardafmeting is ongeveer 5 cm bij 15 cm.

2. Karton versieren

Geef je boekenlegger karakter door decoratief papier, linten en andere materialen toe te voegen. Experimenteer met lay-outs totdat je tevreden bent met het resultaat.

3. Voeg Quotes of plaatjes toe

Lijm inspirerende quotes of kleine illustraties op je boekenlegger. Dit is jouw kans om creatief te zijn en een persoonlijk element toe te voegen.

4. Laten drogen

Laat je boekenlegger volledig drogen voordat je verder gaat. Dit zorgt ervoor dat alle elementen stevig vastzitten.

5.Lamineren

Als je extra bescherming wilt, lamineer dan je boekenlegger volgens de instructies van de lamineermachine.

Klaar! Je hebt nu een prachtige, zelfgemaakte boekenlegger die niet alleen functioneel is, maar ook een weerspiegeling van jouw creativiteit en persoonlijke stijl. Laat je boekenlegger deel uitmaken van je literaire reis en koester het ambacht van het lezen met een vleugje creativiteit.

Download gratis Black Queens boekenlegger

black-queens-boekenlegger-themillennialmomGeen zin om je eigen boekenlegger te maken? Geen probleem. In mijn gratis doweload vind je 8 ontwerpen van Black Queens die je zullen inspireren om de bladzijde naar je volgende hoofdstuk om te slaan.

Download gratis black queens boekenlegger

  • Schrijf je in voor The Millennialmom nieuwsbrief
  • Hierna kun je het document gratis downloaden
  • Print de boekenleggers uit op A4-formaat.

boekenleggers-women-of-color-themillennialmom

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]