Family Diary Persoonlijk

Doelen voor september

30 augustus 2015
Doelen voor september

Steeds vaker kom ik bij andere bloggers lijstjes met doelen tegen. Nieuwsgierig als ik ben, lees ik ze graag door. Je krijgt toch een beetje inzicht in wat hen bezighoudt. Wat hun prioriteiten zijn en waar ze op focussen. Doelen stellen geeft je richting. Nu ik werk, merk ik dat ik een beperkte hoeveelheid tijd heb. Ik kan het maar een keer aan iets besteden. Dat doe ik graag op een nuttige manier. Mijn gezin, werk en blog zijn absoluut mijn prioriteit. Nog steeds ben ik opzoek naar een goede balans. Voor mij is september de maand waarin ik dat hoop te vinden. Benieuwd welke doelen ik deze maand nog meer heb? Lees dan snel verder

Doelen stellen is goed. Meestal doen we het zo rond Oud & Nieuw. Dan willen we opeens stoppen met roken of afvallen. Vaak maken we dan in juni de balans op om te zien dat we na een goede start toch een beetje minder fanatiek werden. Het mooie van maandelijkse doelen is: de termijn is te overzien. Dertig of 31 dagen is te doen. Ik houd altijd wel van een kleine afgebakende periode met quick wins. Deze eerste maand begin ik met 5 kleine doelen. Je moet zoiets namelijk ook gewoon opbouwen.

 1. Winterkleding kopen. Ondanks mijn polyvore borden ten spijt heb ik nog niet veel kinderkleding voor mijn meiden gekocht. Winterschoenen, winterjassen en weet ik hoeveel kledingstukken heb ik nodig voor mijn meiden. Tot nu toe is het een heleboel kijken, kijken maar niet kopen. In september ga ik daar verandering in brengen. Ophouden met uitstelgedrag en inkopen maar, die winter komt er gewoon aan.
 2. Op tijd naar bed. Slaap is essentieel. Nu ik 2 weken werk, merk ik dat ik na de lunch vaak last heb van een afternoon dip. Logisch want voordat ik aan mijn werkdag begin, heb ik er thuis vaak al een heel programma op zitten. Nu er toch wat meer regelmaat bij Miss C komt en het slaapje vroeg op de avond in 50% van de gevallen ook goed gaat, kan ik zelf ook weer vroeger naar bed. Met vroeg bedoel ik voor 22:00 uur. Aan het eind van de maand ben ik benieuwd of ik mij hier aan heb kunnen houden.
 3. Dagelijks en bloggen. Voorheen kwam het nog wel eens voor dat ik tweemaal daags een blog plaatste. Tegenwoordig kost het me al voldoende moeite om dagelijks iets in te plannen. Maar dat wil ik wel blijven doen. Ik merk dat ik het leuk vind en deze creatieve uitlaatklep nodig heb.
 4. 20 blogs optimaliseren. Ooit in een ver grijs verleden, blogde ik via Blogger en knalde gewoon alles online wat mij leuk leek. Plaatjes kregen geen naam mee  en blogs amper een duidelijke titel of tussenkopjes. Daar heb ik er nog verschillende van in mijn archieven. Al weken wil ik er een aantal optimaliseren. Zo nu en dan begin ik vol goede moed aan 1 en kap er dan mee. Stel het uit, verzin smoesjes over wanneer ik er wel tijd voor heb. Zucht, zo vermoeiend. Aan het eind van de maand wil ik er gewoon 20 geoptimaliseerd hebben. Punt.
 5. Niets stressen maar genieten. Soms neem ik even de tijd om mijzelf stil te zetten en dankbaar te zijn voor alles wat ik heb. Ik ben moeder, zie mijn dochters opgroeien. Ik geniet van mijn hobby: bloggen. Ik heb zoveel om dankbaar voor te zijn en zo weinig reden om te stressen. Als ik kijk waar ik een paar jaar geleden stond en waar ik nu ben, ben ik heel dankbaar.

Eind september laat ik je weten of het gelukt is om mijn doelen te halen.

Q Stel jij wel eens persoonlijke doelen voor jezelf?

 • Reply
  Karen
  31 augustus 2015 at 15:57

  Ik vind het ook bewonderenswaardig dat jij je blog naast je baan en je 3 meiden nog in de lucht kan houden en zo goed ook! Petje af Josan!

  • Reply
   Josan
   2 september 2015 at 21:24

   Vooruit plannen en weinig andere hobby’s hebben 😉

 • Reply
  Fleur
  31 augustus 2015 at 11:26

  Goed zeg! Met doelen stellen kom je inderdaad verder. Ik probeer nu steeds ‘s avonds mijn dag voor morgen uit te schrijven. Natuurlijk lukt het me niet om me daar helemaal aan te houden, maar het is toch een goede richtlijn en ik krijg meer voor elkaar dan als ik het het niet doe. Veel succes met jouw doelen!

  • Reply
   Josan
   1 september 2015 at 06:16

   Goed zo Fleur, wat jij zegt je krijgt meer gedaan dan anders

 • Reply
  Mama's Jungle
  30 augustus 2015 at 18:26

  Goeie doelen. Ik vind dagelijks bloggen zo knap in jouw programma!

  Ik heb zelf 101 doelen op mijn blog, voor 2017 geloof ik. Ze fietsen er langzaam doorheen 🙂

  • Reply
   Josan
   1 september 2015 at 06:25

   Goed zeg 102 doelen. Ga ik binnenkort even op je blog zoeken

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger
 • ⭐ 𝓢𝓲𝓽𝓽𝓲𝓷𝓰 𝓹𝓻𝓮𝓽𝓽𝔂⭐ ⁣
Dat gaat me vandaag niet helpen. Minimaal 5x prikken in het ziekenhuis. En ervaring leert dat ze nooit mijn aders kunnen vinden dus dat het wel vaker wordt. En dat op een lege maag... gewoon tandjes op elkaar en me niet verzetten tegen al die naalden. Echt ik ben zo geen held met naalden 😨😭 ⁣
⁣
Alleen daarom twijfel ik al aan die hele kinkhoest vaccinatie 💉 moet gaan halen. Valt die mee? ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#30weeks #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #zwangerschap #pregnancydiary #zwangerschapsfotografie #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #stylishbump #mumtobe #maternitystyle #thebump #babybelly #30weekspregnant
 • 𝓦𝓸𝓮𝓷𝓼𝓭𝓪𝓰𝓶𝓲𝓭𝓭𝓪𝓰⁣
⁣
De dagen gaan snel en ze worden zo snel groot. Juist daarom probeer ik er alles aan te doen om ze mooie herinneringen mee te geven. Onze eigen gewoontes, rare manieren en mooie betekenisvolle rituelen. Zoals kerstkoekjes bakken. Het maakt niet uit of ze lukken of mislukken. Het gaat om het plezier.⁣ ⁣
Wat doe jij graag op de woensdagmiddag?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
https://www.goodgirlscompany.nl/zelf-kerstkoekjes-maken/ #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #kerst #kerstkoekjes #momblogger #littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childrenofig #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #bakken ⁣
#kindredmemories
 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken

Dit zijn wij!