Family Diary Persoonlijk

Doelen voor september

30 augustus 2015
Doelen voor september

Steeds vaker kom ik bij andere bloggers lijstjes met doelen tegen. Nieuwsgierig als ik ben, lees ik ze graag door. Je krijgt toch een beetje inzicht in wat hen bezighoudt. Wat hun prioriteiten zijn en waar ze op focussen. Doelen stellen geeft je richting. Nu ik werk, merk ik dat ik een beperkte hoeveelheid tijd heb. Ik kan het maar een keer aan iets besteden. Dat doe ik graag op een nuttige manier. Mijn gezin, werk en blog zijn absoluut mijn prioriteit. Nog steeds ben ik opzoek naar een goede balans. Voor mij is september de maand waarin ik dat hoop te vinden. Benieuwd welke doelen ik deze maand nog meer heb? Lees dan snel verder

Doelen stellen is goed. Meestal doen we het zo rond Oud & Nieuw. Dan willen we opeens stoppen met roken of afvallen. Vaak maken we dan in juni de balans op om te zien dat we na een goede start toch een beetje minder fanatiek werden. Het mooie van maandelijkse doelen is: de termijn is te overzien. Dertig of 31 dagen is te doen. Ik houd altijd wel van een kleine afgebakende periode met quick wins. Deze eerste maand begin ik met 5 kleine doelen. Je moet zoiets namelijk ook gewoon opbouwen.

 1. Winterkleding kopen. Ondanks mijn polyvore borden ten spijt heb ik nog niet veel kinderkleding voor mijn meiden gekocht. Winterschoenen, winterjassen en weet ik hoeveel kledingstukken heb ik nodig voor mijn meiden. Tot nu toe is het een heleboel kijken, kijken maar niet kopen. In september ga ik daar verandering in brengen. Ophouden met uitstelgedrag en inkopen maar, die winter komt er gewoon aan.
 2. Op tijd naar bed. Slaap is essentieel. Nu ik 2 weken werk, merk ik dat ik na de lunch vaak last heb van een afternoon dip. Logisch want voordat ik aan mijn werkdag begin, heb ik er thuis vaak al een heel programma op zitten. Nu er toch wat meer regelmaat bij Miss C komt en het slaapje vroeg op de avond in 50% van de gevallen ook goed gaat, kan ik zelf ook weer vroeger naar bed. Met vroeg bedoel ik voor 22:00 uur. Aan het eind van de maand ben ik benieuwd of ik mij hier aan heb kunnen houden.
 3. Dagelijks en bloggen. Voorheen kwam het nog wel eens voor dat ik tweemaal daags een blog plaatste. Tegenwoordig kost het me al voldoende moeite om dagelijks iets in te plannen. Maar dat wil ik wel blijven doen. Ik merk dat ik het leuk vind en deze creatieve uitlaatklep nodig heb.
 4. 20 blogs optimaliseren. Ooit in een ver grijs verleden, blogde ik via Blogger en knalde gewoon alles online wat mij leuk leek. Plaatjes kregen geen naam mee  en blogs amper een duidelijke titel of tussenkopjes. Daar heb ik er nog verschillende van in mijn archieven. Al weken wil ik er een aantal optimaliseren. Zo nu en dan begin ik vol goede moed aan 1 en kap er dan mee. Stel het uit, verzin smoesjes over wanneer ik er wel tijd voor heb. Zucht, zo vermoeiend. Aan het eind van de maand wil ik er gewoon 20 geoptimaliseerd hebben. Punt.
 5. Niets stressen maar genieten. Soms neem ik even de tijd om mijzelf stil te zetten en dankbaar te zijn voor alles wat ik heb. Ik ben moeder, zie mijn dochters opgroeien. Ik geniet van mijn hobby: bloggen. Ik heb zoveel om dankbaar voor te zijn en zo weinig reden om te stressen. Als ik kijk waar ik een paar jaar geleden stond en waar ik nu ben, ben ik heel dankbaar.

Eind september laat ik je weten of het gelukt is om mijn doelen te halen.

Q Stel jij wel eens persoonlijke doelen voor jezelf?

 • Reply
  Karen
  31 augustus 2015 at 15:57

  Ik vind het ook bewonderenswaardig dat jij je blog naast je baan en je 3 meiden nog in de lucht kan houden en zo goed ook! Petje af Josan!

  • Reply
   Josan
   2 september 2015 at 21:24

   Vooruit plannen en weinig andere hobby’s hebben 😉

 • Reply
  Fleur
  31 augustus 2015 at 11:26

  Goed zeg! Met doelen stellen kom je inderdaad verder. Ik probeer nu steeds ’s avonds mijn dag voor morgen uit te schrijven. Natuurlijk lukt het me niet om me daar helemaal aan te houden, maar het is toch een goede richtlijn en ik krijg meer voor elkaar dan als ik het het niet doe. Veel succes met jouw doelen!

  • Reply
   Josan
   1 september 2015 at 06:16

   Goed zo Fleur, wat jij zegt je krijgt meer gedaan dan anders

 • Reply
  Mama's Jungle
  30 augustus 2015 at 18:26

  Goeie doelen. Ik vind dagelijks bloggen zo knap in jouw programma!

  Ik heb zelf 101 doelen op mijn blog, voor 2017 geloof ik. Ze fietsen er langzaam doorheen 🙂

  • Reply
   Josan
   1 september 2015 at 06:25

   Goed zeg 102 doelen. Ga ik binnenkort even op je blog zoeken

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]