Games en apps Reviews Spelen video en vlogs

Dodgeball het actieve behendigheidsspel van Identity Games

13 september 2017
Dodgeball-identity games-GoodGirlsCompany

Met mijn kinderen speel ik meestal games. Maar voor het supersnelle actiespel Dodgeball maakte ik een uitzondering. Een keuze die verstrekkende gevolgen had…

Via Identity Games kregen we het actiespel Dodgeball opgestuurd. Dit spel is sinds begin september in de winkels verkrijgbaar. De naam verwijst naar het spelletje trefbal. Een spel dat ik graag op school speelde en waarbij het wegduiken voor rondvliegende ballen tot een echte kunst werd verheven. Inmiddels ben ik hier te oud voor. Maar ik ben er nooit vies van een beetje goedbedoelde competitie tussen mijn en de meiden. Dus pakten we het spel uit en speelden een paar potjes tegen elkaar.

Video Unboxing & Play Dodgeball


Klik hier als je de video niet kan zien

Wat is Dodgeball?

Dodgeball is een behendigheidsspel waar alles draait om actie. Elke speler heeft een eigen Dodgeball speler die in de Dodgeball arena wordt geplaatst. Vanuit het draait een ballenwerper rond van links naar rechts. Deze kan je poppetje raken. Maar gelukkig is er een manier om je poppetje te beschermen. Door op de Dodgeball hefboom te drukken, zakt je poppetje naar beneden en ontwijk je de hefboom. Maar als je te laat bent. Komt hij tegen je poppetje aan en verliest hij zijn hoofd. Tussen het wegduiken en opletten door, is het de bedoeling dat je 6 balletjes op het staafje van je handbeker weet te rijgen. Wie dat als eerste lukt heeft gewonnen

Dodgeball-identity-games-GoodGirlsCompany

Oh en je moet je handbeker altijd vasthouden. Dus de ene gebruik je voor het indrukken van de hefboom en de ander voor het ontduiken van de Dodgeball speler.

In de verpakking zit het volgende:

 • Een dodgeball arena
 • 4 hefbomen
 • 5 Dodgeball spelers
 • 4 (ping pon bal )hoofden
 • 4 handbekers
 • 24 balletjes + 2 reserve
 • spelregels

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Aantal spelers: 2-4
Speelduur: 15 minuten

Dodgeball-behendigheidsspel-Identity-games-GoodGirlsCompany

Review Dodgeball

Als je de doos openmaakt, zie je dat de verschillende onderdelen hier los verpakt in zitten. Soort bij soort. Je hoeft niet heel technisch te zijn om de hefbomen in de Dodgeball arena vast te klikken. Wel moet je een kruiskopschroevendraaier bij de hand hebben en twee losse AA batterijen. Maar zoals je in het filmpje kan zien, kan een kind het in elkaar zetten. Hierna is het tijd voor actie. Miss G, Miss B en ik hebben 3 potjes tegen elkaar gespeeld. Het eerst potje moest ik echt wel even wennen aan hoe snel het gaat. Je moet heel alert zijn en goed opletten. Ik werd dan ook regelmatig geraakt en verloor mijn hoofd. Niet eens altijd omdat ik geraakt werd, maar soms ook doordat ik de hefboom te hard indrukte. Het is even uitvinden hoe hard je drukken moet. Ook blijkt er een bepaalde tactiek te zijn die de kinderen veel beter onder de knie hadden dan ik. Uiteindelijk wonnen de meiden genadeloos van mij.

Dodgeball_dentity-games_GoodGirlsCompany

Dodgeball is een ontzettend leuk spel voor personen die weren meer dan twee dingen tegelijk te kunnen. In plaats van opscheppen, mogen ze nu eens de daad bij het woord voegen. En ook al won ik niet, ik zag op den duur wel vooruitgang. Van nul balletjes, had ik op het laatst toch 2 balletjes op mijn handbeker weten te rijgen. Wat Dodeball vooral leuk maakt is dat er veel actie is. Er gebeurt van alles. Tegelijkertijd is de spanningsboog van het spel ook niet te lang. 15 minuten is te overzien. Daardoor ben je snel geneigd om te zeggen’ nog een potje’.

Pluspunten

 • speelduur
 • afwisseling
 • actie

Minpunten

 • geen AA batterijen inbegrepen

Hier koop je Dodgeball

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagramFacebook

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]