Persoonlijk

Zo moeder zo dochter | hierin lijken mijn dochters op mij

7 maart 2019
dochter lijkt op mij

Ik heb een lange tijd gedacht dat mijn dochters vooral op hun vader leken. Als ik naar ze kijk, zie ik ook eigenschappen terug waardoor ik daar regelmatig weer in bevestigd wordt. Nu mijn dochters langzaam opgroeien van meisje naar vrouw, zie ik ook steeds vaker eigenschappen terug die ze onherroepelijk van mij hebben. Wat dat zijn, deel ik in deze blog.

Hierin lijken mijn dochters op mij

(Sarcastische) humor

In ons gezin wordt er heel wat af gelachen. Een blik op elkaar is genoeg om er zeker van te zijn dat we allemaal hetzelfde denken. Dat geldt althans voor de vrouwen in dit huishouden. Voor mijn man is het namelijk volstrekt onduidelijk. Gevalletje vrouwen komen van Venus en mannen van Mars. Als ik ergens trots op ben, is het wel het feit dat mijn tienerdochters een behoorlijk sarcastisch gevoel voor humor hebben.

Probeert mijn man op een romantische wijze te vertellen over onze eerste ontmoeting en drukt hij zich een beetje ongelukkig uit? Dan wordt hij genadeloos afgestraft door de tienermeiden. En krijg ik ook een advies “Mam, je mag kiezen of je gaat huilen, of je geeft hem een schop onder de tafel door”. Tot nu toe heb ik mij altijd netjes in kunnen houden, maar stiekem vind ik het wel grappig”

Onderzoekend

Middenin de nacht ontdekken dat er een rare substantie in mijn waterbeker op het nachtkastje drijft? Dat kan maar een kind gedaan hebben! Miss B. Hoe ik dat weet? Omdat ik ook zo was. Waarschijnlijk heeft ze geprobeerd om te kijken of bodylotion, handcrème of iets anders kan drijven. Beetje jammer dat het in mijn beker was en beetje jammer dat ze vergat die beker schoon te maken.

Kkkkkou-kleum

Nederlanders die bij 15 graden al in een korte broek rondlopen? Ik snap ze niet. Wij voelen ons van nature pas prettig bij temperaturen die 10 graden hoger liggen. In de winter bestaat onze overlevingsstrategie uit vele laagjes kleding, dekentjes en kruikjes. Miss B houdt steevast haar capuchion op. Zelfs als de zon schijnt, het niet regent of waait. Iets wat ik als kind ook altijd deed. Vanaf september tot april trok ik de touwtjes van mijn muts net iets strakker aan. Miss G trekt het liefste haar warme badjas aan. En miss C die hobbelt op vrije dagen het liefste rond in haar onesie.

Kleding

Met 3 meiden in huis, kan je niet om kleding heen. Meisjeskleding is sowieso geweldig om te winkelen. En met al die verschillende kledingstukken waar een outfit uit kan bestaan, heb je sowieso nooit genoeg. Rokken, truien, jurkjes. We vinden het allemaal geweldig. Als het aan mij ligt, laat ik ze regelmatig twinnen. Maar als ze zelf de keuze maken, hebben ze echt voorkeuren voor bepaalde merken. Fashionable items van Nik & Nik, Name it, Quapi en Noppies die je bij Capuchionfashion.nl koopt, sierden afgelopen winter hun kledingkast. Ik kan mijn dochters voor internet zetten en zelf hun winkelmandje bij elkaar laten klikken. Bij speciale gelegenheden zoals Kerst of Pasen dragen ze graag allemaal hetzelfde. En zullen ze er steevast voor zorgen dat tasjes, schoenen en make-up bij hun outfit past. Het huis is te klein als het plaatje niet klopt.

Reizen

Toen mijn oudste dochter 2 was, raakte ik besmet met het gevoel dat ik haar de wereld wilde laten zien. Bij elke reis die we maken, zijn de kinderen actief betrokken bij locatiekeuze, welk land en wat we gaan doen. Op het moment zelf hebben we een geweldige tijd. Maar pas in de maanden erna besef ik vaak dat deze herinneringen zo belangrijk voor ze zijn.

Gamen

Net zoals ik houden mijn dochters van gamen. Op hun smartphone, computer, maar ook op consoles zoals de Xbox of WiiU. Bij ons thuis is gamen een heel sociaal gebeuren. Het liefst spelen ze samen. Vaak doe ik ook met ze mee en helpen we elkaar om opdrachten uit te voeren of een level verder te komen. Voor ons is game time family time.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]