Bloggen Lifestyle

#DIYmetViking (door de ogen van Miss C)

13 mei 2017
DIYmetViking-GoodGirlsCompany

Hallo lezers van mijn moeders blog. Vandaag ging ik (Miss C) samen met mama naar Amsterdam. We zouden drie creatieve workshops volgen: #DIYmetViking Viking is een kantoorgroothandel. Maar ze verkopen ook veel leuke knutselspullen. 

scrapbooking-GoodGirlsCompany-handlettering-DIY

Toen ik nog maar 3 weken in jullie wereld was, had ik al mijn eerste blogevent. Je mag dus wel zeggen dat ik en veteraan ben op het gebied van blogevents. Tegenwoordig ga ik wat minder vaak mee. Ik kan lopen en de boel op stelten zetten. Vandaar dat mama me wat vaker thuis laat. Papa zou op mij passen, maar daar kwam onverwacht iets tussen. Ik grinnikte naar mama: “Just the two of us”. En dat een hele dag lang! Jullie snappen wel dat ik vrolijk was.

handletters-nl-GoodGirlsCompany-handlettering

 Op weg naar DIYmetViking

Onderweg probeerde mama naar de radio te luisteren. Maar ik gaf haar geen kans. Voor je het weet, gaat ze met dat ding meezingen. Dat laat ik niet gebeuren. Als ik maar vaak genoeg vragend zeg “Geitje, nou?!”. Dan gaat mijn moeder fanatiek op zoek naar een geit. Ze is veel te bang dat ik halverwege ga gillen of huilen. Hahaha, maar naast de snelweg vind je helemaal geen geiten. Wel koeien, paarden en schapen, maar die tellen niet. Ik hield haar tot voorbij Utrecht hiermee bezig. Leuk spelletje. Toen was ik het zat en deed ik mijn ogen dicht. Ik zag wel dat mama in de spiegel keek met die fronsende blik. Zij had gedacht dat ik tijdens het event wel zou slapen. Hahaha, malle mama. Natuurlijk niet, ik wil er geen minuut van missen.

Ergens bij Zeeburg besloot ik mijn ogen weer open te doen. In Amsterdam is altijd veel te zien. Mama was op tijd vertrokken en ze reed dit keer ook eens een keer niet verkeerd dus we waren er op tijd. Het is altijd even zoeken of je in Amsterdam gewoon mag parkeren of betalen moet. Mijn moeders slimme tip? Kijk wat de andere auto’s doen. Dat werkt. Behalve als ze allemaal de regels aan hun laars lappen.

DIYmetviking

Nadat mama de kinderwagen had uit geladen en mij vastgezet, reden we naar binnen. Ik zag al meteen een heleboel andere bloggers. Hoe je die herkent? Duhuh, aan hun fotocamera’s. Oh en ze zien er ook altijd heel stylish verantwoord uit. Het is dat ik zelf ook al wat langer in het vak mee loop anders was het wel intimiderend. Nu niet. Ik drink gewoon uit mijn tuitbekertje met water en at een Chocolate chip cookie. Ja, daar zit suiker in, Maar weet je, die biologisch verantwoorde taaie dingen, die wilde ik niet. En als mijn mama kan kiezen tussen, ik die mijzelf met veel gevoel voor drama op de grond gooi en opgetrokken wenkbrauwen van bloggers die nog geen kinderen hebben (en na het zien van mij spontaan over hun kinderwens heen zijn) dan kiest ze voor een koekje met suiker. Slimme mama heb ik, hè? Het bleef trouwens bij 1 koekje. Toen ik er nog 1 wilde, gaf ze mij een banaan en mandarijntje. Ik kon de verleiding niet weerstaan…het vlees is zwak.

handletters-GoodGirlsCompany-handlettering

Het gele groepje

Wij hadden een geel lootje. Daarmee mocht je als eerste de workshop handlettering volgen van Mirjam de Boer. Zij is een vrolijke mevrouw die zelfs op mij wilde passen. Dan kon mama rustig oefenen. Dat was niet nodig. Ik klom gewoon achter op mama’s stoel en sloeg mijn armpjes om haar heen terwijl ik dan heel hard riep “HEBBES!”. Ook ging ik haar knuffelen en kusjes geven. Mama’s kunnen knuffels namelijk niet weerstaan. Verder ging ik er met de kinderwagen vandoor en wilde ook nog op schoot zitten. Botste op de grond en huilde. Mijn mama hield haar hoofd koel. En maakte onderstaande lettertjes. Blijkt dat boekje caligrafie op 8 jarige leeftijd toch nog ergens nuttig voor te zijn geweest.

handlettering-handletters-maken-GoodGirlsCompany-handlettering

Daarna gingen we stempels maken van gummen bij Salut Stefanie. Mijn mama houdt niet van katten. Ik wel. En had mijn kittige katten truitje aan. Dat inspireerde mama tot het maken van een kattenstempel. Tekenen en dan uitsnijden met een guts.

stempels-maken-GoodGirlsCompany-handlettering

Natuurlijk moest ik tegen mama aanbotsen op dat moment. Daardoor werd er een stukje teveel uitgesneden. Mama werd niet boos. Met een guts kan je je ook lelijk snijden. Als ze moet kiezen tussen een snee in haar vingers of een kat met een snee in zijn oor dan is de keuze simpel. Toch? Het stempelen ging verder heel goed. Kijk maar hieronder.

zelf-stempels-maken-GoodGirlsCompany-handlettering

Aandacht

Daarna was er lunch. Ervaring leert dat je op blogevents altijd hip voedsel krijgt. Nu hoeft eten van mij helemaal niet hip te zijn. Zolang het maar lekker is. Van een lieve mevrouw kreeg ik een Puk poppetje. Die ken ik van het kinderdagverblijf! Daar heb ik toch lol mee gehad! Het poppetje heeft alle hoeken van de studio gezien en ligt nu in de speelgoedkist.

stempels-scrapbooking-GoodGirlsCompany-handlettering

Na de lunch hebben we nog gestempeld in de workshop van Scrap & Co. Ik klom weer bij mama op schoot. Die dacht eerst dat ik daar wel rustig stil bleef zitten, maar ik wilde mee doen. Dus gaf ze mij een stempelkussen en blender. Zo’n wit vel papier is heel inspirerend. De dunne scheidingslijn tussen mij mijn gang laten gaan of ingrijpen en een driftbui riskeren ook. Mama koos voor de eerste optie. Ik was het snel genoeg zat en ging kiekeboe spelen met de aanwezigen. Onwijs leuk al die aandacht, ik leef er voor. Hoe ouder je als kind wordt, hoe zeldzamer het wordt. En ik houd er van.

We hadden een super leuke dag. Op de terugweg sliep ik weer in de auto. Dus vannacht is het feest 🙂 Dank je wel voor jullie aandacht!

Groetjes Miss C

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  maai
  16 mei 2017 at 12:20

  Echt niet hoor, dat er ook maar iemand nu over zijn kinderen heen is, ze was echt veel en veel te schattig! Leuk jullie in het echt te hebben gezien 🙂

  • Reply
   Josan
   16 mei 2017 at 22:23

   Ja, was ook leuk jou te zien in het echie 🙂

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!