Bloggen Lifestyle

#DIYmetViking (door de ogen van Miss C)

13 mei 2017
DIYmetViking-GoodGirlsCompany

Hallo lezers van mijn moeders blog. Vandaag ging ik (Miss C) samen met mama naar Amsterdam. We zouden drie creatieve workshops volgen: #DIYmetViking Viking is een kantoorgroothandel. Maar ze verkopen ook veel leuke knutselspullen. 

scrapbooking-GoodGirlsCompany-handlettering-DIY

Toen ik nog maar 3 weken in jullie wereld was, had ik al mijn eerste blogevent. Je mag dus wel zeggen dat ik en veteraan ben op het gebied van blogevents. Tegenwoordig ga ik wat minder vaak mee. Ik kan lopen en de boel op stelten zetten. Vandaar dat mama me wat vaker thuis laat. Papa zou op mij passen, maar daar kwam onverwacht iets tussen. Ik grinnikte naar mama: “Just the two of us”. En dat een hele dag lang! Jullie snappen wel dat ik vrolijk was.

handletters-nl-GoodGirlsCompany-handlettering

 Op weg naar DIYmetViking

Onderweg probeerde mama naar de radio te luisteren. Maar ik gaf haar geen kans. Voor je het weet, gaat ze met dat ding meezingen. Dat laat ik niet gebeuren. Als ik maar vaak genoeg vragend zeg “Geitje, nou?!”. Dan gaat mijn moeder fanatiek op zoek naar een geit. Ze is veel te bang dat ik halverwege ga gillen of huilen. Hahaha, maar naast de snelweg vind je helemaal geen geiten. Wel koeien, paarden en schapen, maar die tellen niet. Ik hield haar tot voorbij Utrecht hiermee bezig. Leuk spelletje. Toen was ik het zat en deed ik mijn ogen dicht. Ik zag wel dat mama in de spiegel keek met die fronsende blik. Zij had gedacht dat ik tijdens het event wel zou slapen. Hahaha, malle mama. Natuurlijk niet, ik wil er geen minuut van missen.

Ergens bij Zeeburg besloot ik mijn ogen weer open te doen. In Amsterdam is altijd veel te zien. Mama was op tijd vertrokken en ze reed dit keer ook eens een keer niet verkeerd dus we waren er op tijd. Het is altijd even zoeken of je in Amsterdam gewoon mag parkeren of betalen moet. Mijn moeders slimme tip? Kijk wat de andere auto’s doen. Dat werkt. Behalve als ze allemaal de regels aan hun laars lappen.

DIYmetviking

Nadat mama de kinderwagen had uit geladen en mij vastgezet, reden we naar binnen. Ik zag al meteen een heleboel andere bloggers. Hoe je die herkent? Duhuh, aan hun fotocamera’s. Oh en ze zien er ook altijd heel stylish verantwoord uit. Het is dat ik zelf ook al wat langer in het vak mee loop anders was het wel intimiderend. Nu niet. Ik drink gewoon uit mijn tuitbekertje met water en at een Chocolate chip cookie. Ja, daar zit suiker in, Maar weet je, die biologisch verantwoorde taaie dingen, die wilde ik niet. En als mijn mama kan kiezen tussen, ik die mijzelf met veel gevoel voor drama op de grond gooi en opgetrokken wenkbrauwen van bloggers die nog geen kinderen hebben (en na het zien van mij spontaan over hun kinderwens heen zijn) dan kiest ze voor een koekje met suiker. Slimme mama heb ik, hè? Het bleef trouwens bij 1 koekje. Toen ik er nog 1 wilde, gaf ze mij een banaan en mandarijntje. Ik kon de verleiding niet weerstaan…het vlees is zwak.

handletters-GoodGirlsCompany-handlettering

Het gele groepje

Wij hadden een geel lootje. Daarmee mocht je als eerste de workshop handlettering volgen van Mirjam de Boer. Zij is een vrolijke mevrouw die zelfs op mij wilde passen. Dan kon mama rustig oefenen. Dat was niet nodig. Ik klom gewoon achter op mama’s stoel en sloeg mijn armpjes om haar heen terwijl ik dan heel hard riep “HEBBES!”. Ook ging ik haar knuffelen en kusjes geven. Mama’s kunnen knuffels namelijk niet weerstaan. Verder ging ik er met de kinderwagen vandoor en wilde ook nog op schoot zitten. Botste op de grond en huilde. Mijn mama hield haar hoofd koel. En maakte onderstaande lettertjes. Blijkt dat boekje caligrafie op 8 jarige leeftijd toch nog ergens nuttig voor te zijn geweest.

handlettering-handletters-maken-GoodGirlsCompany-handlettering

Daarna gingen we stempels maken van gummen bij Salut Stefanie. Mijn mama houdt niet van katten. Ik wel. En had mijn kittige katten truitje aan. Dat inspireerde mama tot het maken van een kattenstempel. Tekenen en dan uitsnijden met een guts.

stempels-maken-GoodGirlsCompany-handlettering

Natuurlijk moest ik tegen mama aanbotsen op dat moment. Daardoor werd er een stukje teveel uitgesneden. Mama werd niet boos. Met een guts kan je je ook lelijk snijden. Als ze moet kiezen tussen een snee in haar vingers of een kat met een snee in zijn oor dan is de keuze simpel. Toch? Het stempelen ging verder heel goed. Kijk maar hieronder.

zelf-stempels-maken-GoodGirlsCompany-handlettering

Aandacht

Daarna was er lunch. Ervaring leert dat je op blogevents altijd hip voedsel krijgt. Nu hoeft eten van mij helemaal niet hip te zijn. Zolang het maar lekker is. Van een lieve mevrouw kreeg ik een Puk poppetje. Die ken ik van het kinderdagverblijf! Daar heb ik toch lol mee gehad! Het poppetje heeft alle hoeken van de studio gezien en ligt nu in de speelgoedkist.

stempels-scrapbooking-GoodGirlsCompany-handlettering

Na de lunch hebben we nog gestempeld in de workshop van Scrap & Co. Ik klom weer bij mama op schoot. Die dacht eerst dat ik daar wel rustig stil bleef zitten, maar ik wilde mee doen. Dus gaf ze mij een stempelkussen en blender. Zo’n wit vel papier is heel inspirerend. De dunne scheidingslijn tussen mij mijn gang laten gaan of ingrijpen en een driftbui riskeren ook. Mama koos voor de eerste optie. Ik was het snel genoeg zat en ging kiekeboe spelen met de aanwezigen. Onwijs leuk al die aandacht, ik leef er voor. Hoe ouder je als kind wordt, hoe zeldzamer het wordt. En ik houd er van.

We hadden een super leuke dag. Op de terugweg sliep ik weer in de auto. Dus vannacht is het feest 🙂 Dank je wel voor jullie aandacht!

Groetjes Miss C

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  maai
  16 mei 2017 at 12:20

  Echt niet hoor, dat er ook maar iemand nu over zijn kinderen heen is, ze was echt veel en veel te schattig! Leuk jullie in het echt te hebben gezien 🙂

  • Reply
   Josan
   16 mei 2017 at 22:23

   Ja, was ook leuk jou te zien in het echie 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]