hacks en zelf maken Sensopatisch spelen Zomer

Zomer DIY | Scheerschuim milkshake maken

12 juli 2016
Scheerschuim milkshake-GoodGirlsCompany-mama Challenge 2016-binnenactiviteit buiten-resultaat

Voor opdracht 2 van de Mama Challenge maakten we een scheerschuim milkshake. Na dagen van slecht weer, was het eindelijk mooi weer. Tijd voor opdracht 2 van de Mama Challenge: een binnenactiviteit buiten doen. Zoals ik wel eens eerder gedeeld heb, is het altijd een uitdaging om mijn meiden naar buiten te krijgen. Meestal gaat het niet van harte. Maar als ze het eenmaal buiten naar hun zin hebben, kunnen ze zichzelf uren vermaken. Dus een binnenactiviteit buiten doen moet in elk geval uitdagend zijn. Binnenhuis spelen we regelmatig met scheerschuim. Dus waarom buitenshuis niet?

Scheerschuim milkshake-GoodGirlsCompany-Mama Challenge 2016- scheerschuim DIY

Mijn kinderen spelen graag met scheerschuim. Je hoeft niet eens merk scheerschuim te kopen voor urenlang speelplezier. Daardoor is het relatief ook goedkoop materiaal. Eerder deelde ik al een recept waarmee je je eigen play dough maakt van scheerschuim en maïzena. Dit keer wilde ik iets anders: een DIY scheerschuim milkshake

Scheerschuim milkshake-GoodGirlsCompany-mama Challenge 2016

Benodigdheden scheerschuim milkshake

Voor het maken van een scheerschuim milkshake heb je verschillende spullen nodig. Allereerst natuurlijk de bussenmet scheerschuim. Goed schudden voor gebruik zodat ze extra fluffy zijn. Om het wat kleur te geven, kun je voedingskleurstof gebruiken. Deze koop je bij een Chinese Toko, maar ook Xenos heeft op de bakafdeling een aantal flesjes staan in verschillende kleuren. Wij hebben standaard 4 flesjes in huis dus voor onze 6 kleuren, hoefden we er maar 2 te mengen.

Scheerschuim milkshake-GoodGirlsCompany-mama Challenge 2016-binnenactiviteit buiten

Scheerschuim milkshake-GoodGirlsCompany-DIYDeze kleurstof stop je vervolgens in de bewaarbekers. Verder heb je nog 2 glazen vazen of grote bekers nodig. Afhankelijk van het aantal kinderen dat meedoet en hoe goed ze kunnen delen natuurlijk. En wat gereedschap op de vloeistof aan te brengen en de scheerschuim milkshake mee door te roeren.

Scheerschuim milkshake-GoodGirlsCompany-DIY-mama Challenge 2016-patroon2

Scheerschuim milkshake-GoodGirlsCompany-DIY-mama Challenge 2016-patroon1

Dus dan ziet het lijstje er als volgt uit:

 • voedingskleurstof
 • bus scheerschuim
 • water
 • 2 glazen vaas
 • 6 bekertjes (voor de voedingskleurstof)
 • pipetje of lepeltje
 • satéstokjes
 • overgebleven cupcake versiering

Scheerschuim milkshake-GoodGirlsCompany-DIY-mama Challenge 2016-kleurstof

Eventueel

 • knoeischort (ook al is het voedingskleurstof, het geeft wel vlekken in kleding)
 • plastic handschoentjes
 • placemat/onderlegger

Scheerschuim milkshake-GoodGirlsCompany-DIY-resultaat

Zo maak je scheerschuim milkshake

 1. Zet alle spullen klaar
 2. Maak alle kleurstof en giet deze vervolgens in de bekertjes.
 3. Vul de vaas 3 kwart met water
 4. Schud de scheerschuim en spuit het er rijkelijk bovenop
 5. Beginnen maar!

Scheerschuim milkshake-GoodGirlsCompany-DIY-mama Challenge 2016

Laat je kind lekker experimenteren. In eerste instantie gebruikten wij 2 druppels kleurstof op 120 ml water. Dus de begin milkshakes hadden pasteltinten. Hoe minder water je gebruikt hoe sterker de kleur is. Op den duur mochten de kinderen pure kleurstof gebruiken. En moest onze voorraad cupcake versiering die oud ( lees over datum) was er  aan geloven.

Scheerschuim milkshake-GoodGirlsCompany-DIY-Miss G

Let op: de voedingskleurstof   gaat lastig uit kleding en de ondergrond. Bovendien duurt het even een tijdje voordat het van de handen af is.

Dit deden andere bloggers.

Spelen jouw kinderen graag buiten?

Scheerschuim milkshakes

 

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Mama Challenge #1 Doe een binnenactiviteit buiten | mamaLou blogt
  27 juni 2018 at 07:28

  […] Goodgirlscompany heeft deze opdracht ook uitgevoerd. Ben je benieuwd naar haar invulling hiervan? Ze ging met haar meiden lekker buiten aan de slag met scheerschuim.      […]

 • Reply
  Sensopatisch spelen met maizena - GoodGirlsCompany
  11 maart 2018 at 11:30

  […] scheerschuim milkshakes maken […]

 • Reply
  DIY: kleuren marmeren met baking soda - GoodGirlsCompany
  12 augustus 2017 at 21:32

  […] Milkshakes maken van scheerschuim […]

 • Reply
  Perseïden kijken vanaf een luchtbedje in de tuin (Mama Challenge 9 - 2016) - Lotus Writings
  3 juni 2017 at 21:43

  […] maakte een scheerschuim milkshake met haar meiden. En later knutselden ze deze meteorietenzwerm in een […]

 • Reply
  Yvonne
  26 juli 2016 at 21:08

  Echt een heel leuk idee! Dit ga ik zeker eens doen met mijn zoon. Heel origineel.
  Mijn kind houdt ik bijna niet binnen, hij wil altijd buiten spelen 🙂

  • Reply
   Josan
   28 juli 2016 at 11:48

   Leuk dat j het gaat proberen Yvonne. Je kan dit zowel buiten als binnen doen.

   • Reply
    Yvonne
    28 juli 2016 at 15:51

    Inderdaad. Buiten heeft wel mijn voorkeur met het lekkere weer 🙂

 • Reply
  Ramona
  21 juli 2016 at 21:18

  Wat een super origineel idee! Ga ik onthouden! Mooie foto’s met al die kleuren!

 • Reply
  Fleur
  15 juli 2016 at 23:27

  Die zien er super mooi uit zeg! Ik ben inderdaad wel altijd een beetje huiverig voor de vlekken van voedingskleurstof. En scheerschuim vind ik ook niet zo makkelijk schoon te maken, maar meestal laat ik de kinderen er in bad mee spelen.

 • Reply
  marjon
  14 juli 2016 at 11:10

  Wat ontzettend leuk!
  Deze ga ik echt even onthouden. Ik denk dat mijn kinderen dit ook geweldig zullen vinden.

  • Reply
   Josan
   17 juli 2016 at 15:33

   De meeste kinderen vind het kliederen met scheerschuim geweldig. Er hoeft niet eens een fotogenieke milkshake uit te komen.

 • Reply
  Suus / Babyisthenewblack.nl
  12 juli 2016 at 12:43

  Wauw wat gaaf!!! Dit ziet er zo mooi uit, ik zou het bijna op willen eten!

  • Reply
   Josan
   14 juli 2016 at 09:54

   Hahaha niet doen 🙂 Het smaakt wel gewoon naar scheerschuim. Binnenkort deel ik een DIY over klei die je kan opeten. Lekker veilig met kleine kinderen.

 • Reply
  Linda van aken
  12 juli 2016 at 12:35

  Ontzettend leuk en creatief alternatief op spelen met scheerschuim.

  • Reply
   Josan
   14 juli 2016 at 09:55

   Dank je wel Linda. Ja, je kan heel veel met scheerschuim, maar dat wist jij volgens mij wel want jij/jouw kinderen zijner ook fan van 🙂

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  12 juli 2016 at 10:22

  Mwah, helaas niet zo. Maar ik vind het wel heel belangrijk, dus dat matched lekker slecht.

  Die milkshake vind ik werkelijk schitterend!

 • Reply
  Marguerita
  12 juli 2016 at 09:27

  Wat een leuk idee! Het ziet er ontzettend vrolijk uit

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

Dit zijn wij!