Meestal als ik waterijsjes maak, maak ik ze voor de kinderen. Maar deze week besloot ik om een ijsje voor mijzelf te maken. Deze Rozenblaadjes blauwe bessen waterijsjes waren het resultaat. Prachtig om te zien en haast te mooi om op te eten. Vanaf nu zullen waterijsjes nooit meer hetzelfde zijn. Je kan ze met een gerust hart voorschotelen aan je vriendinnen tijdens een high-tea, picknick of als dessert na zomerse barbecue met vrienden.
De zomer is een heerlijke periode. Zomerfruit zoals kersen, blauwe bessen en aardbeien zijn volop verkrijgbaar. Ik houd er van. De velden staan vol met bloemen. Die je prachtig in gerechten kan verwerken. Toch staat dit niet dagelijks op onze eettafel. Het is vaak al een hele uitdaging om mijn meiden hun normale groentes te laten eten. Met bloemen hoef ik niet aan te komen. De enige die daar van eet is ons konijn Hip Hop. En dat is het jammer want veel bloemen zijn eetbaar zo ook rozen. Mits ze onbespoten zijn, kan je ze prachtig verwerken in gerechten. En dat resultaat ziet er vaak betoverend uit uit.
Inhoud van dit blog
Dilmah Thee
Ik liep al een tijdje rond met het idee om ook een paar waterijsjes recepten voor grote meisjes op mijn blog te delen. Toen ik van week tegen deze roze verpakking van Dilmah thee aanliep, wist ik het; het moest een roze ijsthee worden. Geïnspireerd door de rozenblaadjes in deze thee, ging op zoek naar onbespoten rose rozen.
Dit heb je nodig voor Rozenblaadjes blauwe bessen waterijsjes
- Bereidingstijd 160 minuten ( waarvan 120 minuten invriezen en 40 minuten thee laten afkoelen)
Benodigdheden
- IJs vormpjes
- Maatbekertje
- houten ijsstokjes
Ingrediënten:
- 2 rozen ( let op dat ze onbespoten zijn)
- handje vol blauwe bessen
- 1 theezakje Dilmah rose with French Vanilla
- klein beetje suiker
- heet water
Zo maak je Rozenblaadjes blauwe bessen waterijsjes
- verhit het water voor de thee.
- doe hier 1 theezakje Dilmah rose with French Vanilla in en laat deze trekken volgens de aangegeven tijd op het zakje.
- Laat de thee vervolgens afkoelen totdat hij koud is.
- Ondertussen kun je de rozenblaadjes al van de roos afhalen.
- Voeg naar smaak suiker, Stevia, Vanille of een andere zoetstof toe
- steek een houten ijstokje in het vormpje en houdt deze met 1 hand vast.
- Doe een aantal rozenblaadjes in het ijsvormpje met daarop blauwe bessen. Zorg er voor dat ze steun bieden aan het ijsstokje zodat deze rechtop blijft staan. Giet daarbovenop de afgekoelde thee.
- Herhaal dit net zolang tot het ijsvormpje vol is.
- Zet de ijsvormpjes in de vriezer en laat ze 2 uur invriezen.
Is alles goed ingevroren, dan zijn je ijsje klaar.
Maak jij wel eens gerechten met bloemen?
Volg je mij ook al via Google+, Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?
4 Comments
Sytse
28 juli 2016 at 15:32Ohh ze zien er heerlijk uit zeg!! En die foto’s, PRACHTIG!
Josan
31 juli 2016 at 21:39Dank je wel Sytse!
Sofie
23 juli 2016 at 00:17ooooh die zien er inderdaad super mooi uit
haast jammer dat het ijsjes zijn 😀
wilmaaa
22 juli 2016 at 07:50Ze zien er prachtig uit 🙂